Primăria Cumpăna, anunț important cu privire la Recensământul Populației și Locuințelor

 foto: Pixabay
  • Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal
 
Primăria Cumpăna, județul Constanța, a făcut precizări importante legate de Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Pe 17 iulie se termină și cea de-a doua etapă cu privire la recenzarea față în față.
 
„Stimați locuitori ai comunei CUMPĂNA,

Am intrat oficial în ultimele două săptămâni ale RECENSĂMÂNTULUI POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR și foarte mulți dintre dumneavoastră au rămas nerecenzați!

Cei 11 recenzori arondați sectoarelor comunei noastre au ieșit pe teren, din casă în casă, zilnic! Dacă știți că nu v-ați recenzat vă rugăm să vă faceți timp pentru a realiza interviul cu recenzorul! Dacă găsiți în poartă/poștă notificarea lăsată de un recenzor, aveți obligația de a-l contacta telefonic imediat pentru a stabili detaliile unei întâlniri!

Există foarte multe situații în care autorecenzarea a fost realizată parțial sau incorect, recenzorii vor trece și pe la gospodăriile aflate în această situația pentru a rectifica greșelile!

Vă atenționăm că RECENSĂMÂNTUL ESTE OBLIGATORIU, iar refuzarea interviului aduce după sine amenzi între 1000 lei și 3000 lei. Sustragerile de orice fel de la realizarea recensământului nu vor fi acceptate!

Recenzorii pot fi identificați după legitimația eliberată de Primăria Cumpăna, tableta cu softul de recensământ și geanta neagră inscripționată.

Informațiile oferite de dumneavoastră, introduse de către aceștia în tabletă sunt confidențiale și criptate. Întreg procesul este monitorizat și coordonat de Institutul Național de Statistică. Toate întrebările se referă la situația gospodăriilor la 1 decembrie 2021, ora 0.


Data de finalizare a recensământului este 17 iulie 2022.

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare.

În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Recensământ = Formă specială de înregistrare statistică de mare amploare, de obicei periodică și exhaustivă, în care culegerea datelor se face direct de către observatorii speciali trimiși la fața locului. Recensământul are ca scop stabilirea pe întreg teritoriul unei țări, la un moment dat, a numărului și a structurii populației după principalele sale caracteristici demografice, economice, religioase și social-culturale”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Citește și:

Primăria Cumpăna „Ia tradiţională românească, izvor nesecat de creativitate culturală”
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 343

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 443

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 546

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 550

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 890

Știri Constanța "Din iubire, pentru iubire". Eveniment special de Dragobete la Cumpăna

17 Feb 2024 666

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 897

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 878

Primăria Cumpăna, județul Constanța Continuă lucrările de reabilitare a Liceului tehnologic “Nicolae Dumitrescu”.

11 Feb 2024 956

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 616

Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna, la cea de-a 159-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor (FOTO)

31 Jan 2024 801

Primăria Cumpăna, județul Constanța, anunț ce vizează înscrierea datelor în Registrul agricol

30 Jan 2024 549

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 977

Știri Constanța azi LIVE VIDEO. Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpăna

24 Jan 2024 834

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

23 Jan 2024 642