Deschidere editie

De ce s-a retras din fruntea SIIJ Adina Florea ne-a dezvăluit ce planuri are în continuare


„Am luat decizia de a mă retrage din procedura de numire în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că eu aşa am considerat că este mai bine pentru Secţie şi pentru viitorul ei“. Aceasta este declaraţia pe care ne-a furnizat-o procurorul constănţean Adina Florea, fost adjunct al Secţiei Speciale a magistraţilor, cum este denumită generic SIIJ.
 
Anunţul privind retragerea din procedura de numire în fruntea Secţiei Speciale a fost făcut în cursul zilei de joi şi a fost confirmat de oficialii Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Desemnată câştigătoare a concursului organizat pentru funcţia de procuror-şef al SIIJ, Adina Florea aştepta din vară validarea rezultatelor concursului de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Totuşi, această validare nu s-a făcut, ca urmare a refuzului repetat al unora dintre membrii Consiliului de a se prezenta la şedinţa Plenului şi, astfel, neputându-se asigura cvorumul necesar desfăşurării şedinţei. Totodată, în alte două ocazii, deşi cvorumul a fost întrunit şi Plenul CSM s-a putut reuni, formalitatea privind numirea oficială a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al SIIJ a fost amânată pentru o şedinţă ulterioară. Discuţiile nu au mai fost reluate ulterior, subiectul nemaifiind inclus pe ordinea de zi a Plenului.
 

Se va organiza un nou concurs

 
În acest context, în cursul zilei de joi, magistratul constănţean Adina Florea, fost procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi, totodată, fost procuror şef adjunct al Secţiei Speciale, a decis să se retragă din procedura de numire în funcţie. „Îmi voi continua activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca procuror cu funcţie de execuţie. Nu revin la Constanţa“, ne-a declarat Adina Florea. De asemenea, aceasta ne-a precizat că a luat decizia de a se retrage pentru că a considerat că aşa este cel mai bine pentru SIIJ.
 
În urma retragerii Adinei Florea, la nivelul CSM ar trebui să se organizeze un nou concurs pentru funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, iar întreaga procedură ar putea dura câteva săptămâni bune până la finalizare.
 
În ce o priveşte pe Adina Florea, amintim că aceasta a deţinut la Constanţa funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dar şi pe cea de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În urma concursului din această vară, procurorul constănţean fusese notat cu punctajul final de 9,86 de către comisia de examinare constituită la nivelul CSM. Contracandidatul său, magistratul Sorin Eugen Iasinovschi fusese punctat cu 8,85, iar procurorul militar Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care anunţase că intenţionează să câştige şefia Secţiei Speciale pentru a o desfiinţa, primise punctajul 3,25.
 
De menţionat că, înainte de a susţine concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ, procurorul Adina Florea a deţinut funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Speciale.
 
Citeşte şi:
 
Surse judiciare
Procurorul constănţean Adina Florea, retrasă din fruntea SIIJ

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Superior al Magistraturii, chemat să avizeze desființarea Secției Speciale

28 May 2020 453

Structură condusă de procurorul constănțean Adina Florea Nu se mai caută procurori pentru Secția Specială. Nici șef

09 May 2020 405

CSM caută, din nou, șef pentru Secția Specială. Ce a declarat magistratul Adina Florea pentru ZIUA de Constanța

06 May 2020 1991

Șase procurori pentru 4.000 de dosare Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

23 Apr 2020 3141

Cine îi verifică pe magistrați Tabelul complet al inspectorilor judiciari în funcție. Cine e din Constanța. Noul concurs a fost amânat (document)

08 Apr 2020 1971

Plenul CSM apără independenţa sistemului judiciar, la cererea procurorilor Secţiei Speciale. Printre aceştia se numără Adina Florea, fost adjunct al SIIJ

07 Mar 2020 2744

Plenul CSM se interesează de activitatea Secţiei Speciale. Doi procurori constănţeni lucrează la Secţie. Ambii vor să devină inspectori judiciari

02 Mar 2020 1003

Concursul pentru posturile de inspectori judiciari. Ce a declarat magistratul Adina Florea, din cadrul Secţiei Speciale

26 Feb 2020 1625

Concursuri pentru Secţia Specială. Ce a decis Consiliul Superior al Magistraturii

22 Feb 2020 381

Contracandidaţii Judecători şi procurori care schimbă macazul. Concursul pentru posturile de inspectori judiciari

21 Feb 2020 818

Oficial Magistratul constănțean Adina Florea, de la SIIJ, vrea să devină inspector judiciar. Cine s-a mai înscris în concurs

19 Feb 2020 1275

Consiliul Superior al Magistraturii, despre acțiunile recente ale Secției Speciale Vom sesiza Comisia Europeană

17 Feb 2020 1689

Plenul CSM, cu ochii pe Secţia Specială. Ce decizii s-au luat în legătură cu Adina Florea şi fostul şef al Secţiei, Gheorghe Stan

12 Dec 2019 1081

Surse judiciare Procurorul constănțean Adina Florea, retrasă din fruntea SIIJ

05 Dec 2019 1305

Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ. Oficial de la CSM

16 Oct 2019 2125