30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

  • Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020
  • Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical
  • Anul acesta au fost depuse 30 de dosare, 20 dintre acestea au fost aprobate iar 10 se află încă în analiză potrivit informațiilor care se regăsesc pe pagina web a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța
  • De asemenea, pe site-ul DGAS, a fost afişată lista cu unităţile sanitare publice şi private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro
  • Pe listă este și o clinică de la Constanța
 

 
Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020.

Obiectivul declarat al programului este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Anul acesta au fost depuse 30 de dosare, 20 dintre acestea au fost aprobate iar 10 se află încă în analiză potrivit informațiilor care se regăsesc pe pagina web a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța.

Solicitările s-au depus în perioada iunie - septembrie 2022.

De asemenea, pe site-ul DGAS, a fost afişată lista cu unităţile sanitare publice şi private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro, vezi secțiunea „documente".

Pe listă este și o clinică de la Constanța. Este vorba despre Euromaterna, restul fiind unități sanitare din București, vezi secțiunea „documente".

Sprijinul financiar acordat de municipalitate este de 10.000 de lei/solicitare, neimpozabil, conform art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher pentru fiecare solicitare. Voucherul va conţine următoarele elemente: denumirea şi siglele instituţiilor organizatoare ale proiectului „Infant“; denumirea şi sigla proiectului „Infant“; denumirea unităţii emitente; valoarea voucherului; nume şi prenume beneficiar; codul numeric personal; valabilitatea voucherului (12 luni de la data emiterii) şi seria voucherului.
 
Vă reamintim, în anul 2021, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate și 2 au fost respinse.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța. Când încep înscrierile pentru programul INFANT și care sunt actele necesare

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 155

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 713

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 466

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1354

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 766

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 695

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 720

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 464

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2087

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 848

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 702

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1492

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 804

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 792

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 903