Constănțenii pot vota proiectele preferate în cadrul programului de bugetare participativă. Iată cele 35 de propuneri intrate în competiție!

  • Până pe 4 decembrie 2022 se va desfășura etapa de votare a proiectelor declarate eligibile din cadrul primului program de bugetare participativă derulat la nivelul municipiului Constanța
  • Comisia de evaluare și monitorizare, din care fac parte reprezentanți din cadrul Primăriei Municipiului Constanța sau ai instituțiilor subordonate Consiliului Local Municipal ori reprezentanți ai societății civile, a stabilit că doar 35 dintre acestea respectă toate criteriile de eligibilitate și pot fi votate de constănțeni pentru a fi realizate
  • Proiectele alese sunt clasificate în toate domeniile disponibile în program: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate.
  • Pentru a vota un proiect, trebuie să vă creați un cont pe https://tudecizi.primaria-constanta.ro, să aveți domiciliul în municipiul Constanța și vârsta minimă de 18 ani
  • Afișarea proiectelor câștigătoare va avea loc pe 13 decembrie

 
Din 7 noiembrie 2002 și până pe 4 decembrie 2022 se va desfășura etapa de votare a proiectelor declarate eligibile din cadrul primului program de bugetare participativă derulat la nivelul municipiului Constanța.

Au fost depuse 51 de proiecte pentru dezvoltarea orașului, iar comisia de evaluare și monitorizare, din care fac parte reprezentanți din cadrul Primăriei Municipiului Constanța sau ai instituțiilor subordonate Consiliului Local Municipal ori reprezentanți ai societății civile, a stabilit că doar 35 dintre acestea respectă toate criteriile de eligibilitate și pot fi votate de constănțeni pentru a fi realizate.

Proiectele alese sunt clasificate în toate domeniile disponibile în program: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate.

Pentru a vota un proiect, trebuie să vă creați un cont pe https://tudecizi.primaria-constanta.ro, să aveți domiciliul în municipiul Constanța și vârsta minimă de 18 ani.
 
Iată lista completă cu toate propunerile pentru fiecare domeniu:

Domeniul Cultură
 
Macheta centrului vechi
 

Descriere proiect
În Constanța nu avem o macheta a centrului vechi sau unor clădiri emblematice. Acest proiect ar trebui să se implementeze în piața Ovidiu deoarece acolo este zona centrală a Constanței , unde se plimbă cei mai mulți turiști și constănțeni .Aceasta macheta ar trebui să fie ca o harta centrului vechi împreună cu clădirile.
 

Strada Dan Spătaru

Descriere proiect
Schimbarea denumirii aleii Lupeni in Strada Dan Spătaru.
În momentul de față, această stradă poartă numele de Aleea Lupeni, denumirea ei neavând o însemnătate culturală sau istorică semnificativă. Aleea Lupeni trece prin fața clădirii unde Dan Spătaru a locuit în Constanța, fiind în același timp localizată in apropierea Teatrului de stat Constanța, denumit în trecut "Fantasio" unde artistul a evoluat.
 
Picturi murale pentru creșe, școli și spitale

Descriere proiect
Executarea unor picturi murale pe creșe, școli și spitale care se află în proprietatea Primăriei Constanța. Vor fi excluse din proiect clădirile de patrimoniu, care necesită reguli speciale de intervenție. Pentru școli se pot implica inclusiv copiii din cadrul instituțiilor alese. Se pot implica inclusiv artiști locali.
 
Domeniul Amenajare spații publice
 
Redenumirea podurilor

Descriere proiect
Constanta este un oraș mare care are nevoie ca podurile de pe raza municipiului  să aibe totuși nume sonore …nu podul de la butelii, ipmc, podul de tramvai sau din km 4/5!

Iluminat stradal cartier Veterani, str. CDOR Constantin Iordachescu

Descriere proiect
Întrucât cartierul se află intr-o plină dezvoltare, nevoia existenței iluminatului public pe aceasta stradă este primordială. Recent, au fost semnate procese verbale la punerea în funcțiune a punctelor de transformare pt curentul electric. Toate celelalte străzi din sectorul 1.2 au fost prevăzute cu iluminat public, mai puțin strada menționată mai sus, din motive total necunoscute.
 
