Videoconferință între premierul Nicolae Ciucă și omologul său bulgar. Ce subiecte au fost discutate

Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o convorbire în format videoconferință cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Galab Donev.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri  precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia.

„Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu.

În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare  aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon.

Cei doi lideri au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile“ - au mai transmis reprezentanții Guvernului României.


Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european.

În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae Ciucă „Ordonanţa de urgenţă de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educaţie“ (VIDEO)

01 Jun 2023 503

Guvernul anunță că va crește salariile profesorilor! Iată cu cât

31 May 2023 768

Primul ministru Nicolae Ciucă „Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ și să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice“ (VIDEO)

26 May 2023 463

Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

25 May 2023 404

Premierul Nicolae Ciucă „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul“

24 May 2023 469

Premierul, Nicolae Ciucă „Am convocat mâine o întâlnire cu sindicatele, la Guvern“

20 May 2023 680

Premierul Nicolae Ciucă Totul în materie de securitate s-a rescris şi trebuie revizuit în regiunea Mării Negre din cauza războiului din Ucraina (VIDEO)

18 May 2023 430

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 601

Președintele PNL Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală „Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic, în afară de rămânerea în protocol.

16 May 2023 781

Premierul Nicolae Ciucă „Cu prilejul Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, onorăm memoria şi suferinţele acelor români care au înfruntat regimul comunist“

14 May 2023 523

Premierul Nicolae Ciucă „Prim-ministrul Coreei de Sud a agreat colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă“

10 May 2023 781

Premierul Nicolae Ciucă Suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei

09 May 2023 631

Premierul Nicolae Ciucă, despre rocada guvernamentală. „Cu certitudine vor fi modificări, inclusiv la actualii membri ai Cabinetului “

08 May 2023 529

Premierul Nicolae Ciucă „Serviciul de Protecţie şi Pază împlineşte astăzi 33 de ani de la înfiinţare“

07 May 2023 577

Rocada guvernamentală va avea loc la finalul lunii mai

07 May 2023 725