Editorial Știți cum să beneficiați de jumătatea de oră de parcare gratuită în Constanța?

 
 
Sunt deja doi ani de când noul Regulament al parcărilor publice din Constanța a intrat în vigoare, cu tot ce presupune acesta.
 
Cel puțin trei procese au existat la Constanța pentru anularea, măcar în parte, a HCL 123/2021 prin care a fost adoptat regulamentul, instanța hotărând de fiecare dată să respingă acțiunile pornite împotriva lui.
 
Și totuși, la circa doi ani de la adoptarea și aplicarea regulamentului, constat cu nicio surpriză că sunt mulți constănțeni, dar și oameni veniți din țară care nu știu exact cum se aplică regulamentul, mai exact, nu știu cum pot face să beneficieze de cele 30 de minute gratuite.
 
Pe grupurile dedicate informării legate de regulamentul de parcare, oamenii ridică tot felul de întrebări cu privire la cele 30 de minute gratuite, nefiind clar dacă trebuie trimis sau nu SMS pentru parcare de minim o oră (din care nu se achită primele 30 de minute), dacă există vreo aplicație unde se poate bifa acea opțiune, dacă parcarea se achită la începutul perioadei de staționare sau la final, când omul știe exact cât timp a parcat pe locul public, dar și altele.
 
De asemenea, oamenii se întreabă dacă nu ar trebui totuși să poată beneficia cumva de cele 30 de minute grauite și atunci când lasă mașina doar 10 minute în centrul orașului, pentru a ajunge la celelalte instituții alte statului unde au treabă, fără să mai fie nevoie să transmită vreun SMS.
 
Iar aceste întrebări vin din partea constănțenilor, adică cei care ar fi trebuit, cel puțin teoretic, la doi ani de la intrarea în vigoare a regulamentului, să știe cum se achită parcarea în oraș.
 
Ce așteptări să avem, în aceste condiții, de la turiștii care vin vara pe litoral?
 

Să nu ne înțelegem greșit, eu nu spun că este vina oamenilor pentru că nu știu cum să achite parcarea în locurile publice din Constanța, în diferite situații.
 
Clar nu este vina oamenilor, din punctul meu de vedere.

 
După cum văd eu lucrurile, dincolo de întrebările dacă regulamentul parcărilor publice este bun sau nu, aplicabil sau nu, este vina autorităților publice locale pentru că regulamentul este greoi, pentru că a fost modificat pe bucățele, pentru că regulamentul nu prevede suficiente opțiuni pentru toate situațiile obiective în care se regăsesc cei care ar vrea să achite parcarea, dar nu au toate soluțiile de plată puse la îndemână prin acest regulament.
 
Și nici nu aș vrea să uit să amintesc situațiile în care nu merge aplicația privind plata prin SMS, iar oamenii nu pot să plătească parcarea din motivare care nu țin de ei.
 
Citește și

Un turist din Neamț a învins Poliția Locală Constanța în instanță pentru parcare!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Confort Urban SRL, un nou contract cu Fast Park Co SRL pentru parcări prin SMS! Achiziție de 265.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 442

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 627

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 544

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 707

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 588

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 6611

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 829

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1251

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 824

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 718

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 1025

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1110

Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei

22 Feb 2024 772

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 583

Primăria Constanța S-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul parcărilor supraetajate

06 Feb 2024 715