Județul Constanța nu va avea prea curând adăposturi dedicate animalelor pentru care s-a emis ordin expres de plasare (DOCUMENT)

  • Consiliul Județean Constanța a anulat administrativ licitația publică pentru servicii publice de adăpostire a animalelor de pe raza județului ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost
  • Precizăm că prin Hotărârea CJC nr. 50/28.01.2022 a fost aprobat Regulamentul Serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost
  • Potrivit vicepreședintelui CJ, Petre Enciu licitația va fi reluată pentru cele 6 acorduri-cadru, corespunzătoare celor 6 loturi
  • Enciu spune că legislația în vigoare nu este aliat pentru administrația județeană, dat fiind faptul că serviciile pentru care s-a organizat licitație nu pot fi decontate decât pentru o perioadă de 70 de zile
  • Acesta ar fi de altfel și motivul pentru care la achiziție nu s-ar fi prezentat niciun ofertant

 
 
Consiliul Județean Constanța a anulat administrativ licitația publică pentru servicii publice de adăpostire a animalelor de pe raza județului ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost.

Precizăm că prin Hotărârea CJC nr. 50/28.01.2022 a fost aprobat Regulamentul Serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost.

Prin animal aflat într-o situaţie de pericol se înţelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situaţii:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit, abuzat;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul (orice animal sălbatic captiv este un animal în pericol);
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forţat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulaţie publică.

Administrația județeană intenționa să încheie acorduri-cadru cu o durată de 24 de luni pe șase loturi, însă niciun agent economic nu s-a prezentat la licitație.

Potrivit vicepreședintelui CJ, Petre Enciu licitația va fi reluată pentru cele 6 acorduri-cadru, corespunzătoare celor 6 loturi (categorii de animale): Lot nr. 1 – animale din fauna sălbatică – talie mică (ex. vulpi, lupi, altele asemenea); Lot nr. 2 – animale din fauna sălbatică – talie mare (ex. cervide, mistreți, altele asemenea);Lot nr. 3 – păsări (ex. domestice, sălbatice); Lot nr. 4 – animale domestice – talie mică (ex. câini, pisici, altele asemenea); Lot nr. 5 – animale domestice – talie medie (ex. ovine, caprine, porcine, altele asemenea) și  Lot nr. 6 – animale domestice – talie mare (ex. bovine, cabaline, măgari, altele asemenea).


Enciu spune că legislația în vigoare nu este aliat pentru administrația județeană, dat fiind faptul că serviciile pentru care s-a organizat licitație nu pot fi decontate decât pentru o perioadă de 70 de zile. Acesta ar fi de altfel și motivul pentru care la achiziție nu s-ar fi prezentat niciun ofertant.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Regulamentul de adăpostire a animalelor aflate în pericol de pe raza județului Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 823

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 996

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 848

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 3931

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 893

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 798

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1569

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2573

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3306

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 945

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1634

Ce indemnizații încasează, după majorare, primarul și viceprimarii municipiului Constanța? (DOCUMENTE)

04 May 2023 2070

După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția Locală poate confisca în continuare bani și bunuri de la comercianți

02 May 2023 920

A fost stabilită componența Comisiei de vânzare prin licitație publică a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța (DOCUMENT)

02 May 2023 883

A fost elaborat regulamentul pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate din municipiul Constanța

29 Apr 2023 880