Toaletă publică modernă

Descriere proiect
Existența banalelor toalete ecologice, pretabile activităților mobile sau organizării de șantier oferă un aer necorespunzător statutului acestui oraș. Chiar și așa, numărul lor este insuficient și nu acoperă traseele pietonale, piețele, parcurile sau locurile de joacă.
Acest proiect ar putea genera venituri prin implementarea unei taxe de acces, ar putea oferi locuri de muncă pentru întreținerea spațiilor și cu siguranța  ar oferi perspectiva unui oraș curat.
 
Instalații de artă în spații publice

Descriere proiect
Proiectul propune expunerea temporară sau permanentă a unor instalaţii artistice în 10 spaţii publice din oraş, în special în cartiere unde nu sunt evenimente culturale şi unde este nevoie de creşterea calităţii spaţiului public. Scopul este acela de a oferi unui număr cât mai mare de locuitori ocazia de a se bucura de artă în cartierul lor, de a se bucura de modul creativ în care spaţiul familiar al cartierului poate fi privit. Se propune ca bugetul maxim alocat să fie împărţit în 10, iar instalaţiile să fie desemnate în urma unui apel de proiecte care să se incadreze în bugetul maxim de 50000 de lei fiecare. Instalaţiile pot fi temporare sau permanente, pot fi inaugrate lunar, pentru a creşte interesul pentru proiect, astfel încât să cartirele să fie vizitate în acest scop, pentru artă. De aceea, un alt obiectiv este acela de a ieşi din tendinţa de a concentra evenimentele publice în punctele centrale ale oraşului, de a deschide şi restul cartierelor pentru diverse oportunităţi şi de a transforma oraşul într-un loc mai interesasnt în ansamblu. 

Portal video "NOI și EI"

Descriere proiect
Tehnologia video poate îmbunătăți conexiunea umană prin instalații unice în aer liber amplasate în mai multe locații din oraș și din țară și poate parteneriate planificate la nivel global cu celelalte portale deja deschise în Polonia, Lituania și alte orașe.
Depășind provocările semnificative ale călătoriilor, fusurilor orare și ale limbii, Video Window ajunge peste granițe pentru a alimenta pOrtal, o instalație unică de artă video în aer liber de 11 tone, concepută pentru a uni oamenii în timp și spațiu. Video Window, primul portal de videoconferință captivant permanent care extinde spațiul fizic pentru lucrătorii inter-oficii și la distanță, alimentează conexiunea 24×7 a pOrtal între rezidenții a două orașe europene, care se pot vedea și interacționa între ei printr-o transmisie în direct.
Acest proiect presupune instalarea unor construcții speciale de tip „fereastră video” în trei locații din oraș:
  • Mamaia – zona IAKI - REX
  • Centrul Vechi – Muzeul de Istorie
  • Cazino Constanța
 
Domeniul Amenajare spații verzi și locuri de joacă

Amenajare parc "Carol I"

Descriere proiect
Situația curentă a spațiului verde este una degradată. Nu există o bancă unde să te poți așeza sau un coș de gunoi , iar aleile existente sunt crăpate și degradate.Unii constănțeni și-ar dori că acest spațiu să devină un parc unde te poți plimba.Obiectivul este ca în acest spațiu verde să se construiască câteva alei și să se pună băncuțe cu coșuri de gunoi. Părerea mea personală ar fi că pentru Constanța și zona centrului vechi ar fi un plus pentru că am avea un nou spațiu unde ne putem relaxa.
 
Locuri de joacă inedite

Descriere proiect
Se observă în oraș lipsa acută a locurilor de joacă care să fie accesibile tot timpul anului, pentru copii din orice categorie de vârstă. Propunem amenajarea de locuri de joacă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, anti-vandalizabile, în diverse spații / parcuri din oraș. Locurile de joacă vor fi realizate din materiale puțin costisitoare: metal, frânghii etc. 


