Cultura

Lansare de carte marca Steliana Bajdechi. „Romanul pe care l-am visat, dar nu îndrăzneam să-l scriu”

A avut ambiţia să-şi lanseze primul roman (dar nu cel dintâi), la Târgul de carte GAUDEAMUS 2018 de la Bucureşti şi a reuşit cu succes chiar, pentru că Steliana Duliu Bajdechi, colega noastră de la Radio Constanţa, este un jurnalist nu numai remarcabil în peisajul publicisticii dobrogene, dar determinat, faptele sale demonstrând acest lucru.
 
Aşadar, la o distanţă de aproximativ trei săptămâni de importantul eveniment din viaţa sa, Steliana Bajdechi ne invită mâine, 8 decembrie, ora 11.00, la Citiplex Tomis Mall Constanța, etajul 4 - sălile de cinema, să-i fim alături la lansarea... de acasă a romanului „Timpul Regăsirii. Fiii Avdellei”, volum apărut la Editura Eikon.
 
Vor vorbi: Anaid Tavitian, teatrolog, dr. Maria Pariza, comandor dr. Ioan Damaschin, pe fondul  muzical asigurat de Adrian Stavian.
 
Lansarea va fi însoţită şi de o proiecție de fotografii din colecția personală.
„Este romanul pe care l-am visat, dar nu îndrăzneam să-l scriu, pentru că se referă la viaţa familiei mele, începând cu secolul al XIX-lea. Este un roman scris la rugăminţile unor prieteni, la îndemnurile unui om deosebit, o persoană la 90 de ani, doamna Marica Vurduni, din Grecia, pe care am cunoscut-o la Freiburg. Şi este rezultatul unei întâmplări, a întâlnirii mele cu un străbun - Ioan Caragiani, care a fost membru al Academiei Române. A predat la Iaşi greaca veche. Venise din Imperiul Otoman, era vlah şi a scris o carte despre armatoli din Imperiul Otoman şi despre căpitanii lor, evident. Vorbim de anul 1821 şi despre cei care au pregătit revoluţia de îndependenţă a Greciei”, povestea autoarea într-un interviu din preambulul lansării din capitală.
 
Preşedinte al Filialei Constanţa a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, dar şi al Asociaţiei Europene Interaxe, organizaţie neguvernamentală de dialog social intercultural, Steliana Bajdechi mai are la activ un volum, intitulat „Drumuri sub cenuşă (România şi Grecia între 1944 şi 1949)”, apărut  la Editura Dobrogea în anul 2009.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Timpul Regăsirii - Fiii Avdelei”, lecţie despre rădăcini şi iubire necondiţionată de neam

11 Dec 2018 589

Jurnalist constănţean la Târgul de Carte Gaudeamus Steliana Duliu-Bajdechi lansează romanul „Timpul regăsirii. Fiii Avdellei“

17 Nov 2018 420

Teatrologul Anaid Tavitian a reconstituit, într-o carte-album, fabuloasa lume a teatrului, din perspectiva scenografei Gina Tărășescu Jianu (galerie foto)

24 Sep 2018 798

Dobrogea 139 de ani Jurnalista Steliana Bajdechi - „Un efort uriaş de recuperare a trecutului, pentru a-l oferi viitorului“

24 Nov 2017 451

„Încercăm să readucem în circuit un mare tezaur cultural românesc - literatura exilului“ Reflecții pe tema exilului în viziunea scriitorilor contemporani (galerie foto)

17 Jun 2017 3475

Protestul aromânilor ”Machidonii” nu sunt un popor din comuna primitivă. Petiție online. Cine a inițiat-o. Ce om de televiziune este contestat

19 May 2017 11046

Workshop de promovare eficientă a afacerii prin PR şi Social Media, organizat de KOOL MEDIA la Constanţa (galerie foto)

02 Dec 2013 1551

1 Decembrie la Radio Wow al Liceului Teoretic Traian

29 Nov 2013 1161

S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus din Mamaia

12 Aug 2011 703

Se reuneşte promoţia 1981 a liceului Mircea. Vezi cine a terminat atunci(document)

19 May 2011 7148

Principele Radu, tur de forta in judetul Constanta

07 Jul 2009 2274