Vila din Harghita unde zeci de copii din Constanța au făcut toxiinfecție, închisă de CJPC

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Conform Agerpres, 36 de copii din Constanța au suferit o toxiinfecție alimentară într-o tabără la o vilă din Lacu Roșu, județul Harghita.
  • La fața locului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita a efectuat verificări și au descoperit produse în stare deplorabilă.
 
Vila din Lacu Roşu, unde mai mulţi copii veniţi în tabără s-au simţit rău, unii ajungând la spital, a fost închisă temporar, în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, care a identificat mai multe nereguli, informează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de CJPC Harghita, s-au oprit temporar atât serviciile prestate de unitatea de cazare cât şi blocul alimentar, la faţa locului fiind găsite:
  • produse cu termen de valabilitate depăşit, cum ar fi unt, muştar sau condimente,
  • produse păstrate la temperaturi necorespunzătoare, precum cârnaţi, crenvurşti, jumări, mezeluri (acestea fiind congelate)
  • produse cu ambalajul deteriorat, rupte sau găurite de rozătoare.
 
De asemenea, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au mai găsit şi frigidere neigienizate dar şi cântare care nu aveau buletinele de verificare metrologică.

Pe lângă oprirea temporară a prestării serviciilor la blocul alimentar şi la unitatea de cazare, au fost aplicate şi trei amenzi convenţionale, în valoare de 28.000 lei.

„Unitatea de cazare formată din 18 camere nu are certificat de clasificare eliberat de Ministerul Turismului. CJPC Harghita va repeta controlul la operatorul economic oprit de la funcţionare, pentru verificarea măsurilor dispuse, operatorul urmând să îşi reia activitatea în locaţiile respective după ce remedierea deficienţelor va fi confirmată de echipele de comisari“, se arată în comunicatul citat.


Totodată, CJPC Harghita precizează că în vila din Lacu Roşu au fost cazaţi 35 de copii împreună cu doi profesori însoţitori, iar a doua zi, după ce au servit masa de mai multe ori la restaurantul unităţii de cazare, au început să se simtă rău, şase dintre ei fiind internaţi la Spitalul din Gheorgheni.

„Tabăra a fost organizată prin intermediul unui operator economic organizator de tabere pentru copii, având sediul social în judeţul Neamţ, acesta fiind prezent în mediul online. A doua zi după ce copii au fost cazaţi la vilă şi după ce aceştia au servit masa de mai multe ori la restaurantul aparţinând vilei, copii au acuzat dureri de cap şi stomac apoi, pe rând, şase copii au fost internaţi în spitalul din Gheorgheni.
 
În data de 24 august 2023 toţi copii au fost externaţi. (...) După măsura de închidere temporară a unităţii dispusă de către comisarii CJPC Harghita, tabăra s-a încheiat, încă la momentul controlului unii dintre copii au fost preluaţi de părinţi, iar profesoarele împreună cu toţi copii rămaşi au plecat acasă cu autocarul“, mai precizează sursa citată.


Şi Direcţia de Sănătate Publică Harghita a declanşat o anchetă, imediat după ce a fost informată despre situaţie, prima neregulă constatată, pentru care a fost şi aplicată o amendă, fiind aceea că operatorul turistic nu a păstrat mostre din alimentele pe care le-au mâncat copiii, aşa după cum prevede legea.

Reamintim că directoarea DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de 36 de copii, în vârstă de 13 ani, din judeţul Constanţa, care au ajuns la pensiunea din Lacu Roşu în seara zilei de 20 august 2023.

Potrivit primelor informaţii, doi dintre ei au început să se simtă rău în noaptea de 21 spre 22 august 2023, iar marţi dimineaţa au fost transportaţi, cu mijloace proprii, la Spitalul din Bicaz, respectiv la Spitalul din Piatra Neamţ, tatăl unui dintre ei fiind medic chirurg şi având suspiciunea că băiatul are apendicită.

Citește și:

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o pensiune de la Lacul Roșu! Zeci de copii din Constanța, aflați în tabără, acuză stări de rău

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaDouă posturi scoase la concurs, din sursă externă

26 Apr 2024 242

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

26 Apr 2024 215

ISU HarghitaCoșul de fum deteriorat sau necurățat de funingine vă poate distruge locuința!

24 Apr 2024 312

ISU Harghita Incendiu violent, în această dimineață

23 Apr 2024 247

ISU HarghitaPrimele detectoare de fum și de monoxid de carbon au ajuns în casele harghitenilor!

22 Apr 2024 279

Rotamex SRL vrea să desființeze Casa Harghita din Satul de Vacanță. Primăria Constanța i-a respins solicitarea. Iată răspunsul!

21 Apr 2024 661

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 276

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 266

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

17 Apr 2024 257

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor din ultimele 24 de ore

11 Apr 2024 267

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 325

IGPR InfotraficTrafic normal pe 13A

09 Apr 2024 267

ISU HarghitaJurnal operativ al ultimelor 24 de ore

09 Apr 2024 285

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 13A

09 Apr 2024 265

ISU HarghitaMisiunile pompierilor harghiteni din ultimele 4 zile

08 Apr 2024 271