Reabilitarea parțială a Parcului Tăbăcărie utilizând sisteme agrovoltaice cu plante decorative

Descriere proiect
Proiectul își propune să stopeze deșertificarea parcului, îmbunătățirea densității vegetale și menținerea unui microclimat adecvat pentru îmbunătățirea confortului utilizatorilor parcului, producția de energie verde. În paralel Primăria își compensează consumul propriu de energie electrică, generând energie verde.
 
Ansambluri muzicale exterioare

Descriere proiect
În Municipiul Constanța este foarte bine cunoscută situația parcurilor care în primul rând nu sunt suficiente ca număr și nu sunt prezente în toate cartierele municipiului. Părinții se plâng pe canalele de socializare de lipsa locurilor de relaxare adecvate copiilor. Persoanele cu dizabilități nu au locuri de relaxare și de integrare. Modernizarea parcurilor este lentă și în acest moment încă sunt parcuri care nu sunt sigure pentru copii și părinți, adolescenți și persoane cu dizabilități. Adolescenți nu au locuri de petrece a timpului liber, de relaxare și de dezvoltare în parcurile din oraș.
În parcurile din municipiul Constanța lipsesc echipamente inovatoare, de dezvoltare, de relaxare pentru copii și tineri. Drept urmare propun introducerea unor ansambluri muzicale exterioare în 3 parcuri din municipiul Constanța. 
 
Mărire loc de joacă zona Tic Tac

Descriere proiect
În zona Tic Tac, în spatele Grădiniței nr 14 „Căsuța de turta dulce” există în momentul de față un loc de joacă având suprafata de 12.07 metri lungime și lățime de 13.2 metri cu doar 4 elemente de joacă.
 
Spațiu de relaxare pe taluz

Descriere proiect
Proiectul propune amenajarea unui spaţiu de taluzul Constanţei ca loc de relaxare la umbră cu vedere la plajă şi mare. Plajele Constanţei aproape că şi-au pierdut vegetaţia care era apreciată pentru umbră, în timp ce taluzul are o vegetaţie spontană bogată ce poate fi folosită ca loc cu umbră pentru relaxare. Amenajarea trebuie să fie simplă şi cu o intervenţie minimă asupra spaţiului, de exemplu, cu bănci, coşuri de gunoi şi o potecă simplă de acces fie de sus şi de jos, fie plecând din zona mediană a scărilor de acces la plajă. Obiectivele ar fi de a crea un spaţiu plăcut de petrecere a timpului, mai ales că zonele cu umbră lipsesc, de a crea o zonă accesibilă de a privi marea şi plaja pentru persoanele care nu pot sta sau nu doresc să stea la plajă, în soare, cu diverse afecţiuni, vârstnice, dar care s-ar bucura de briza mării, de a utiliza un spaţiu public nefolosit, de a creşte atractivitatea zonei.
 
Domniul Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
 
Îmbunătățirea identificării stradale și a imobilelor din Cartierul Veterani – Constanța Sud

Descriere proiect
a. Situație Curentă: În Cartierul Veterani nu există plăcuțe de identificare stradală  și nici a imobilelor standardizate așa cum sunt în alte cartiere din Municipiul Constanța. 
b. Situatie urmarită: În urma instalării de plăcute metalice la capetele străzilor și de plăcute metalice pe gardul/proprietatea private, în urma actualizării sistemelor de identificare/localizare electronică, se pot armoniza și sincroniza sistemele din hârtile actuale folosite de PMC cu cele reale din teren și cele din sistemele electronice.
 
Biciclete și stație de biciclete în sistem bike-sharing în cartierul Faleză Sud (Poarta 6)

Descriere proiect
Transportul prin intermediul bicicletelor reprezintă o alternativă a transportului în comun și o modalitate de îmbunătățire și menținere a sănătății, fiind foarte dezvoltat în multe țări europene, ca parte componentă a politicilor și practicilor de protecția a mediului și sănătate. 
 
