Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook/Centrul Eparhial TomisJoi, 11 aprilie 2024, raclele cu moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și ale Sfântului Ierarh Nectarie, de la Catedrala arhiepiscopala din Constanța, au fost purtate în pelerinaj la Sanatoriul Balnear Techirghiol, județul Constanța.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului acțiunea, desfășurată în Sala de Festivități a unități spitalicești, face parte din proiectul eparhial „Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”, inițiat de Departamentul Social Misionar, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Pr. consilier Jean Ion, de la Centrul Eparhial Tomis, împreună cu alți preoți de caritate și preoți din Techirghiol, au săvârșit Taina Sfântului Maslu în micul lăcaș de rugăciune cu hramul „Sf. Pantelimon”, ridicat în anul 2021. La slujbă au participat: conducerea și cadrele medicale ale sanatoriului, o parte dintre pacienți și numeroși credincioși din localitate sau din apropiere – dovadă a dorinței oamenilor de a primi această Sfântă Taină, precum și binecuvântarea sfinților tămăduitori.
În cuvântul de învățătură, pr. Jean Ion a făcut referire la importanța binefăcătoare a Tainei Sf. Maslu și a misiunii preotului de spital. În privința îngrijirii bolnavilor, a fost accentuată necesitatea colaborării preotului cu medicii, aceștia fiind „doctori pentru trup”, în timp ce preotul este „un medic pentru suflet” - au precizat reprezentanții  Arhiepiscopiei Tomisului.

La final, pr. Jean Ion a oferit conducerii Sanatoriului Balnear din Techirghiol o icoană cu Sf. Nicolae și Sf. Împărați Constantin și Elena, ca semn de apreciere a muncii depuse de cadrele medicale pentru binele pacienților. De asemenea, pacienții internați au fost unși de către preoți cu untdelemn sfințit, stropiți cu aghiasmă.

Persoanele internate s-au bucurat de prezența sfinților tămăduitori, de rugăciuni și de binecuvântarea primită, nădejduind că Bunul Dumnezeu îi va tămădui de orice fel de suferință fizică sau sufletească.

Citeste și: 

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Almatar Trans SRL

21 May 2024 516

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, în proces cu o firmă din județul Buzău. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

10 May 2024 374

Angajări Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol caută fochist și electrician. Ce vechime este solicitată

12 Feb 2024 966

Angajări Constanța Posturi vacante la Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Ești interesat?

03 Feb 2024 15715

Județul Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (DOCUMENT)

30 Jan 2024 967

Patru firme câștigătoare Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol, licitație de aproape 6,9 milioane de euro! (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1720

Declarații de avere - Raluca Andreea Labeș, șef Serviciu Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri, din CJC (DOCUMENTE)

15 Nov 2023 995

Licitații Constanța Contract de aproape 400.000 de lei între Sanatoriul Techirghiol și Tehnoconsult Proiect SRL. Ce presupune? (DOCUMENT)

02 Nov 2023 1025

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a obținut autorizația de construire nr. 114 din 26.10.2023

27 Oct 2023 972

Licitații publice Malif Engeering SRL a bătut palma cu CNI. Este vizat un contract de reparații a secției de recuperare a copiilor de la Sanatoriu Balnear Techirghiol (DOCUMENT)

18 Oct 2023 1003

Licitații publice CNI caută diriginți de șantier pentru lucrările de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

04 Sep 2023 813

Licitații publice CNI caută diriginți de șantier pentru lucrările de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

13 Aug 2023 1031

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol achiziționează echipamente de fizioterapie. Contract de aproape cinci milioane de lei (DOCUMENT)

07 Aug 2023 1516

UPDATE Persoană în pericol de înec în zona Sanatoriului Balnear Techirghiol, județul Constanța!

07 Aug 2023 1886

Licitații Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără ambarcațiune pentru colectarea nămolului de la Cirus Plast din Constanța (DOCUMENT)

27 Jun 2023 1137