Editorial Campion e cel care ține capul sus și nu renunță la visele sale


 
 
  • Constănțencele Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, atitudine de mari campioane.
 
La tenis de masă, România a avut o nouă competiție de succes, Campionatul European de juniori de la Belgrad (Serbia), la care, la cele două categorii de vârstă ale întrecerii, Under-19 și Under-15, tricolorii au cucerit zece medalii (șase de aur, una de argint și trei de bronz).
 
Din acest peisaj al performanței Constanța nu avea cum să lipsească, fabrica de campioni de pe litoral, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, continuând să livreze în continuare performeri și să adune medalii. La Belgrad, prin Bianca Mei-Roșu (la Under-15) și Elena Zaharia (în întrecerea Under-19), Constanța a contribuit la cinci dintre cele zece distincții tricolore!
 
Astfel, Bianca Mei-Roșu a cucerit două medalii de aur, la echipe (alături de Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și la dublu feminin (în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz), în timp ce, la U-19, echipa tricoloră (din care au făcut parte, pe lângă constănțencele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Andrea Teglaș - Ioana Sîngeorzan și Evelyn Ungvari) a devenit vicecampioană continentală. La această categorie de vârstă alte două medalii de bronz au fost aduse de Elena Zaharia.
 
Așadar, Bianca Mei-Roșu a obținut două medalii de aur (menținându-și titlul la dublu feminin), iar Elena Zaharia a cucerit o medalie de argint și două de bronz. La declarațiile de final, cele două au și menționat faptul că se putea și mai bine. Bianca avea așteptări mari și la dublu mixt, și la simplu, în timp ce Elena a punctat că nu se poate bucura 100% de rezultatele ei de la Euro, pentru că știe că poate face mai bine și că nu a fost cel mai bun joc al ei. Și-a cerut scuze celor pe care i-a dezamăgit, dar promite că va munci mai mult și că va veni mai puternică.
 
Două mari campioane (ce sportiv nu are vrea să fie în locul lor și cu medaliilor cucerite de ele la aceste Europene!) nu se feresc așadar să recunoască și neîmplinirile, și rezultatele care nu le-au ieșit conform planurilor. Iar această atitudine spune totul despre cum au ajuns ele la acest nivel. Așa ia naștere un mare sportiv. Un campion nu este numai atunci când câștigă, e sus și îi cântă imnul, ci și atunci când pierde sau nu ajunge pe prima treaptă a podiumului, dar acceptă situația, vede unde a greșit și revine mai puternic, așa cum spune și Elena. Un campion ține capul sus și nu renunță la visele sale. Un campion e cel care caută în primul rând cauze și soluții, nu scuze.    
 
Citește și:
 
LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Bianca Mei-Roșu, dublă campioană europeană

„Când văd steagul României sus, simt o mare bucurie!“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 908

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 914

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 714

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 740

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 577

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, vicecampioană europeană Under-21 (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 986

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 809

Tenis de masă Victorii pentru sportivele din Constanța la Campionatul European Under-21

26 Jan 2024 675

Tenis de masă Sportive din Constanța, în turnee externe. Eliza Samara, victorii în Qatar

11 Jan 2024 766

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, în finală la Campionatul Mondial, în proba individuală!

03 Dec 2023 907

După bronzul mondial cu echipa, Elena Zaharia a fost aproape de medalie și la dublu feminin

02 Dec 2023 880

Tenis de masă Constanța „Mândrie tricoloră!“. Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, medalie de bronz la Campionatul Mondial

28 Nov 2023 859

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, în semifinale la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 836

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu concurează la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

22 Nov 2023 756

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, dublă campioană națională la tineret (GALERIE FOTO)

11 Nov 2023 884