Reabilitare faleză (între străzile Grozești și Ciprian Porumbescu)

Descriere proiect
De când a fost construită și, până în prezent, această faleză nu a fost niciodată reabilitată, fiind supusă, de-a lungul timpului, doar la mici reparații. Situația actuală este una deplorabilă, gradul de uzură datorat trecerii timpului sau acțiunii valurilor (înainte de lărgirea plajei) sau vântului, fiind unul foarte ridicat.
 
Amenajarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități în Zona Peninsulară din municipiul Constanța

Descriere proiect
Pentru că Zona Peninsulară din municipiul Constanța este o zonă foarte vizitată de constănțeni și de turiști ne propunem ca zona să fie ușor accesibilă pentru persoanele cu dizabilități. Pentru acest lucru propunem ca trotuarele să aibă rampe de acces în dreptul trecerilor de pietoni și pe traseele pietonale acolo unde apar borduri sau trepte (ex: în parcul de pe Faleza Cazinoului: în momentul de față sunt scări cu trepte, dar fără nici o rampă). Propunem refacerea trecerii de pietoni de pe bd. Elisabeta pentru că în acest moment o persoană în căruț rulant poate traversa dinspre sau spre Cazino ocolind foarte mult (fie la Poarta 1, fie Portul Tomis).

Domeniul Mediu și protecția animalelor

Reciclăm pentru viitor

Descriere proiect
În prezent în marea majoritate a unitățile de învățământ din municipiul Constanța nu se realizează colectarea selectivă a deșeurilor la nivel de clasă și nu există cele 4 tipuri de pubele pentru fiecare categorie de deșeu, deși legea nr.132/2010 cu completările ulterioare prevede acest lucru.
România era obligată să atingă o țintă de reciclare de 50% din deșeuri până în 2020, țintă pe care nu a reușit să o atingă. Iar în 2025 trebui să ajungă la 55%, respectiv 70% până în 2030. Țintele de reciclare vor fi atinse doar prin educarea populației, în special a populației tinere dar și prin punerea la dispoziție a infrastructurii de colectare selectivă.

Acest proiect își propune să educe populația preșcolară și școlară din grădinițe și școli generale din municipiu Constanța. Să doteze fiecare clasă de curs cu 4 tipuri de pubele. Să crească cantitatea de deșeuri colectate selectiv la nivelul municipiului. Să reducă cantitatea de plastic, hârtie, sticlă și deșeuri menajere din spațiile publice prin conștientizarea importanței reciclării. Să îmbunătățească capacitatea unităților de învățământ de a contribui la protecția mediului.

Prin creșterea cantității de materiale reciclate scade costul pentru depozitarea deșeurilor municipale.

Pisici în copaci

Descriere proiect
Proiectul vizează protejarea pisicilor comunitare, a mediului, îmbunătățirea aspectului spațiilor verzi nefolosite și crearea unei comunități de voluntari care se implică activ în orașul Constanța. Am identificat această nevoie de a oferi suport pisicilor fără stăpân, întrucât acestea s-au înmulțit considerabil în ultimii 5 ani, iar persoanele din orașul Constanța, dedicate acestei cauze, nu reușesc să facă față în a ajuta nici măcar jumătate dintre pisicile fără stăpân. 
Soluția identificată pentru aceste probleme urmărește crearea unui sistem organizat și bine-stabilit la nivel de oraș, în care fiecare cartier devine o comunitate iar cetățenii interesați de această cauză se implică activ în menținerea unui spațiu atractiv, care ajută la înfrumusețarea orașului, la menținerea unor standarde normale de igienă și curățenie și cel mai important, soluționează pe termen mediu și lung problema pisicilor numeroase fără stăpân din orașul Constanța. 
 
Camere de supraveghere în adăposturile de animale ale Primăriei Constanța - pentru monitorizarea îngrijirii animalelor

Descriere proiect
Proiectul este de montare camere video în padocurile de câini (cam 20 la număr),  lucru ce ar duce la monitorizarea hranei și a îngrijirii câinilor 24 din 24 de ore,  înlâturând  astfel  discuțiile privind eventualele rele tratamente.

