Chiar dacă USR și PSD au promis că nu votează Regulamentul privind serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, șoferii ies vineri în stradă (document)⦁    Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța intră la vot în ședința Consiliului Local Municipal de vineri, 30 iulie
⦁    Proiectul s-a aflat în dezbatere publică încă de la începutul acestui an, dar continuă să stârnească nemulțumiri în rânduri prestatorilor de servicii în regim de taxi din municipiul Constanța
⦁    Reprezentanții Federației Șoferilor din România și cei ai Camerei Taximetriștilor din Constanța au anunțat că au depus o solicitare pentru a organiza un protest în dimineața zilei în care urmează să aibă loc ședința de Consiliu Local Municipal
⦁    Taximetriștii au purtat discuții atât cu reprezentanții puterii, dar și cu cei ai opoziției de la nivelul Consiliul Local Municipal
⦁    Liderul grupului  PSD din CLM, Costin Răsăuțeanu a precizat pentru ZIUA de Constanța că social-democrații nu vor vota Regulamentul
⦁    Președintele USR Constanța, consilierul local, Dumitru Caragheroghe a declarat pentru ZIUA de Constanța că proiectul de regulament conține foarte multe indavertențe, motiv pentru care aleșii partidului nu-l vor vota
⦁    Viceprimarul Ionuț Rusu, care s-a întâlnit la rândul său cu reprezentanții taximetriștilor a declarat că liberalii vor decide pe marginea Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi, după ce vor discuta cu colegii din CoalițieRegulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța intră la vot în ședința Consiliului Local Municipal de vineri, 30 iulie.

Proiectul s-a aflat în dezbatere publică încă de la începutul acestui an, dar continuă să stârnească nemulțumiri în rânduri prestatorilor de servicii în regim de taxi din municipiul Constanța.

Reprezentanții Federației Șoferilor din România și cei ai Camerei Taximetriștilor din Constanța au anunțat că au depus o solicitare pentru a organiza un protest în dimineața zilei în care urmează să aibă loc ședința de Consiliu Local Municipal.

Aceștia au mai solicitat autorităților locale scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre.


Taximetriștii au purtat discuții atât cu reprezentanții puterii, dar și cu cei ai opoziției de la nivelul Consiliul Local Municipal.

Liderul grupului  PSD din CLM, Costin Răsăuțeanu a precizat pentru ZIUA de Constanța că social-democrații nu vor vota Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi, deoarece doar Consiliul Local, poate să stabilească potrivit legii înființarea/desființarea  stațiilor de taxi și în niciun caz, primarul și Comisia de Circulație a municipalității, așa cum se arată în proiectul de hotărâre.La rândul său, președintele USR Constanța, consilierul local, Dumitru Caragheroghe a declarat pentru ZIUA de Constanța că proiectul de regulament conține foarte multe indavertențe, motiv pentru care aleșii partidului nu-l vor vota.

Caragheorghe a atras atenția asupra anexei Regulamentului, în care se face referire la organizarea stațiilor de taxi după o statistică din 2003, dar și despre art 49 din Regulament care încalcă Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.
Mai mult, în comisiile de specialitate nr.1, respectiv nr.5, aleșii USR au dat aviz negativ pentru proiectul de Regulament.


Menționăm că astăzi va avea loc și ședința de armonizare a grupurilor de consilieri locali ai USR și PNL în perspectiva ședinței de vineri.Legat de acest aspect, viceprimarul Ionuț Rusu, care s-a întâlnit la rândul său cu reprezentanții taximetriștilor din Constanța, a declarat că liberalii vor decide dacă votează Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi, după ce vor discuta cu colegii din Coaliție.
Vom reveni.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța. Taximetriștii cer retragerea lui de pe ordinea de zi și amenință cu proteste!

Regulamentul taximetriștilor urmează să intre în proxima ședință de CL Constanța. Ce modificări au fost aduse

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Abonamentul anual pentru locurile de parcare în zona 2 a municipiului Constanța poate fi achitat și online

23 Oct 2021 349

Constănțenii cer autorităților locale să amenajeze un parc în locul Bazarului Ștefăniță Vodă de pe strada Soveja

23 Oct 2021 297

Legea 215/2001, opțională?! Un singur ales local din CLM Constanța și-a depus raportul de activitate (documente)

23 Oct 2021 224

Cum arată bugetele instituțiilor subordonate Consiliului Județean Constanța, după rectificarea bugetară aprobată de aleșii județeni?

21 Oct 2021 682

DGASPC, pe un butoi de pulbere! CJC caută soluții, angajații se pregătesc de proteste

21 Oct 2021 985

Raport. Alocarea discreţionară de fonduri pentru autorităţile locale au atins maximul istoric al ultimilor 15 de ani

20 Oct 2021 655

Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”

18 Oct 2021 1353

Ionuţ Cornel Ionescu, oficial director pentru 4 ani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (documente)

16 Oct 2021 1509

Edilii de oraşe sunt nemulțumiți de alocarea sumelor din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

15 Oct 2021 730

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?

14 Oct 2021 824

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a primăriei Constanța. Iată ce proiecte urbanistice intră la avizare!

13 Oct 2021 1603

Unul dintre directorii din Consiliul Județean Constanța și-a suspendat raporturilor de serviciu

09 Oct 2021 1645

Două instituții de cultură din județul Constanța au primit bani prin hotărâre de Guvern

08 Oct 2021 1176

S-a finalizat proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

07 Oct 2021 534

Proiectul „Adoptă un spațiu verde!” adoptat prin dispoziția primarului Vergil Chițac, un eșec anunțat?

07 Oct 2021 1848