Fostul magistrat și inspector judiciar Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Termen azi la Tribunalul Constanța

  • Dosarul este trimis la Constanța de la Tribunalul Mureș și este desprins dintr-o cauză deschisă de mai mulți inspectori judiciari.
  • Atât magistratul Silviu Ciocoiu, cât și magistratul Adina Florea au ieșit la pensie în decembrie 2022.
Tribunalul Constanța va deschide azi, 29 iunie 2023, dosarul în care fostul magistrat și inspector judiciar Silviu Ciocoiu, din Constanța, a chemat în judecată Inspecția Judiciară.
 
Amintim, dosarul este trimis la Constanța de la Tribunalul Mureș și este desprins dintr-o cauză deschisă de mai mulți inspectori judiciari.
 
Tribunalul Mureș a admis în cauză excepția necompetenței teritoriale a instanței și a separat dosarul care cuprindea toți reclamanții în mai multe dosare, în funcție de instanța competentă în cazul fiecărui reclamant.
 
Dosarul-mamă are indicativul 2876/102/2022, fiind înregistrat la finele lunii noiembrie 2022 pe rolul Secției Civile a Tribunalului Mureș, materia Litigii de muncă, iar obiectul acțiune în constatare.
 
Reclamanți sunt mai mulți magistrați, judecători și procurori, deveniți inspectori judiciari, pârâtul fiind Inspecția Judiciară, iar Consiliul Superior al Magistraturii fiind reprezentant legal.
 
La termenul din 28 martie 2023, Tribunalul Mureș a decis disjungerea acțiunilor formulate de 14 dintre reclamanți și trimiterea dosarelor nou formate pe rolul instanțelor competente teritorial, păstrând pe rolul său doar dosarul uneia dintre reclamante, magistratul Ioana Cristina Gârbuleț, în privința căreia instanța a rămas în pronunțare.
 
Acum, Tribunalul Constanța va deschide dosarul 873/118/2023 vizându-l pe magistratul Silviu Ciocoiu.
 
Procesul este programat să se desfășoare de la ora 9.00, la Secția I Civilă, materia Litigii de muncă.
 

La Tribunalul Constanța a fost declinat și dosarul (879/118/2023) vizând-o pe Adina Florea, fost procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța, fost inspector judiciar, dosarul său urmând să fie deschis pe 6 septembrie 2023, după vacanța judecătorească.
 
Oricare va fi decizia pe care o va lua în cauză Tribunalul, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.

 
Așa cum arătam în edițiile anteriaore, magistrații Silviu Ciocoiu și Adina Florea au plecat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută și ca Secția Specială a magistraților.
 
Ulterior, cei doi au susținut examenul organizat de Inspecția Judiciară și l-au promovat, devenind astfel inspectori în cadrul Direcției Inspecției pentru Procurori a IJ.
 
La finele anului trecut, aceștia au înaintat Consiliului Superior al Magistraturii solicitările privind eliberarea din funcția de magistrat, ca urmare a pensionării.
 
În cazul celor doi, Secția pentru Procurori a CSM a constatat că aceștia îndeplinesc condițiile cerute de lege, având inclusiv o vechime de peste 25 de ani în funcția de magistrat, așa încât a înaintat Președintelui României propunerea privind eliberarea din funcție a magistraților, prin pensionare.
 
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării, începând cu data de 21 decembrie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 911

Fostul procuror Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Tribunalul Constanța a declinat dosarul

15 Dec 2023 824

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 1920

Dosarul fostului procuror din Constanța Silviu Ciocoiu, amânat de protestele judecătorilor

29 Jun 2023 926

Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară

09 May 2023 1687

Ultima oră! Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

30 Nov 2022 1911

Sfârșitul unei ere! Documentul prin care magistratul Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, a ieșit la pensie (DOCUMENT)

04 Nov 2022 6910

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 septembrie 2022

28 Sep 2022 1771

După desființarea Secției Speciale Procurorul Adina Florea, în schema de personal a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța!

18 Mar 2022 2838

Fostul șef al procurorilor din Dogrogea Adina Florea, de la Secție Specială, susține interviul pentru Inspecţia Judiciară

09 Oct 2021 2188

Fostul procuror general al Constanței Adina Florea, de la Secția specială a magistraților, admisă la concursul pentru Inspecţia Judiciară (document)

13 Aug 2021 2605

Este oficial Fost procuror din Constanța al Secției Speciale a magistraților, numit inspector judiciar. Când își începe activitatea

17 Feb 2021 2936

Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

05 Jan 2021 2345

Procurorul din Constanța, de la Secția Specială, care vrea să fie inspector judiciar

04 Nov 2020 2732

Magistrați în stand by Ce se întâmplă cu concursul pentru funcțiile de inspectori judiciari

22 Jun 2020 1756