Domeniul Digitalizare

SmartLab - Creștem Educația și Performanțele în IT

Descriere proiect
Prin proiectul "SmartLab - Creștem Educația și  Performanțele în IT" ne propunem să oferim copiilor și tinerilor constănțeni cu vârste cuprinse intre 8 si 18 ani un spațiu de învățare deschis și inspirațional, un mediu ideal de formare si dezvoltare a competențelor digitale, cu ajutorul dotărilor de ultimă generație si a metodelor moderne de predare. 
           
Domeniul Sport

Terenuri de baschet

Descriere proiect
Constanța are nevoie să (re)amenajaze terenuri de baschet (și minifotbal, tenis, volei, handbal…) în toate cartierele. Acolo unde nu există locuri virane care să aparțină de Domeniul public, terenurile să fie amenajate în curțile școlilor dar să fie deschise oricui în afara orelor de curs.
 
Amplasarea unor aparate de fitness în parcul Tăbăcărie

Descriere proiect
În tot parcul Tăbăcărie nu există niciun aparat de fitness unde poți să faci mișcare .Proiectul propune amplasarea unor aparate de fitness în parcul Tăbăcărie.
 
Baloane presostatice pentru sport la școli și licee

Descriere proiect
Achiziția de baloane presostatice pentru sport în școli și licee care nu au săli de sport.

Un balon presostatic (împreună cu turbosuflanta) are un preț de achiziție de aproximativ 10.000 de euro (50.000 de lei), deci putem instala cca 8 baloane presostatice. Restul sumei de până la 500.000 de lei se va folosi pentru instalarea baloanelor și pentru mentenanță ulterioară
 
CET Skate & Street work-out Park

Descriere proiect
Ani de zile zona aflată la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu Șoseaua Industrială a fost neîngrijită și abandonată: gunoaie, vegetație crescută haotic și neingrijită, un loc pe lângă care îți era teamă să treci. În acest moment, spațiul indicat este folosit pentru depozitarea conductelor RAJA.
Beneficiarii direcții sunt tinerii locuitori ai cartierelor adiacente zonei care nu au un spațiu adecvat pentru petrecerea timpului liber.
 
Reabilitare sala sport, strada Badea Carțan

Descriere proiect
Obiective urmărite:
  • Îmbunătățirea condițiilor pentru practicarea  activităților sportive de către amatorii de mișcare din orașul Constanța,
  • Creșterea performanțelor sportive de către sportivii  constănțeni înscriși în cluburile sportive de stat sau private, prin asigurarea  unor condiții decente de pregătire în timpul perioadei din an când condițiile meteo sunt nefavorabile antrenamentelor in aer liber,
  • Promovarea importanței mișcării în rândul populației orașului nostru, prin activități sportive desfășurate în această locație 
  • Autofinanțare prin perceperea de taxe (dacă legislația permite)  pentru închirierea locației in vederea desfășurării de  activități diverse (activitați și competiții sportive, târguri, spectacole, serbări școlare), etc…
  • Prin aprobarea, realizarea și finalizarea acestui proiect, arătăm comunității că se poate și la Constanța.
Domeniul Social

Centrul pentru Tehnologii de Acces Explicate

Descriere proiect
În aula I.T. a filialei din Constanța a Asociației Nevăzătorilor din România, nefiind necesară plata chiriei pentru locație, de luni până vineri, între orele 9:00 și 15:00, Se vor preda gratuit tuturor cetățenilor din municipiul Constanța care sunt interesați, lecții nivel bazic și mediu pentru accesul la noile tehnologii, de către persoane acreditate.
 
Aplicație pentru Direcția generală de asistență socială pentru voluntariat pentru persoane în vârstă
 
Descriere proiect
Propunem dezvoltarea unei aplicații pentru Direcția generală de asistență socială în care să se poată înscrie voluntari. Voluntarii să fie apoi trimiși către persoane în vârstă aflate în evidența Direcției. Prin intermediul aplicației să poată fi monitorizate separat și vizitele făcute de voluntari la persoanele în vârstă (data și ora, durata, eventual o scurtă descriere a situației găsite pe teren - acestea se vor completa de către voluntari). Voluntarii să îi poată asista / ajuta pe beneficiari pentru realizarea unor acțiuni simple (mici cumpărături, însoțirea beneficiarilor în locurile unde aceștia au nevoie să ajungă: autorități, bancă, parc etc.)
 
