Administratie locala

Primăria Constanța a publicat Regulamentul proiectului INFANT (documente)

Regulamentul privind acordarea de vouchere femeilor și cuplurilor infertile și formularele necesare accesării proogramului sunt disponibile pe site-ul Primăriei Constanţa. Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliul Local Municipal de vineri, 28 februarie a.c.
Programul va funcţiona după principiul primul venit, primul servit și va fi derulat de Direcția Generală de Asistență Socială.
„Acest proiect va trebui continuat și mărit. Anul acesta, am inclus în buget bani pentru 100 de vouchere ce vor ajuta 100 de cupluri sau persoane singure care suferă de infertilitate, care nu pot avea copii. Am luat programul de la București, le-am adaptat la datele statistice din Constanța, tocmai de aceea veți vedea că vârsta maximală în Constanța nu este 40 de ani, ci este 45 de ani, pentru că nu seamănă două familii între ele,“ a precizat edilul, Decebal Făgădău.
Cele 100 de vouchere au o valoare individuală de 10.000 de lei. Pentru cei interesați, regulamentul poate fi consultat și în secțiunea "documente".
Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.
Documente necesare:
- solicitare pentru înscriere (formular 2);
- adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;
 - copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța;
- declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.
 


sursa foto: Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul INFANT, derulat de Primăria Constanța Ajutor financiar de 1 milion de lei pentru cuplurile care nu pot avea copii!

25 Feb 2020 2431

Despre programul „Infant“ Cât va acorda Primăria Constanţa cuplurilor infertile pentru fertilizare in vitro (document)

24 Feb 2020 1801