#alegerilocale 2020 Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru Primăria Agigea, despre formarea unei alianțe politice - „Vă aștept cu drag să punem la punct această alianță dorită de cetățeni”

  • Mihai Oancea, candidatul Pro România, face apel către ceilalți candidați la Primăria Agigea pentru formarea unei alianțe
  • Motivele pentru care candidatul nu va susține alte nume la primărie sunt redate în interviul de mai jos
Mihai Oancea este candidatul Pro România pentru primăria din Agigea. Agigea și Lazu sunt două localități care au nevoie de o gestiune clară și bună pentru o dezvoltare durabilă de durată, în conceptul candidatului menționat.
Într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța, Mihai Oancea ne vorbește despre demersurile făcute pentru o alianță pentru primărie, cum se practică deja, de la dreapta la stânga, în toată țara. Totuși, la Agigea se pare că actualii candidați la unitatea administrativ teritorială nu prea răspund afirmativ la apelul făcut de Mihai Oancea pentru o alianță. Invitația rămâne deschisă, desigur, iar argumentele care susțin încă formarea unei alianțe sunt prezentate mai jos.


Să facem o revenire. Spuneți-ne încă o dată câteva detalii despre dumneavoastră

Salut întreaga comunitate. Mihai Oancea este numele meu, am 51 de ani, iar de profesie sunt inginer. De altfel, sunt candidatul la primăria Agigea din partea Pro România. Am ales acest partid pentru că am libertatea de a gestiona o situație fără să existe presiuni din partea organizației centrale și fără să am anumite obligații.
Fac parte din aceasta comunitate de peste 25 ani, iar o parte din clasele primare le am realizate la școala din Agigea. O mare parte dintre dumneavoastră mă cunosc deja de ceva timp, ceilalți mă cunosc datorită vizitelor din teren și interviurilor acordate ziarului ZIUA de Constanța.
 

Care este actuala situație, la Agigea? Se conturează o alianță pentru alegerile locale?

Se vorbește tot mai des prin comunitate despre o alianță la nivel de Agigea pentru a combate actuala conducere și de ce nu se întâmplă acest lucru. Am să fiu foarte scurt astfel încât să fiu pe înțelesul tuturor.
Avem 4 candidați vizibili la momentul actual din partea celor care își doresc această responsabilitate. În baza informațiilor din teren o parte dintre dumneavoastră consideră că o alianță între actualele organizații poate schimba actuala conducere cu ușurință.
Corect, așa este. Dar, această alianță trebuie înțeleasă corect și de ceilalți coordonatori de organizații în funcție de poziția și pregătirea fiecăruia.
 

De ce nu s-a concretizat în prezent o alianță?

Am sa detaliez motivul pentru care eu, Mihai Oancea, nu pot fi de acord la momentul acesta să sprijin pe unul dintre cei trei candidați la primăria Agigea.
  1. L.G - În momentul de față, fără inițiativă, fără coordonare, fără dorința de a candida. Se mulțumește cu situația în care suntem. Ani de zile pierduți, fără implicare, fără să pregătească pe cineva pentru a ocupa o poziție de lider în cadrul organizației pe care o coordonează.

  1. C.G - Venit de curând în comunitate, fără trecut politic cum spune el, fără experiență, acum învață din teren ce înseamnă problemele comunității din Agigea și Lazu. Promovează un comportament și o atitudine pe care atât el, cât și comunitatea, o condamnă în momentul de față. Un pas frumos făcut de el și organizația din care face parte, dar îi trebuie o perioadă de maturizare în cadrul comunității.

  1. N.D - Fost viceprimar – 2016-2020 – Tardivă inițiativa, dar nu de neglijat. Trebuia să ia această decizie cu mult timp în urmă dacă nu era respectat în cadrul echipei. Mă aștept să ia o decizie înțeleaptă și să facă primul pasul, pentru a-i atrage și pe ceilalți, pentru a demonstra cetățenilor că se poate ajunge la o alianță.