Domeniul Educație

Invățăm și ne jucăm!

Descriere proiect
În acest moment, în zona cartierelor Cet-Viile Noi- KM 4-5 spațiile exterioare ale grădinițelor și scolilor nu sunt amenajate adecvat sau sunt amenajate insuficient pentru vârsta preșcolară și școlară.
Grupul țintă îl reprezintă cei aproximativ 1500 de copii școlari și preșcolari care învață în grădinițele și școlile aflate în cartierele menționate. 
     
Hub educațional

Descriere proiect
Lipsa spațiilor de coworking cu acces liber, având dotările necesare (mobilier, tehnică de calcul, acces gratuit la internet etc.) a dus în ani de zile la  scăderea interesului cetățenilor pentru implicare în găsira unor soluții la problemele cu care ne confruntăm în comunitate, toate având la bază o educație superficială.
Acest spațiu dă posibilitatea tuturor celor care vor să se implice, ori să învețe, să o facă cât mai accesibil pentru ei. Este un spațiu destinat interacțiunii, dialogului, dezbaterilor și a lucrului pe proiecte.

Reabilitare parțială clădire instituție de învățământ Piața Chiliei

Descriere proiect
Este o unitate școlară care are mare nevoie de reparații, geamuri bătute în cuie,igrasie,mucegai. Trebuie înlocuite, în primul rând ușile și geamurile și, ulterior, adusă în stadiul de funcționare așa cum trebuia să fie făcută de mult.

Parc tematic pentru copii pentru învățarea regulilor de circulație

Descriere proiect
Construirea într-unul dintre parcurile din Constanța (Parcul Tăbăcăriei, de preferat, pentru că este mai mare) a unei zone în care copiii să poată învăța regulile de circulație.

Cărți pentru bibliotecile școlare

Descriere proiect
Proiectul propune achiziţionarea de cărţi pentru bibliotecile şcolare pentru a încuraja copiii să iubească cititul. Bibliotecile şcolare suferă de subfinanţare, uneori sunt reduse la o anexă şi chiar postul de bibliotecar nu mai există în organigramă. Fondul de carte nu este actualizat, nu este divers şi, în general, este orientat spre literatura din programa şcolară. Proiectul pelacă de la experienţa verificată că cea mai sigură cale de a-i face curioşi pe copii faţă de citit este să îi laşi să petrecă timp printre cărţi şi să fie liberi să aleagă ce îi atrage. Pentru asta însă este nevoie de multe cărţi potrivite vârstei fiecăruia. Propun ca bugetul de 500000 lei să fie împărţit la numărul de şcoli de stat cu ciclu primar şi/sau gimnazial, respectiv 39 (din care 2 centre de educaţie incluzivă, conform HCL 405 privind reţeaua scolară în anul 2022-2023 ataşată) şi de suma rezultată să fie achiziţionate cărţi.

Dăm viață școlii noastre!

Descriere proiect
Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța are două aripi a câte 4 niveluri fiecare, o curte exterioară și una interioară. Acesta are o comunitate școlară de peste 1000 de elevi în toate ciclurile de învățământ și peste 160 de profesori, la care se adaugă personalul auxiliar și nedidactic al unității.

Totuși, în ciuda numărului imens de elevi, de ani de zile, curtea interioară nu este folosită nici ca mediu didactic, nici ca spațiu de recreere, fiind sumar amenajată, tot cu ajutorul elevilor, înainte de pandemie. Aceasta reprezintă un spațiu sigur (aflându-se exact în centrul școlii, nu lasă riscul interacțiunii minorilor cu persoane din exterior și poate fi în permanență supravegheată), în care elevii își vor putea petrece timpul în orele libere, în pauze sau să îl valorifice în timpul activităților educaționale.


 
Afișarea proiectelor câștigătoare va avea loc pe 13 decembrie pe platforma competiției.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 449

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 841

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 506

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1363

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 789

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 703

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 726

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 471

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2091

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1499

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 811

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913