S-a semnat Contractul de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”. În ce constă și cine este beneficiarul

  •  21 de milioane de lei pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat azi, 09 noiembrie, semnarea contractului de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”, al cărei beneficiar este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România prin Direcția Transport Naval.

Iată postarea integrală de pe pagina de socializare a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu:  

Am semnat Contractul de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”, al cărei beneficiar este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România prin Direcția Transport Naval.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de elaborarea strategiei, dar și a unui program pentru dezvoltarea transportului maritim și pe căile navigabile interioare, a infrastructurii de cale navigabilă, a infrastructurii porturilor maritime și fluviale pe termen scurt (2027), mediu (2035) și lung (2050) ținând cont de interesele naționale, regionale și locale, în scopul promovării creșterii economice durabile și în concordanță cu protecția mediului înconjurător.

Așa cum am mai declarat, trebuie să avem în vedere eficientizarea activităților din acest domeniu, astfel încât infrastructura navală pe care o deținem să ne situeze într-o poziție de top în contextul concurenței actuale.

Planul va fi atins prin următoarele obiective specifice:
  • Evaluarea situației actuale a flotei de transport fluvial și propuneri de modernizare și dezvoltare, în conformitate cu politicile UE, pentru creșterea rolului transportului pe căile navigabile interioare.
  • Prioritizarea porturilor fluviale în funcție de traficul de mărfuri existent și potențial, precum și de situația economică actuală și de perspectivă a zonei.
  • Creșterea rolului porturilor ca noduri logistice în cadrul rețelei de transport a României.
  • -Evaluarea situației actuale a infrastructurii de transport naval și propuneri de modernizare și dezvoltare pentru creșterea eficienței porturilor și a optimizării relațiilor de transport.
  • Dezvoltarea porturilor romanești din punct de vedere al performanțelor și eficientizării utilizării tarifelor de infrastructură.
  • Promovarea dezvoltării porturilor ca zone industriale (hub-uri energetice și digitale).
  • Elaborarea unui program clar și cuprinzător care să aibă ca rezultat, pentru principalele părți implicate (administrația publică centrală, locală, administrațiile portuare și sectorul privat), o etapizare de dezvoltare a porturilor.
  • Elaborarea unui plan de modernizare și restructurare a administrațiilor portuare și de căi navigabile din punct de vedere al administrării eficiente a infrastructurii de transport, al deciziei investiționale și al promovări oportunităților comerciale.
  • Propuneri privind cadrul legal și instituțional din perspectiva administrațiilor portuare și de căi navigabile și a reglementărilor în materie de ajutor de stat pentru facilitarea dezvoltării porturilor.
  • Propuneri de optimizare a utilizării fondurilor UE pentru următoarea perioadă de programare prin reducerea timpilor de pregătire și implementare a proiectelor.
  •   Elaborarea Evaluării Strategice de Mediu.
Sura foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța UMC, achiziție de energie electrică de la Tinmar Energy SA (DOCUMENT)

09 Apr 2024 412

Averea și interesele lui Gabriel Raicu, noul rector ales al Universității Maritime din Constanța (DOCUMENTE)

08 Feb 2024 1521

Gabriel Raicu, ales noul rector al Universității Maritime din Constanța

07 Feb 2024 1722

Transportul rutier de mărfuri a crescut cu 1,2%, în primele 9 luni din 2023. Situația transportului maritim

13 Jan 2024 678

#DunăreaCălăuzăTuristică Plimbare pe canalul Filipoiu şi lacul Şerban - „Atmosfera limpede, îmbălsămată de miresme sălbatice ne transportă cu gândul la Ecuador“

10 Jan 2024 2070

Aderarea României la spaţiul Schengen aerian şi maritim, un pas foarte important pentru mediul de afaceri şi pentru IMM-uri

31 Dec 2023 1208

Două companii de transport maritim importante anunță suspendarea tranzitării Mării Roşii de către navele lor,

15 Dec 2023 1431

Camera Deputaților Ordonanță de Urgență pentru reglementarea muncii în domeniul maritim

10 Dec 2023 1023

MAE Atenționare de călătorie în Italia! Grevă generală în transport

16 Nov 2023 849

Important pentru absolvenții de liceu Încep înscrierile pentru admiterea la Universitatea Maritimă din Constanța

03 Jul 2023 1379

Universitatea Maritimă Constanța a încheiat un contract cu o firmă administrată de Augustin-Constantin Oancea (DOCUMENT)

05 Jun 2023 1658

DP World, moment istoric în Portul Constanța! Un nou terminal multimodal cu o platformă de 119.000 de metri pătrați (FOTO+VIDEO)

24 May 2023 3174

Atenționare de călătorie în Grecia! Este anunțată grevă în transportul public terestru și maritim

28 Apr 2023 967

Cine îi furnizează energie electrică Universității Maritime din Constanța (DOCUMENT)

03 Apr 2023 1265

UE înăsprește regulile de bunăstarea a animalelor pe durata transportului pe cale maritimă

20 Feb 2023 914