#ConstanţaEsteBine Ziua 233 – 20.08.2022 Astăzi sărbătoresc nectarinele

NectarineMi-a făcut plăcere să mă joc cu parabolele și cuvintele.
Gândurile mele au fost precum oile dintr-o turmă care au găsit iarbă proaspătă. S-au întins pe tot câmpul și păstorul (Martorul tăcut interior) a avut dificultăți să le adune, să nu mai fie împrăștiate peste tot.
De câte ori găsesc ”hrană” pentru minte, aceasta se răsfață la maxim, în dauna corpului fizic. Citesc, ascult, mă gândesc și contemplu gândurile respective (oi, oi, multe oi) și uit să stau corect, să mănânc corect, să dorm la timp, să mă odihnesc.

Turma de oi și păstorul din Biblie sunt parabole pentru minte și gândurile sale.
La fel și pescarii care tot aruncă năvodul după pești.

De aceea Fiul Divin vorbea cu pescarii și păstorii, pentru că se adresa acelor părți din noi, numiți Martorii tăcuți ai gândurilor, care puteau să priceapă mesajul său, întrucât erau obișnuiți să vegheze atât asupra oilor (să fie atenți la gândurile ce le trec prin minte), cât și asupra peștilor (ca să fii un pescar bun ai nevoie să cunoști natura și obiceiurile bancurilor de pești, deci să-ți cunoști modul în care se mișcă mintea, funcție de provocările cu care se confruntă).
Astăzi m-am decis să am grijă de corpul fizic și să mă întorc la alimentație, pentru că de aici pornește și se termină confortul fizic și energia pe care o avem pe pământ.

Îi dau minții o zi de pauză, și las oile în pace, să facă ce știu ele mai bine.
Mă reîntorc la structura fizică fundamentală numită corp biologic, ce are nevoie de atenția mea și de focalizarea atenției pe întreținerea sa în stare bună.
Mulțumită Narcisei Frandoș, căreia îi sunt foarte recunoscătoare pentru reamintire, am redescoperit livada de nectarine și piersici bio de la Grădina, din județul Constanța. Cele două surori care au grijă de această bijuterie din preajma Constanței sunt femei puternice, luptătoare, antrenate în acceptarea dificultăților de toate felurile și decise să meargă înainte, în ciuda greutăților. Energia lor frumoasă se regăsește în fructele pe care le produc.

Doamna Paula aduce nectarine bio, netratate și cu gust dulce zemos aromat și în Constanța, dacă o sunați la 0727 669113 vă spune când vine, ce marfă are și de unde puteți să luați bunătățile oferite.
M-am răsfățat cu nectarinele bune, am început cu acele fructe ce au început deja să se strice, pentru că dacă arunci / îndepărtezi partea deja alterată, cea care rămâne este delicioasă. Exact de bine coaptă, maxim de zemoasă și cu un conținut de fructoză suficient cât să mulțumești creierul, ficatul, suprarenalele și alți mari consumatori de carbohidrați din corp.


Rinichii au muncit un pic mai intensiv, întreaga noapte; dar piersicile și nectarinele asta fac – le forțează filtrarea și intensifică eliminările. Dacă sunt ceva firișoare de nisip sau alte depuneri în rinichi, posibil să apară o mică jenă în zona lombară sau spre vezica urinară (nu durere sau usturime, dar disconfort) semn că se produce eliminarea și curățenia.
Nectarinele și piersicile se ocupă de rinichi, de piele și de sistemul limfatic, cele mai încărcate cu toxine zona din corpul nostru. De aceea, se mănâncă cu precauție, se mestecă bine și se observă reacția corpului.


Când consumi fructe gustoase, naturale, zemoase și pline de nutrienți, corpul îți comunică imediat ce nevoi are. Îți spune cât dorește, când să te oprești (atingi ”stop”-ul natural, nu mai intră nici măcar o gură peste.....este o senzație unică, ce se obține doar la fructele și legumele naturale – și lipsește complet la mâncarea prelucrată termic sau mâncare procesată). Mă interesează și experiența voastră personală, dacă validează sau nu ceea ce am descoperit de când studiez atent mâncarea și efectele sale asupra corpului.

Astăzi sărbătoresc nectarinele pentru că sunt mari curățători interiori ai reziduurilor acide, gunoieri calificați pentru intestine, nu doar pentru rinichi, dar și pentru piele.
În afară de faptul că le putem mânca, putem aplica 2 felii pe obraji, pe ochi, pe față, le lăsăm câteva minute și apoi spălăm bine cu apă.
Orice femeie simte nevoia să-și hrănească pielea mult încercată a feței.
Dar nu cremele fac treabă bună, deși sunt mult lăudate de o întreagă industrie.
Piersicile și nectarinele sunt ”cosmeticele naturale”, care alături de castraveți, ne pot ajuta să menținem aspectul strălucitor și hidratat al pielii.

Să ne bucurăm de această perioadă atât de generoasă a verii, în care fructele sunt coapte, și ne susțin propria noastră ”coacere”, pentru că unul dintre jocurile aici pe pământ este evoluția împreună, spre conștientizare și colaborare.
Să avem o zi cât mai frumoasă, cât mai nutritivă, alături de fructele bune ale verii, să ne bucurăm de starea de bine a corpului și să fim recunoscători pentru viață.
Cu iubire, tuturor

Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Ziua 198 – 17.07.2022 Astăzi sărbătoresc pomii fructiferi

17 Jul 2022 1231

Baza Logistică Navală a bătut palma cu trei firme. Despre ce este vorba (document)

09 Aug 2021 3440

Beneficiile consumului de nectarine

17 Jul 2020 4353

Au fost anunţate numele firmelor care vor furniza fructe proaspete unităţilor militare din Forţele Navale (document)

03 Aug 2019 3479

Mere, pere, pepeni şi alte fructe, pentru o unitate militară din Constanţa. Ce firmă a câştigat licitaţia (document)

01 Aug 2018 2568

Nectarinele sunt o sursă bună de potasiu, fosfor și fibre

30 Jun 2018 2244

Unitatea Militară 02022 Constanța va cumpăra fructe proaspete de la o firmă din Brăila (document)

15 Jun 2018 2716

Nectarinele au un conținut mai mic de calorii decât piersicile

18 May 2018 2210

Nectarinele au puține calorii și sunt recomandate în curele de slăbire

22 Mar 2018 1591

Nectarinele sunt recomandate persoanelor care suferă de bronșită cronică sau de astm

23 Nov 2017 1730

Nectarinele sunt recomandate în curele de slăbire

22 Aug 2017 2171

Nectarinele sunt recomandate în curele de slăbire

27 Jul 2017 2291

Nectarinele reglează activitatea ficatului şi a intestinelor

27 Jun 2017 1966

Revista presei locale

19 May 2016 2618

voceaconstantei.roTartă cu piersici, ciocolată şi nucă de cocos

22 Jun 2015 2306