Autorizațiile la control! Acțiune de amploare pe litoral. Mamaia-Nord, raiul investitorilor imobiliari, verificată de Inspectoratul de Stat în Construcții

  • Sute de imobile din stațiunea Mamaia Nord sunt verificate în teren de inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții București
  • Inspectorii verifică imobilele, inclusiv pe de tip locuințe colective dar și pe cele cu funcțiune de cazare autorizate în ultimii ani
  • În vizor se află și construcțiile în curs de execuție
  • Tematica controlului vizează verificarea autorizațiilor de construire, conform dispozițiilor Legii 50/1991, corespondența dintre autorizații și situația din teren cât și calitatea lucrărilor de construcții, conform dispozițiilor Legii 10/1995
  • În paralel autorizațiile de construire sunt analizate de specialiști în urbanism care vor stabili dacă acestea au fost emise cu respectarea cumulativă a dispozițiilor legale
 

 
 
Un control de legalitate de proporții se desfășoară de câteva săptămâni în Mamaia-Nord de inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcții din Capitală.

Stațiunea transformată într-un cartier dormitor este luată la puricat.

Inspectorii ISC verifică la sânge imobilele, inclusiv pe de tip locuințe colective dar și pe cele cu funcțiune de cazare autorizate în ultimii ani.
În vizorul ISC se află și construcțiile în curs de execuție.Din informațiile noastre, tematica controlului vizează verificarea autorizațiilor de construire, conform dispozițiilor Legii 50/1991, corespondența dintre autorizații și situația din teren cât și calitatea lucrărilor de construcții, conform dispozițiilor Legii 10/1995.

Acțiunea derulată de Inspectoratul de Stat în Construcții nu s-a încheiat după cum ne-a confirmat și primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.
Încă se fac verificări atât în teren cât și în registrele Primăriei din nordul litoralului.

Asta pentru că ISC nu are suficienți inspectori pe care să-i țină în teren iar pe de altă parte tematica controlului necesită timp și meticulozitate din partea acestora.

Prezența echipelor de control a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța și de prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa.

Până în acest moment, ISC nu a sesizat Prefectura Constanța în legătură cu posibile abateri care ar putea conduce la anularea prin intermediul instanțelor de judecată a unor autorizații de construcții.

Cum Mamaia-Nord a ajuns să semene mai degrabă cu un cartier de blocuri și mai puțin o statiune la Marea Neagră, din cauza lăcomiei dezvoltatorilor imobiliari coroborată cu deciziile autorităților locale, rezultatul controlului ar putea fi unul spectaculos.


 
Surse ne-au precizat că verificările efectuate până în prezent au relevat deficiențe de la probleme minore la prezența unor etaje în plus față de regimul de înălțime descris în autorizațiile de construire.

Acest lucru ar putea conduce la o multitudine de procese pentru intrarea în legalitate sau chiar desființări sau sistări de lucrări.
 
Totodată, autorizații de construire sunt analizate de specialiști în urbanism care vor stabili dacă acestea au fost emise cu respectarea cumulativă a dispozițiilor legale.
 
Foto cu rol ilustrativ: construcții în Mamaia Nord
 
Citește și:

UPDATE. Garda Națională de Mediu 98% din șantierele de construcții de pe litoralul Mării Negre verificate nu respectă legislația de mediu (GALERIE FOTO)

Panouri de informare lipsă la marii investitori din Mamaia Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

Aveau sau nu panou șantierele din Mamaia Nord? Cum a răspuns Primăria Năvodari și ce spune Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din 2005, conduce spiritual comunitatea musulmană din România. Muftiul Iusuf Muurat aniversează 45 de ani

18 Aug 2022 1119

Fiul cel mare al Gabrielei Firea cesionează constănțencei Daiana Voicu părțile sociale din Carlyle Finance SRL

18 Aug 2022 2211

Cât este dispusă să plătească administrația județeană pentru servicii de telefonie mobilă și internet?

17 Aug 2022 382

Decizii importante într-o companie în care asociați sunt fiica și ginerele lui Gheorghe Iorov, fost director în Portul Constanța

16 Aug 2022 877

Doar 5 consilieri juridici și peste 2000 de noi litigii. Primăria Constanța caută casă de avocatură. Se oferă 1.257.000 lei fără TVA! (DOCUMENTE)

16 Aug 2022 688

Spitalul Municipal Medgidia nu reușește să atribuie contractul de colectare, transport și eliminare deșeuri. Licitația a fost contestată pentru a doua oară. Ce a decis CNSC?

16 Aug 2022 598

Licitația pentru reamenajarea centrului istoric al municipiului - etapa II a fost contestată la CNSC. Acuzații grave la adresa Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 1321

O nouă companie cu profil construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale înmatriculată la Constanța

09 Aug 2022 586

După 2 ani de la alegerile locale, USR Constanța are în sfârșit un director la CT BUS

09 Aug 2022 2499

Consiliul Județean Constanța îşi măreşte parcul auto. Plănuiesc să cumpere și autoutilitare

09 Aug 2022 579

Programul Centrelor de evaluare din Constanța pentru pacienții confirmați cu Covid

07 Aug 2022 715

Europarlamentarele din 2009, primele alegeri pentru un mandat complet în Parlamentul European desfășurate în România

06 Aug 2022 622

O structură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale își deschide birou la Constanța (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 590

Primăria repară acoperișul fostei școli din Medeea. Întreaga clădire se află într-o stare deplorabilă

05 Aug 2022 685

Are o diplomă în jurnalism. Fostul parlamentar Marian Vasiliev și-a făcut o firmă de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune

05 Aug 2022 792