Ziua Marinei Române 2023 Mesajul lui Cătălin Predoiu pentru forțele de ordine române

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.
  • Astăzi, pe 15 august 2023, cu ocazia Zilei Marinei Române, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj echipajele de intervenție române.
 
Ministrul de interne, Cătălin Predoiu a transmis un mesaj aniversar cu prilejul Zilei Marinei Române, sărbătorită astăzi, pe 15 august 2023.
 
Iată ce a transmis ministrul:
 
„Cu ocazia Zilei Marinei Române, adresez un călduros salut și omagiu muncii, devotamentului și curajului marinarilor militari, civili și lucrătorilor portuari care își fac datoria sub tricolorul nostru drag.
 
Această zi este un bun prilej de evocare istorică a unei tradiții pline de momente remarcabile și de mari provocări. În spatele acestei istorii se află oameni extraordinari care au pus umărul la construirea identității naționale și la asigurarea siguranței noastre.
 
Avem datoria de onoare să omagiem memoria marinarilor români și a celorlalte categorii de personal care și-au pierdut viața la datorie, în multe cazuri în momente cruciale pentru viitorul acestei țări.
 
România - țară de frontieră a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice - își asumă liber și realizează în continuare, cu profesionalism și eforturi naționale, responsabilitățile care îi revin în calitate de membru al acestor organizații-cheie pentru prosperitatea și siguranța noastră.
 
Doresc să mulțumesc și să îi felicit cu acest prilej și pe angajații Gărzii de Coastă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care își fac datoria cu profesionalism și patriotism. Aprecierile recente ale directorului executiv al Frontex, Hans Leijtens, pentru contribuția polițiștilor de frontieră români la operațiuni maritime comune în Italia sunt o mărturie a seriozității și profesionalismului cu care aceștia își fac datoria.
 
De altfel, Garda de Coastă – structură de elită a Poliției de Frontieră, a dovedit, prin fiecare misiune, că este o instituție matură, cu vocație europeană, care poate răspunde cu profesionalism și eficiență provocărilor actuale. Sunt sigur că aprecierile și încrederea de care se bucură această structură sunt un catalizator pentru creșterea nivelului de performanță a acestei structuri.

 
Componenta maritimă și fluvială a forțelor Ministerului Afacerilor Interne este în continuă dezvoltare, ca răspuns la cerințele tot mai complexe ale societății actuale. Pe această linie se înscrie și lansarea la apă, recent, a primei nave multirol de căutare, salvare și de intervenție la incendiu pe mare, intrată în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 

Voi susține și pe viitor inițiativele de acest fel, pentru dotarea cu tehnică modernă a componentelor maritime, fluviale, aeriene și terestre ale Ministerului Afacerilor Interne, măsură subscrisă unui obiectiv comun structurilor sistemului de ordine publică și securitate națională: siguranța cetățenilor.
 
Tuturor celor care reprezentați Marina Română, vă mulțumesc și vă felicit pentru modul în care vă faceți datoria și vă urez succes în misiunile viitoare!
 
Fie ca Maica Domnului, protectoarea marinarilor, să vă însoțească și să vă ocrotească!
 
La mulți ani și bun cart înainte!“, a transmis Cătălin Predoiu.

Citește și:

Meteo Constanța: Vânt puternic pe litoral de Ziua Marinei. Un cod galben afectează sud-estul României


Stiri Constanța: Mesajul lui Vergil Chițac cu ocazia „celei mai mari sărbători a verii“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române deschide a 27-a ediție a Conferinței Naționale "Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație” (FOTO+VIDEO)

13 Oct 2023 1482

Editorial Venim la mare să murim în valuri!

25 Aug 2023 1165

Zile libere 2023 Care este umătoarea minivacanță a bugetarilor

17 Aug 2023 1603

IPJ BrăilaAcțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură

16 Aug 2023 645

Știri Constanța Tânăr din Călărași prins cu droguri la Vama Veche

16 Aug 2023 1024

Primăria Constanța „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, spectacolul multimedia cu drone fost reprogramat”

16 Aug 2023 1279

Zeci de permise reținute de polițiștii din Constanța în minivacanța de Ziua Marinei

16 Aug 2023 866

Mamaia El este tânărul care a scos-o pe tânăra de 16 ani din marea învolburată. Trei oameni au murit înecați

16 Aug 2023 18508

MApNMinistrul apărării naționale, prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei Române

16 Aug 2023 599

Cod galben de vânt la Constanța! Până când ține avertizarea

16 Aug 2023 1140

Fotoreportaj Focuri spectaculoase de artificii au luminat cerul în Ziua Marinei 2023! (FOTO)

16 Aug 2023 1477

CS Năvodari Mica șahistă Diana Dospin a triumfat la categoria ei de vârstă la „Cupa Ziua Marinei Române“ 2023 (GALERIE FOTO)

15 Aug 2023 1074

Știri Constanța azi Ziua Marinei Române, prin ochii publicului. „Persoanele civile care au luat parte la eveniment au avut un rol foarte important la acest program minunat” (GALERIE FOTO)

15 Aug 2023 1774

MApND i s c u r s u l Ministrului Apărării Naţionale

15 Aug 2023 572

Ziua Marinei Române 2023 Școala de Maiștri Militari, mesaj pentru marinarii români

15 Aug 2023 911