Desigur, nu vreau să deranjez pe nimeni prin aceste afirmații, departe de mine gândul acesta, nu îmi permit să fac greșeli ținând cont de faptul că depindem unii de alții pentru a ne atinge obiectivul comun. Reamintesc că acum 4 luni de zile am inițiat o întâlnire comună cu 3 dintre ei și nu am ajuns la nicio înțelegere nici până în prezent. De ce? Îi las pe ei să motiveze acest aspect.
Motivat fiind, cer întregii comunități cât și liderilor celorlalte partide să aibă încredere în mine.


Ce ar însemna pentru Agigea și Lazu, un candidat al unei alianțe locale?

Avem posibilitatea de a forma împreună o echipă eficientă pentru a respecta angajamentul făcut de fiecare dintre noi în fața întregii comunității. Vă aștept cu drag să punem la punct această alianță dorită de o mare parte dintre cetățeni. Vom forma împreuna o echipa credibilă bazată pe respect față de întreaga comunitate. Avem posibilitatea de a face un program de priorități comun care va fi asumat de întreaga alianță, iar dacă nu ne vom înțelege, întreaga comunitate va avea de suferit din cauza acestei ambiții.
Veți beneficia de o deschidere și înțelegere așa cum vă doriți. Nu este târziu. Obiectivul stabilit la începutul acestei competiții de fiecare dintre noi contează.
Vă aștept în continuare pe pagina https://www.facebook.com/PRORomaniaAgigeaLazu/  sau în discuții private care privesc comunitatea.




Puteți accesa interviurile anterioare acordate către cotidianul ZIUA de Constanța, aici:

Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea:
„Cu toții avem responsabilitatea de a ne implica atunci când comunitatea o cere”


Mihai Oancea, candidat Pro România la primăria Agigea „ S-a ajuns la o distanțare între cetățenii care au convingeri sau opinii politice diferite”

Interviu cu candidatul Pro România la Primăria Agigea Credibilitate, încredere și respect – valorile cu care debutează Mihai Oancea în lupta pentru primărie

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Document oficial! Câte voturi au strâns candidații la Consiliul Județean Constanța

01 Oct 2020 3374

#alegerilocale2020 Județul Tulcea - lista completă a primarilor. Unde au ales o femeie la conducerea comunității

01 Oct 2020 4338

Când își vor prelua mandatele câștigătorii alegerilor locale de duminică? Procedura pentru primar, președinte CJ, aleși locali și județeni

01 Oct 2020 4345

#alegerilocale2020 Încep negocierile pentru formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean Constanța. Cum vor fi repartizate mandatele în urma votului din 27 septembrie

30 Sep 2020 4174

#alegerilocale2020 Doar trei formațiuni politice intră în Consiliul Local Municipal Constanța. PNL a anunțat că vrea să formeze majoritatea cu USR PLUS

30 Sep 2020 4726

#alegerilocale2020 Echipele USR PLUS din Consiliul Local și Județean vor depune eforturi ca proiectele votate de constănțeni să fie puse în practică

29 Sep 2020 2010

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

29 Sep 2020 4690

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Conferința de presă la PNL Constanța, după câștigarea alegerilor locale

28 Sep 2020 3599

#alegerilocale2020 IPJ Constanța, dosare penale pentru infracțiuni electorale

28 Sep 2020 2585

#alegerilocale2020 Stelian Ion și Remus Negoi (USR), în conferință de presă, după aflarea rezultatelor alegerilor (LIVE VIDEO)

28 Sep 2020 3494

#alegerilocale2020 Primarul din Deveselu, decedat în urmă cu două săptămâni, ales pentru un nou mandat

28 Sep 2020 2094

#alegerilocale2020 Primar mort în județul Dolj, după ce a fost reales

28 Sep 2020 2255

#alegerilocale2020 Stelian Ion - ”Suntem în fața unui moment istoric. În Constanța, scriem istorie!” (video)

28 Sep 2020 3990

#alegerilocale2020 Incidente înregistrate la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral

28 Sep 2020 3608

#alegerilocale2020 Ce primari au fost aleși în localitățile județului Constanța

27 Sep 2020 15983