Sinteza Interviului Online cu prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi candidat la funcţia de rector al Universităţii Ovidius

Dănuţ Epure: „Doresc adaptarea ofertei educaţionale la realitatea socială şi economică, la aşteptările absolvenţilor fiecărui program de studiu"

„Am reuşit să aduc Facultatea de Ştiinţe Economice în top"

Dănuţ Epure: „Am reuşit să aduc Facultatea de Ştiinţe Economice în topul facultăţilor de profil din ţară. După cum am mai spus, peste 25% dintre studenţii Universităţii Ovidius aparţin facultăţii noastre, există o bună relaţie între absolvenţii noştri şi angajatori, pregătim o forţă de muncă bine calificată şi apreciată. Am mai reuşit să aduc una dintre specializările noastre pe locul al doilea în ţară, am sprijinit demersurile colegilor mei care au reuşit să coteze B+ revista ştiinţifică a facultăţii, am modernizat cea mai mare parte a spaţiilor de învăţământ. Cred că am reuşit să dovedesc bunele mele intenţii şi capacităţile manageriale. Cred că cea mai importantă realizare este aceea că am reuşit să aducem Facultatea de Ştiinţe Economice în rândul celor mai bune facultăţi de profil din ţară. Gândiţi-vă că suntem, acum, mai bine clasificaţi decât cei de la Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara şi suntem în imediata apropiere a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Am avut sprijinul unei echipe manageriale formidabile şi, de asemenea, am reuşit să atragem resurse umane şi financiare valoroase".

„Vreau să includem Universitatea Ovidius în categoria A"

Dănuţ Epure: „Programul meu managerial se bazează pe dezvoltarea concomitentă a actului administrativ, pe o infrastructură educaţională şi de cercetare modernă, pe un parteneriat profesor-student-piaţa forţei de muncă şi pe atragerea de resurse umane valoroase, care să ne ajute să includem Universitatea Ovidius în categoria A în clasificarea Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului".

Prezentare, puncte tari, puncte slabe ale candidatului Epure

Dănuţ Epure: „Sunt o fire deschisă, comunicativă, am încredere în oameni, cu care relaţionez uşor, dau dovadă de spirit de echipă, sunt bun organizator, mă simt atras de noutate şi de provocare. În fiecare moment sunt conştient de responsabilităţile mele, atât ca profesor, conducător de doctorat, prieten sau părinte. În ceea ce priveşte activitatea didactică, am parcurs toate treptele universitare, de la preparator, în anul 1995, la profesor universitar, în anul 2007. Sunt membru în Consiliul Profesoral din anul 2000 şi până în prezent. În martie 2008 am fost ales prodecan al facultăţii şi membru în Senatul Universităţii Ovidius, iar din august 2009 ocup funcţia de decan. Din anul 2008 sunt conducător de doctorat la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi".

Puncte tari: sunt un manager prin formaţia mea profesională. Sunt un om al cifrelor şi al realităţilor. Ştiu exact cum şi când trebuie să acţionez pentru a rezolva o situaţie nefavorabilă. De asemenea, sunt un om al echipei, evaluez ceea ce îmi spun cei din jur şi reuşesc, dincolo de divergenţe, să găsesc o soluţie comună".

Puncte slabe: Niciodată nu mă mulţumesc cu ceea ce obţin. Întotdeauna ţintesc mai sus. Acest lucru impune un efort permanent şi suplimentar din partea colaboratorilor mei".

„Ca rector, mi-ar plăcea să fac echipă cu Petru Bordei la Senat"

Dănuţ Epure: Răspunsul la această întrebare este deja redundant: preşedinţia Senatului va reveni Facultăţii de Medicină, mai exact partenerului meu de campanie, domnul prof. univ. dr. Petru Bordei. Tandemul Epure - Bordei a devenit de altfel un laitmotiv al acestor alegeri. Ştiu că există voci destul de virulente care clamează ruperea acestui parteneriat, dar trebuie să-i dezamăgesc, întrucât adevărul învinge întotdeauna. Am candidat la preşedinţia Senatului nu pentru că mi-aş fi încălcat cuvântul dat, nici pentru că domnul prof. Petru Bordei ar fi făcut acest lucru, ci pur şi simplu pentru a întări şansele ca tandemul Epure-rector = Bordei-preşedintele Senatului să se înfăptuiască. Este o mişcare tactică pentru care e într-adevăr nevoie de curaj şi de încredere. Şi, credeţi-mă, ambele ne caracterizează. Desigur, îi înţeleg pe adversari în exasperarea lor, dar mi se pare că au întrecut demult limitele suportabilităţii".

„Voi fi partenerul tinerelor cadre didactice, atât în actul didactic, cât şi în activitatea de cercetare"

Dănuţ Epure: „Sunt de părere că trebuie creat un climat intern favorabil performanţelor înalte, în care fiecare să-şi poată dezvolta şi valorifica potenţialul de care dispune. Tinerii, în special cei aflaţi la început de drum, trebuie ajutaţi. Spre exemplu, mă gândesc că vor putea primi din partea universităţii burse sau stagii de documentare în ţară şi în străinătate, că vor putea fi sprijiniţi în includerea în proiecte de cercetare finanţate, pe baza competenţelor lor specifice. Cunosc foarte bine situaţia lor materială şi am în vedere chiar un sprijin în cazarea lor în spaţiile universităţii. Mai am în vedere şi un alt aspect, cunoscut de mai toţi colegii mei din universitate: normele didactice să fie în concordanţă cu ceea ce prevede Legea Educaţiei şi să nu mai cunoască modificări (în sens maxim) pentru obţinerea de economii financiare. În acest fel se poate valorifica mai bine timpul dedicat cercetării şi activităţilor de excelenţă şi, de asemenea, se poate conta şi pe colaborarea cu oameni valoroşi, din ţară şi din străinătate".

Interviul integral îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviu-online-cu-prof-univ-dr-danut-tiberius-epure-decan-al-facultatii-de-stiinte-economice-si-candidat-la-functia-de-rector-al-universitatii-ovidius-tema-este-centrul-universitar-ovidius-trecut-prezent-viitor-30730.html


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1288

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1067

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2140

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 2072

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1643

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1818

VIDEO Vrei să devii polițist? Acum ai ocazia! Precizări importante legate de tatuaje. Interviu online cu agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

01 Nov 2023 2519

Interviu online cu handbalistul Ayar Murtaza, de la CSM Constanța „Tata m-a îndrumat pe acest drum, e o pasiune în familie“

04 Oct 2023 2759

Interviu online cu Marius Nazîru, de la CSM Constanța „Rugby-ul te învață să te ridici, de câte ori cazi, chiar dacă uneori e mai greu“

10 Aug 2023 2316

Interviu online cu Cezar Unitu, de la CSM Constanța „Baschetul îmi ocupă majoritatea timpului și mă face mai fericit pe zi ce treceׅ“

27 Jul 2023 2595

Interviu online cu performerul Carol Popa, de la CSM Constanța „Pe o scară de la 1 la 10, ca dificultate fizică, aș clasa triatlonul pe 9“

06 Jul 2023 2606

Interviu echipa DajarMagazin.ro „Ne propunem să aducem senzația de cină la restaurant în propria casă”

05 Jul 2023 1551

Interviu online cu baschetbalista Amira Bou-Chedid, de la CSM Constanța „Pentru atingerea înaltei performanțe, munca este partea esențială“

15 Jun 2023 3266

Editorial Așa se nasc campionii!

22 May 2023 1833

Interviu online cu voleibalista Alexia Ruci, de la CSM Constanța „Îmi doresc să devin o sportivă renumită“

18 May 2023 3317