Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

LIVE VIDEO. Declaraţii de presă susţinute de Marcel Vela Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de PașteMinistrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, susține în aceste momente, la sediul MAI, declarații de presă.

Sunt primele declarații ale autorităților după ce președintele Klaus Iohannis a emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întregul teritoriu al României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19.

Având în vedere numărul mare de cetățeni ortodocși, MAI vine în srpijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi o alinare spirituală tuturor celor care trec prin momente grele vom ajuta BOR la împărțirea Luminii Sfinte în Seara Învierii.

Am semnat un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate din starea de urgență pentru stabilirea unor acțiuni comune pentru aceste srăbători. Vrem să oferim o consolare prin distribuirea Paștilor și a Luminii de la Ierusalim.

În Declarația pe propria răspundere, la Locul deplasării, credinciosul va face precizarea Pentru ridicarea Sfintelor Paști de la Biserica (numele lăcașului de cult) din zona de rezidență a persoanei respective.

Angajaţii parohiei, membrii Consiliilor parohiale și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor prevăzute în Ordonanțele militare pe perioada distribuirii Paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Pâine binecuvântată în formă de prescuri sfințită în Joia Mare va fi ditsirbuită vineri 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie în intervalul orar 07:00-17:00 în toate parohiile, în locuri special amenajate.

 Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină, primită de la voluntari, tuturor vecinilor.

Pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani, Paştile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri şi sâmbătă (17 și 18 aprilie) sau în prima zi de Paşti (19 aprilie), începând cu ora 06.00 dimineața, cu respectarea măsurilor de protecție, mască sanitară și mănuși.
 
În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sfânta Lumină la casele credincioșilor, cât și a voluntarilor, care vor avea asupra lor Cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască şi mănuşi de protecție.

 Cadrele existente sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, aflate în misiune în noaptea de Înviere, vor distribui Sfânta Lumină spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină.


Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Citește și: LIVE VIDEO. Klaus Iohannis, declarații de presă Starea de urgență, prelungită cu o lună

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei

05 Aug 2020 424

Preşedintele Iohannis, şedinţă pe tema educaţiei. Când va avea loc și cine va participa

04 Aug 2020 391

LIVE VIDEO Bilanțul forțelor MAI în primele luni ale anului

31 Jul 2020 318

Klaus Iohannis „Criză sanitară creată cu cinism de un partid din România“ (video)

30 Jul 2020 517

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 363

Direcția Generală de Protecție Internă din MAI-insemne heraldice. Ce reprezintă leul de aur, limba, ochiul și ghearele roșii

30 Jul 2020 842

Nivel de siguranță crescut pentru cetățeni Noi dotări pentru polițiști. Vor avea armament de ultimă generație

29 Jul 2020 545

156 de ani de la înființarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Distincții acordate de ministrul Ion Marcel Vela

23 Jul 2020 349

Marcel Vela despre noile culori ale mașinilor de poliție, dotări și motivele acestor schimbări

16 Jul 2020 21084

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19

15 Jul 2020 445

Ludovic Orban vrea mai multe controale în cluburi. Se cere supravegherea și a locurilor de joacă (video)

11 Jul 2020 937

„Performanță și bun simț“ Campionul constănțean Horia Tecău, alături de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela

11 Jul 2020 2481

Anunțul ministrului Vela Body-cam-uri pentru polițiști!

10 Jul 2020 525

LIVE VIDEO Noutăți legate de înmatricularea vehiculelor. Păstrarea unui număr de înmatriculare exclusiv va putea fi făcută online!

10 Jul 2020 1161

Ministrul Afacerilor Interne, precizări legate de înmatricularea vehiculelor

10 Jul 2020 696