Știri Constanța azi Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la Enel România SA. Printre operatorii de distribuție electrice se află și E-Distribuție Dobrogea

Foto cu rol ilustrativ
  • Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la Enel România SA, la operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului (E-Distribuţie Dobrogea SA, E-Distribuţie Muntenia SA, E-Distribuţie Banat SA), precum şi la societăţile de furnizare a energiei electrice membre ale grupului Enel (Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia SA).
 
Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la Enel România SA, la operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului (E-Distribuţie Dobrogea SA, E-Distribuţie Muntenia SA, E-Distribuţie Banat SA), precum şi la societăţile de furnizare a energiei electrice membre ale grupului Enel (Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia SA), conform Știri pe Surse.
 
Inspecţiile s-au derulat în cadrul a trei investigaţii privind posibile abuzuri de poziţie dominantă al operatorilor de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, în zonele în care aceştia deţin licenţă.
 
Practic, autoritatea de concurenţă are indicii că E-Distribuţie Dobrogea SA, E-Distribuţie Banat SA şi E-Distribuţie Muntenia SA, printr-o serie de acţiuni, limitează concurenţa pe piaţă, prin favorizarea propriilor furnizori de energie electrică, Enel Energie SA şi Enel Energie Muntenia SA, în detrimentul celorlalţi furnizori cu amănuntul şi al consumatorilor.
 

„Monitorizăm în mod constant activitatea companiilor aflate în poziţie dominantă, acestea având o responsabilitate specială cu privire la comportamentul adoptat în relaţia cu partenerii, tocmai pentru că se bucură de o poziţie deosebită pe piaţă. Suntem interesaţi de comportamentul companiilor din sectorul energetic, mai ales în contextul în care, în ultimii ani, statul român a adoptat măsuri de deschidere către concurenţă a pieţelor din acest sector. Vom interveni şi vom sancţiona orice încercare de denaturare a procesului de liberalizare, în interesul firmei dominante sau a unor companii din cadrul grupului, deoarece afectează interesele consumatorilor” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

 
Inspecţiile s-au desfăşurat la sediile şi unele puncte de lucru ale companiilor din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara, iar documentele se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
 
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.
 

„Consiliul Concurenţei a derulat o inspecţie inopinată la unele societăţi din grupul Enel în România. Societăţile Enel acordă o atenţie deosebită respectării legislaţiei în domeniul concurenţei, îşi desfăşoară activitatea cu transparenţă, nediscrimininare şi respect pentru clienţi, iar în cadrul inspecţiei au cooperat pe deplin cu autoritatea competentă, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate”, au transmis reprezentanţi ai Enel România.

 
Despre E-Distribuție Dobrogea
 
Potrivit datelor furnizate de platforma termene.ro, societatea are sediul în Constanța, strada Nicolae Iorga.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 640.075.731 lei, profit de 75.867.135 lei și 615 angajați.

 
Enel SpA deţine 51,0030% din capitalul social al Societăţii, Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie - S.A. deţine 24,9033% din capitalul social al Societăţii şi Fondul Proprietatea - S.A. deţine24,0937% din capitalul social al Societăţii.
 

Persoane împuternicite în cadrul firmei sunt Carlo Francoi Emanuele Pignoloni, Ion Gabriel Grozavu, Steania Guerrieri, Monica Hodor, Edoardo Marcenaro, Călin Adrian Marcenavo, Călin Adrian Metes și Alexandru George Popescu.


Citește și:
Lucrări programate E-Distribuție Dobrogea: Mai multe zone din Constanța, Mamaia și Vama Veche, fără curent electric azi

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Concurenței analizează barierele în calea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii

27 Nov 2023 349

Consiliul Concurenței a finalizat studiul privind procesul de autorizare a noilor capacități de producere a energiei din surse regenerabile

16 Nov 2023 440

Consiliul Concurenței, poziție oficială despre plafonarea plăților cash. „Cei care încalcă legea plătesc cash de obicei“

06 Nov 2023 765

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul Carrefour va prelua hipermarketurile Cora

31 Oct 2023 1106

Averea și interesele lui George Șișcu, deputat de Tulcea (DOCUMENT)

22 Sep 2023 967

Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate în sectorul bancar!

11 Sep 2023 584

Consiliul Concurenței Gratuitatea racordării clienţilor casnici la reţelele de distribuţie a energiei electrice a generat beneficii

05 Sep 2023 536

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania Mini-Farm S.R.L. intenționează să preia nouă farmacii

29 Aug 2023 1166

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea UNTOLD Universe de către Ioan-Bogdan Buta și Mozaik Investment

21 Aug 2023 583

Prețurile alimentelor de bază aproape că s-au redus la 50%! Detalii despre fiecare produs

16 Aug 2023 853

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Japan Industrial Partners, Inc. a preluat Toshiba Corporation

10 Aug 2023 508

Consiliul Concurenței anunță Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut

07 Aug 2023 542

Consiliul Concurenței Trei firme care emit tichete de masă, investigate pentru fraudă

06 Jul 2023 874

UPDATE Trei societăți, sancționate de Consiliul Concurenței pentru participarea cu oferte trucate la licitația organizată de MAI

03 Jul 2023 869

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Centrul Medical Unirea a preluat Clinicile Dr. Leahu.

27 Jun 2023 775