„ZIUA-n amiaza mare” Șeful Serviciului pentru Imigrări Constanța, despre lucrătorii străini admiși pe piața forței de muncă de pe litoral

Problematica migrației, azilului și, nu în ultimul rând, modul în care este contorizară integrarea socială a străinilor în România sunt, printre altele, subiectele pe care comisarul șef Mircea Daniel Labeș, șeful Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța le lămurim astăzi, 4 februarie, la Ziua-n amiaza mare. 



Aflăm cu acest prilej despre acțiunile în care au fost implicați, în 2021, polițiștii de la Imigrări Constanța. Despre lucrătorii străini admiși pe piața forței de muncă de pe litoral. De interes sunt și misiunile de îndepărtare sub escortă a cetățenilor străini care nu iși justifică prezența în România. Serviciul pentru Imigrări Constanța este o structură județeană a Inspectoratului General pentru Imigrări, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.



Ca organizare, Inspectoratul este constituit la nivel central din direcții, servicii și alte structuri funcționale, iar la nivel teritorial din centre regionale de proceduri şi cazare a solicitanților de azil, centre de cazare a străinilor luați în custodie publică și structuri județene. 


Inspectoratul General pentru Imigrări este organizat și functionează ca structură de specialitate a administrației publice centrale, instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Administrației și Internelor în bază Legii nr.118/2012 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2012 pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.461 din 9 iulie 2012. 



Comisarul șef Mircea Daniel Labeș, șeful Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța vorbește în debutul interviului la ZIUA-n amiaza mare despre munca sa în Imigrări. 


 
 

Conduc servciul de 5-6 ani. Lucrez de la începutul lui 1999. Am în continuare bucuria de a lucra alături de o echipă puternică și unită.

 

 
De ce a ales Mircea Daniel Labeș, șeful Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța domeniul Imigrări
 

E o poveste lungă. Am făcut liceul militar, am continuat cu școli militare. A devenit o pasiune. Cu sfaturile pe care le primești în școală, alegi să te duci într-o zonă.

 
Ca organizare, Inspectoratul General pentru Imigrări este constituit, la nivel central, din direcţii, servicii şi alte structuri funcţionale, iar, la nivel teritorial, din centre regionale de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil, centre de cazare pentru străinii luaţi în custodie publică şi servicii/birouri în fiecare judeţ.
 
 
 

Situația operativă la Imigrări a evoluat. În momentul de față este aglomerat, avem un trend acscendent pe folosirea forței de muncă străină în România. Încercăm să identificăm un spațiu corespunzător. Avem și un sistem online. Ești planificat să depui actele la o anumită, oră sau zi.   

 
 
Importanța Inspectoratului pentru Imigrari

 
Facem parte din MAI. Acest inpsectorat crește pe zi ce trece, atât ca importanță, cât și ca forță. În cadrul Inspectoratului există: direcția migrației, pe care o și repzezint, dar și direcția de azil și integrare, pe raza României are 6 centre de azil.

 
 
Direcţia Azil şi Integrare este structura din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări care gestionează accesul solicitanților la procedura de azil, actualizează informațiile din ţările de origine, soluţionează cererile primite în cadrul procedurii de determinare a statului membru responsabil şi readmisia străinilor beneficiari ai unei forme de protecţie în România. 
 

 
Cei din Afganistan de anul trecut au fost direcționați în azile, în zonele centrelor regionale. Nu la Constanța. Este opțiunea lor, pot săși închirieze apartamente și să se integreze în societatea noastră. Este important să li se repescte valorile tărilor de unde provin, dar și legislația noastră. Ei trebuie să-și dorească integrarea. 



Interviul integral îl puteți urmări aici.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 903

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1120

Paștele nu e sărbătoarea burții! Avertizările unui medic

04 May 2024 431

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 879

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 736

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 917

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 748

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 711

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 697

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 1026

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 639

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 807

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 1007

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 647

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1368