Ziua Culturii Naționale Recital de poezie și jazz la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” NăvodariLuni, 15 ianuarie 2024, de la ora 12:00, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari găzduiește recitalul de poezie și jazz „POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA“, susținut de Mădălina Singer și Mihăiță Macoveanu, în Sala 18 a instituției de învățământ.
 
„Mihăiță va susține un recital de poezie clasică, din creația personală, iar Mădălina va interpreta piese din jazz-ul standard internațional, dar și pe versurile poetului. Li se va alătura Kitana, cu un recital de poezie și muzică inedit, ea reprezentând proiectul MICA ARTĂ Constanța, inițiat de cei doi artiști, proiect ce se adresează copiilor, tinerilor care doresc să se dezvolte prin intermediul artei, pe scenă, la microfon, care manifestă înclinații către artele spectacolului.
 
Proiectul „Poetul și Cântăreața“ este considerat a fi un veritabil proiect de țară. Cea mai frumoasă poveste de dragoste – în versuri, de pe planeta „Nepământ“, se află într-un permanent turneu național.
 
Protagoniștii acestui eveniment vin în întâmpinarea tinerilor, dar și a seniorilor, cu un proiect educațional, un spectacol de suflet - unic în România”, se arată în comunicatul de presă.
 
Cei doi artiști au susținut recitaluri la Piatra Neamț, București, Constanța, Timișoara,  Slobozia, Călărași, Buzău, Roman, Ploiești, etc. Evenimentele  s-au bucurat de un real succes.
 
POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA
 
„Perechea romantică a secolului XXI“, cum au fost descriși, POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA sunt conștienți de puterea harului și a talentului ce le-au fost hărăzite, dar și de obligația firească de a face din acestea un dar, de a se oferi întru-totul celor ce îi admiră, îi înțeleg, îi susțin și îi urmează.
 
„Am demarat împreună cu Mădălina proiectul POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA, convins fiind că România are nevoie de noi și refuzând să plec în Germania“, mărturisește Mihăiță Macoveanu.
 
Versurile lui Mihăiță Macoveanu au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreața de care s-a îndrăgostit pentru toate viețile și împreună cu care a demarat un proiect unic în țara noastră, proiect cu care s-au prezentat în fața românilor, la toate evenimentele culturale la care au fost invitați.
 

Mădălina este cântăreață de jazz și musical, de naționalitate română, născută în Piatra Neamț, având dublă cetățenie: română și germană. Până recent, Mădălina a activat profesional exclusiv în occident, mare parte din cariera ei fiind bazată pe evoluțiile avute pe scene din Germania și Elveția.
 
Mass-media din Germania i-a acordat o atenție deosebită, cântăreața fiind o răsfățată a posturilor de radio din nord-vestul Germaniei, iar melodiile ei fiind difuzate periodic, existând o solicitare permanentă din partea publicului.

 
Au fost acordate zeci de interviuri în ziarele importante din land-ul Niedersachsen, dar cea mai importantă realizare din punct de vedere mediatic o reprezintă apariția televizată de la SAT 1.
 
Supranumită de nemți „Vocea de Aur a Germaniei“, Mădălina s-a făcut remarcată prin calitățile ei vocale, pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului internațional.
 
Citește și:
Concert și spectacol de balet la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța de Ziua Culturii Naționale
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României decorat de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale

15 Jan 2024 1007

15 ianuarie, data la care este celebrată Ziua Culturii Naționale și este omagiat poetul național Mihai Eminescu

15 Jan 2024 2264

„Ziua Culturii Naționale”, celebrată și de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

14 Jan 2024 785

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” „Eminescu altfel”, spectacolul care celebrează Ziua Culturii Naționale

14 Jan 2024 691

Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța cu ocazia Zilei Culturii Naționale

14 Jan 2024 663

Eveniment "Anton Pann" la Biblioteca Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

13 Jan 2024 801

Teatrul de Stat Constanța Ziua Culturii Naționale, celebrată prin spectacolul „Maria Tănase. O poveste”

13 Jan 2024 827

Ce activități pregătește Muzeul de Artă Constanța de Ziua Culturii Naționale

12 Jan 2024 909

Concert și spectacol de balet la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța de Ziua Culturii Naționale

10 Jan 2024 1016

LIVE VIDEO+TEXT Muzeul de Artă Constanța organizează un amplu eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale (GALERIE FOTO)

15 Jan 2023 2181

Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

15 Jan 2023 2932

Nicolae Ciucă, de Ziua Culturii Naționale- „Omagiez memoria tuturor creatorilor români din toate timpurile“

15 Jan 2023 988

Mihai Lupu, de Ziua Culturii Naționale „Instituția pe care o reprezint va promova în continuare cultura și arta dobrogeană și națională“

15 Jan 2023 976

Ziua Culturii Naționale 2023. Evenimente la Constanța și Tulcea

15 Jan 2023 1790

De Ziua Culturii Naționale Muzeul Național de Istorie a României organizează vernisajul expoziției-eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”

05 Jan 2023 1233