Administratie locala

Constanţa. Consilierii PNL cer schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu (document)


Potrivit legii, „demnitatea de viceprimar este o funcţie eminamente politică, cei care ocupă aceste funcţii fiind consilieri locali agreaţi de majoritatea politică constituită în cadrul consiliilor locale, care le acordă votul pe criterii preponderent de natură politică. Consiliul Local poate revoca sau retrage încrederea acordată viceprimarului în funcţie”.

Aleşii locali municipali de la Partidul Naţional Liberal consideră că a sosit momentul ca Dumitru Babu să îşi facă bagajele şi să plece din clădirea administraţiei locale constănţene şi dintr-o funcţie pe care a onorat-o cu realizări zero.

Dumitru Babu a fost unul dintre cei mai absenţi şi inutili viceprimari din istoria Constanţei. În cazul în care actualul viceprimar se simte jenat să plece de bunăvoie, noi, consilierii locali PNL, am considerat că ar fi bine să îl ajutăm. Drept urmare, am depus  la Secretariatul Consiliului Local Constanţa proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Constanţa, Dumitru Babu. Este un document asumat de toţi consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal.

Conform legii, schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie. Considerăm că acest oraş trebuie să fie condus de oameni implicaţi în gospodărirea şi administrarea oraşului, activi şi hotărâţi”, susţin aleşii locali PNL în expunerea de motive care însoţeşte schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu.

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, afirmă, la rândul său, că schimbarea viceprimarului Babu se impune pentru lipsa de performanţă şi incapacitatea de a-şi exercita atribuţiile:  „În 2016, primarul Decebal Făgădau l-a recomandat pe Babu ca om provenit din business care, prin atribuţiile lui, va întări relaţia primăriei cu mediul de afaceri. Astăzi aş caracteriza această relaţie drept ostilă. De fapt, cerem înlocuirea lui pentru modul incompetent in care a coordonat direcţia de gestionare a serviciilor publice şi Direcţia de investiţii şi achiziţii publice”.

Dacă proiectul nu le va fi introdus pe ordinea de zi de primarul Decebal Făgădău, liberalii susţin că au numărul de voturi necesar să forţeze convocarea unei şedinţe extraordinare. Pentru aprobarea acestui proiect, PNL are nevoie de două treimi din voturile consilierilor locali. Totodată, liberalii au anunţat că vor sesiza Comisia de disciplină a Primăriei Constanţa, în cazul arhitectului-şef al Constanţei, Mihai Radu Vânturache, pentru modul defectuos în care gestionează eliberarea autorizaţiilor de construcţie, a mai afirmat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

Citeşte şi:

Vor forţa o şedinţă extraordinară PNL Constanţa solicită demiterea viceprimarului Dumitru Babu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a rețelei termice și să vină cu el în fața consilierilor

19 Aug 2019 296

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 1849

OUG 51/2019, motiv de scandal între liberali şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. „Transportul public, comercial, al elevilor şi al persoanelor cu handicap, în pericol“ (documente)

14 Aug 2019 220

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

14 Aug 2019 371

Din 10 august, PNL începe campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale

09 Aug 2019 464

Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

09 Aug 2019 596

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 392

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor inițiate de primar, în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală!“

07 Aug 2019 670

PNL va strange semnături pentru candidatura lui Iohannis la prezidenţiale

06 Aug 2019 328

Interesele dobrogenilor, îngropate în sertarele Parlamentului Proiectul de lege privind anularea taxelor de pod de la Giurgeni şi Feteşti nu a mai ajuns la Camera Deputaţilor

06 Aug 2019 632

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 1034

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănţeni în audienţele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu

03 Aug 2019 530

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 743

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

30 Jul 2019 472

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 975