Editorial

Atlantida se naşte sub ochii noştri...

lavinia_bun.jpgŞoseaua de coastă a murit, trăiască noua Atlantida! O reţea de străzi subacvatice, probabil acesta este cel mai nou proiect electoral cu care Radu Mazăre se pregăteşte să mai câştige odată adoraţia vârstei a treia şi a căutătorilor de vise spulberate care se vor trezi probabil la anu' pe vremea asta cu tavanele apartamentelor ieftine în patul conjugal. Apropo de dormitor, vă doriţi unul în stil antic, asemenea celor de pe vremea zeilor? Avem... pe alese... în blocurile MF2, MF3 şi MF4, de pe strada Mircea cel Bătrân, situate pe partea cu marea. Dacă autorităţile nu vor face nimic, în curând ele vor semăna exact cu cele din descrierile lui Platon despre Atlantida. Fără intervenţia autorităţilor, fără oxigen şi sânge în instalaţiile unora care să contribuie la rezolvarea „problemei" unui anumit domn Dumitru Vasile, Atlantida de pe Mircea cel Bătrân va sfârşi probabil mumificată în apele reci din adâncul mării, îngheţată în timp.

Lăsând gluma la o parte, mă gândesc că nea Vasile care-şi face bloc în apropierea plajei Modern are linie directă cu Dumnezeu, de vreme ce a obţinut in integrum toate avizele de construcţie, în vreme ce în ţara în care dânsul construieşte există o lege a zonei costiere care îi interzică să amplaseze şi-o tarabă la mai puţin de 40 de m de ţărm. Şi-apoi, nea Vasile Dumitru nu este chiar proprietar. El are act de vânzare-cumpărare pe un teren care a fost pe strada Cărămidari, la numerele 6, 8 şi 10, care a dispărut în mare. Ori el acum vrea să construiască pe loturile 5, 7 şi 9, că aşa-i viaţa, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Este vorba despre un imobil ce urmează să se ridice în spatele blocului, pe un spaţiu ce pare verde, însă, de fapt, este destinat construcţiilor. La protestul locatarilor a venit un anume care s-a prezentat ca fiind proprietarul locului care a creat nemulţumirea.

Acesta a încercat să le explice viitorilor săi vecini că nu a început încă săpăturile, ci doar face cercetarea arheologică în vederea obţinerii certificatului de descărcare de sarcini arheologice. Povestea a ajuns şi la şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, care a început să investigheze situaţia, pentru a vedea dacă proiectul are toată documentaţia necesară. Nici ONG-urile de mediu nu au stat cu mâinile în sân, iar Mare Nostrum şi Eco Dobrogea au depus petiţii împotriva acestei lucrări, prin care a fost invocată nerespectarea unor prevederi legale la aprobarea documentaţiei de urbanism.

Şi uite aşa, nea Vasile, despre care aud că şi-a căutat sprijin inclusiv în rândurile PDL, a rămas fără acordul de mediu pentru blocul de pe faleză, pe care s-a lăudat însă că şi-l va cumpăra de la Galaţi. Când dai 20.000 de euro pe 310 mp (n.r. o nimica toată) pe malul mării, te mai uiţi la bani? Restul până la milion au luat deja drumul altor birouri de la Cultură, Patrimoniu, Circulaţie, Mediu etc., că doar o mână spală pe alta şi nu aduce anul ce poate aduce un PUZ nou-nouţ. Treaba asta cu schimbarea destinaţiilor terenurilor din spaţiu verde în locuri tocmai bune pentru construit e poate cel mai profitabil job la stat. Chiar şi şefii vămilor de la Siret sau Moraviţa şi-ar dori să dea din pix şi să încaseze pe puţin un 20% din afacere. Fără zbucium, fără jale, fără pat la închisoare. Rămân la părerea că DNA caută doar acolo unde i se indică, pentru că altfel, dacă oamenii lui Morar ar fi făcut lucrări mai inteligente, altele decât sex protejat, dosarul retrocedărilor de la Constanţa n-ar fi rămas atemporal cu termene judecate la televizor la ore de maximă audienţă şi atât.

Lăsaţi ratingul, pentru că într-o noapte totul va fi măturat, iar apoi scufundat sub ape.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 1348

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 1562

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 1809

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 2551

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 2734

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 2714

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 1301

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 3195

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 1175

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 2385

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 2091

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 1840

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 1683

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 7371

Buletin informativ - Garda de Coastă

18 Apr 2014 1822