Constănțeanul Supărat Trotuarul din fața unei instituții din Constanța, „mărul discordiei“ pentru șoferii care caută un loc de parcare

Blocare trotuar. Foto: Paul Paraschivescu
  • În conformitate cu HCL al Primăriei Constanța, ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 si 2.500 lei pentru persoanele juridice
  • Din fotografiile realizate de un constănțean reiese că în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral situat în Constanța, pe Bd. Mircea cel Bătrân nr. 127, sunt puse pe trotuar două obiecte metalice improvizate folosite pentru blocarea locurilor de parcare din fata instituției
Conform hotărârilor de consiliu Local, în municipiul Constanța este interzisă amplasarea de obiecte pentru a semnaliza locurile de parcare. Cu toate acestea în mai multe zone din oraș încă se mai practică blocarea acestor locuri cu diverse obiecte. 

Același lucru ne-a fost semnalat și de un constănțean nemulțumit că nu își poate parca autoturismul pe trotuarul din fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral situat în Constanța, pe Bd. Mircea cel Bătrân nr. 127. 

Bilet Amenințare. Foto: Paul ParaschivescuAcesta ne-a sesizat că zona este aglomerată și nu se găsesc mereu locuri de parcare. Mai mult, constănțeanul susține că a fost amenințat printr-un bilet prins în parbriz să nu mai parcheze acolo deoarece „Cad Bombe“. 

Din fotografiile realizate de un constănțean reiese că în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral situat în Constanța, pe Bd. Mircea cel Bătrân nr. 127, sunt puse pe trotuar două obiecte metalice improvizate folosite pentru blocarea locurilor de parcare din fata instituției. 

„Va rog sa imi spuneti daca este normala blocarea trotuarului cu diverse obiecte in scopul rezervarii locului de parcare.

Este vorba de zona situata in Constanta, strada Mircea cel Batran nr. 127 in dreptul cladirii Apele Romane Dobrogea Litoral. Zona este foarte aglomerata si cu greu gasesti un loc de parcare.

Nu doar ca este blocat trotuarul cu panouri pe care scrie, dar s-a ajuns ca cei care parcheaza in acea zona sa fie si amenintati.

Acum cateva zile am gasit un bilet pe care scria sa nu mai parchez acolo.

Ieri deja s-a trecut la amenintari, am gasit in parbriz al doilea bilet pe care scria: "Nu mai parcati aici, Cad bombe".


Va rog sa luati masurile care se impun pentru ca asemenea mesaje de amenintare sa inceteze.

Am atasat poze cu panourile care blocheaza trotuarul si cu biletul de amenintare  gasit in parbriz“ - a transmis Paul Paraschivescu.


Menționăm că, în conformitate cu HCL al Primăriei Constanța, ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 si 2.500 lei pentru persoanele juridice. 

Am cerut un punct de vedere al ABADL referitor la acest subiect, subiect ce a mai fost tratat în luna februarie.  

„Cu privire la sistemul de semnalizare (obiecte metalice) din fața sediului instituției de pe strada Mircea cel Bătrân, nr 127, din municipiul Constanța vă informăm că au fost luate măsuri ca sistemele să nu mai fie folosite. Mai mult decât atât, se vor face demersurile necesare pentru obținerea unor autorizații ca instituția să poată beneficia de locuri de parcare care vor fi destinate și partenerilor/colaboratorilor Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral“ - au transmis pentru ZIUA de Constanța reprezentanții ABADL.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuIncendiu auto, într-o parcare din municipiu

23 Apr 2024 290

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 718

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 625

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 542

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1022

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 707

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 776

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 541

Licitații publice Cât costă mentenanța pentru „Parcarea verde“ din zona Spitalului Județean Constanța (DOCUMENT)

09 Apr 2024 447

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5541

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 588

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 692

Constanța Ce societate se ocupă de proiectarea parcării din zona Primăriei comunei Lumina (DOCUMENT)

06 Apr 2024 695

Primăria Constanța Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 437

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1123