Cultura

Premieră „Testosteron“, pe scena Teatrului de Stat Constanţa

Teatrul de Stat Constanţa invită publicul, în primul weekend al lunii martie, să urmărească un spectacol nou-nouţ, „Testosteron“, de Andrzej Saramonowicz, în regia lui Traian Şoimu.
 
Avanpremiera va avea loc vineri, în a doua zi a lui Mărţişor, iar premiera, sâmbătă. O a treia reprezentaţie este programată duminică, 4 martie.
 
Din distribuţia spectacolului, care este nerecomandat minorilor, din cauza limbajului licenţios, fac parte actorii: Marian Adochiţei, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi şi Adrian Dumitrescu.
 
„Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor. Pentru mine este o tragicomedie în care şapte bărbaţi, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, se angajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...“, spune regizorul Traian Şoimu.
 
Conform gazdelor, „comedia-cult «Testosteron» a avut un mare succes, atât în Polonia, cât şi în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc. În 2007, piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori. Filmele regizate şi produse de Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în ultima perioadă“.
 
Scenografia spectacolului este semnată de Zsolt Fehérvári, asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica este creaţia lui Adrian Mihai.
 
Sursă foto: Facebook - Teatrul de Stat Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Testosteron”, o comedie-cult la Teatrul de Stat Constanța

08 Jan 2019 400

Trei comedii în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

13 Nov 2018 489

Trei piese de teatru pentru suflet adresate constănțenilor la Teatrul de Stat Constanța la acest sfârșit de săptămână

05 Nov 2018 756