Monea a înlocuit-o pe Mirela Matichescu Cine este și ce atribuții are administratorul public al județului Constanța?

 
  • Gabriel Monea este administratorul public al județului Constanța
  • Monea a înlocuit-o astfel pe Mirela Matichescu, care a deținut această funcție în mandatul 2016- 2020
  • Monea are 54 de ani, a ocupat timp de trei mandate funcția de consilier județean în perioada 2004-2012 iar în același timp a activat în mediul privat în  domeniile: naval, turism, horeca sau media,  vezi secțiunea "documente"
  • Este inginer cu dublă specializare: electronist, respectiv  agronom. Recent a absolvit și un masterat în "Controlul și Monitorizarea Calității Produselor Agricole", în cadrul universității Ovidius din Constanța

Gabriel Monea este administratorul public al județului Constanța.
Monea a înlocuit-o astfel pe Mirela Matichescu, care a deținut această funcție în mandatul 2016- 2020.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Consiliului Județean Constanța, Monea are 54 de ani, a ocupat timp de trei mandate funcția de consilier județean în perioada 2004-2012 iar în același timp a activat în mediul privat în  domeniile: naval, turism, horeca sau media,  vezi secțiunea "documente".

De profesie, Gabriel Monea este inginer cu dublă specializare: electronist, respectiv  agronom. Recent a absolvit și un masterat în "Controlul și Monitorizarea Calității Produselor Agricole", în cadrul universității Ovidius din Constanța.
Gabriel Monea vorbește engleză și franceză.

Atribuții administratorului public al județului Constanța


Potrivit contractului de management avizat de preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, administratorul județului coordonează aparatul de specialitate al CJC, potrivit delegării de competenţă; coordonează serviciile publice de interes judeţean prestate prin intermediul aparatului de specialitate şi/sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes judeţean, potrivit delegării de atribuţii; propune soluţii pentru îmbunătăţirea funcţionării aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean; urmăreşte rezolvarea de către structurile din cadrul Consiliului Judeţean a sarcinilor rezultate din corespondenţa repartizată; face propuneri referitoare la asigurarea şi managementul resurselor umane, financiare, tehnice şi/sau materiale ale Consiliului Judeţean, pe care le gestionează în limita competenţelor ce îi sunt delegate de preşedintele Consiliului Judeţean.

Totodată, administratorul public al judeţului propune planuri de acţiune pentru implementarea strategiilor Consiliului Judeţean şi urmăreşte realizarea acestora; reprezintă instituţia la diferite evenimente, în baza delegării de către preşedintele Consiliului Judeţean; coordonează proiectele Consiliului Judeţean cu finanţare din fonduri nerambursabile de la bugetul local, de la bugetul de stat sau din alte surse; coordonează activitatea privind promovarea şi implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri nerambursabile, de la bugetul local, de la bugetul de stat sau din alte surse, potrivit delegării de atribuţii.

Gabriel Monea poate exercita, prin delegare, atribuţiile de ordonator principal de credite; asigură gestionarea şi utilizarea eficientă a bunurilor aflate în proprietatea publică şi privată a judeţului, urmăreşte actele normative nou apărute şi îl informează pe preşedintele Consiliului Judeţean.
 
Citește și:

Liberalul Gabriel Monea este noul administrator public al județului Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MDLPA, plăți pentru investiții realizate prin PNDL. Ce localități din județul Constanța au primit fonduri pentru decontarea proiectelor?

15 May 2021 411

Municipiul Constanța nu a solicitat bani. Ce localități din județ primesc fonduri de la MDLPA pentru finalizarea Regulamentelor Locale de Urbanism?

12 May 2021 1083

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

11 May 2021 1699

Se caută proiectanți. Municipiul Constanța ar putea avea un sistem de irigat pentru spațiile verzi

10 May 2021 687

Un singur candidat la concursul pentru funcția de director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța

08 May 2021 959

Se organizează concurs pentru funcția de manager. Pleacă dr. Tofolean de la conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța?

08 May 2021 4133

Licitație anulată de Consiliul Județean Constanța. Nicio ofertă pentru videoproiectorul necesar Muzeului Național de Istorie și Arheologie

07 May 2021 504

Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanța, un proiect al CJC admis la finanțare pe fonduri europene

07 May 2021 595

Consiliul Județean Constanța actualizează cărțile funciare pentru DJ 226B în vederea reabilitării tronsonului DN 2A- Pantelimon-Grădina-Cogealac

05 May 2021 644

A fost obținut acordul de mediu pentru proiectul de restaurare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanța

28 Apr 2021 1383

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021

27 Apr 2021 1456

Solicitarea lui Gheorghe Ungureanu tratată cu dispreț, postmortem. Se interzice amplasarea de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din Constanța

27 Apr 2021 1367

Regizorul Erwin Șimșensohn, față în față cu evaluatorii managementului Teatrului de Stat Constanța. Ce notă a primit?

26 Apr 2021 994

Proiect al Consiliului Județean Constanța admis la finanțare. Ce sumă va ajunge la Spitalul Județean pentru echipamente

26 Apr 2021 936

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 2432