Administratie locala

PNL a depus amendamente la regulament Activitatea managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Stela Halichidis, verificată de o comisie formată din reprezentanţi ai DSP şi ai Primăriei Constanţa!

Membrii Comisiei Servicii Publice şi Comerţ, respectiv cei ai Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială a Consiliului Local au avizat regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a activităţii managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Stela Halichidis. Regulamentul a fost amendat la propunerea consilierului municipal liberal Adriana Câmpeanu.
 
Astfel, în luna iunie, o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ai Primăriei Constanţa va face evaluarea activităţii Stelei Halichidis, al cărei mandat expiră în prima jumătate a lunii iunie. DSP a nominalizat deja, la solicitarea Primăriei, două persoane care vor face parte din comisia de evaluare, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, Cristina Schipor, şeful Direcţiei de Sănătate Publică. Halichidis a obţinut postul de manager prin concurs, în urmă cu patru ani.
 

Adriana Câmpeanu a venit cu amendamente la regulament

 
Consilierul local liberal Adriana Câmpeanu a propus, în urma discuţiilor purtate în Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din Consiliul Local Municipal Constanţa, introducerea mai multor amendamente în regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor specifice comitetului director al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
 
Amendamentele propuse de consilierul local al PNL Constanţa s-au referit la: publicarea anunţului de concurs cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de prima probă, într-un cotidian de largă circulaţie - pentru directorul financiar-contabil - şi în revista „Viaţa medicală“ - pentru directorul medical; prezenţa unui membru al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa şi a unui membru al Colegiului Medicilor în comisia de examinare şi de formulare a subiectelor pentru concurs - pentru funcţia de director medical; prezenţa unui observator din partea Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din Consiliul Local Municipal Constanţa în comisia de examen; obligativitatea absolvirii oricărui tip de formare profesională, inclusiv master, condiţie la înscrierea dosarului de concurs şi, nu în ultimul rând, nominalizarea celor trei reprezentanţi ai administraţiei publice locale membri în comisia de concurs, cu specificarea funcţiei ocupate în Primăria Constanţa.
 
Toate amendamentele propuse de consilierul local municipal liberal au fost avizate şi aprobate de Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din Consiliul Local Municipal Constanţa.
 
Potrivit declaraţiilor Adrianei Câmpeanu, „amendamentele au fost propuse atât pentru o mai bună organizare a concursului privind ocuparea funcţiilor de conducere în Spitalul de Infecţioase Constanţa, cât şi pentru a asigura transparenţa decizională în cadrul acestei instituţii“. „Trebuie să luăm toate deciziile, în măsura în care ţine de puterea noastră, astfel încât să asigurăm sistemului sanitar constănţean o resursă umană competentă. Ne dorim ca aceste posturi să fie ocupate de specialişti în management sanitar, persoane capabile să ofere constănţenilor soluţii pertinente la problemele cu care se confruntă“, susţine consilierul local PNL.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța organizează concurs. Iată postul vacant!

11 Apr 2019 865

Post vacant la ​Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Când este programat concursul și cine poate participa

01 Apr 2019 841

Mai multe firme vor livra reactivi către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

26 Mar 2019 409

Ce companie va furniza energie electrică Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța (document)

23 Mar 2019 357

Deşeurile spitaliceşti ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, eliminate de Eco Fire Sistems SRL (document)

20 Feb 2019 784

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa scoate la concurs două posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Feb 2019 1858

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa cumpără medicamente pentru anul în curs (document)

01 Feb 2019 421

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2107

Numărul celor răpuși de acest virus a ajuns la 15 Gripa face în continuare victime. Un alt bărbat a decedat

18 Jan 2019 619

Creştere semnificativă de internări la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa! Cu ce s-au prezentat pacienţii

15 Jan 2019 228

Zeci de constănţeni s-au prezentat cu afecţiuni respiratorii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

09 Jan 2019 414

O societate din Teleorman, care apelase la CNSC, va asigura paza Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

29 Dec 2018 1028

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 778

Cine va elimina deșeurile spitalicești de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Care este valoarea contractului (document)

15 Dec 2018 464

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 902