Editorial

Editorial Unii vor ca primarul să păzească și băncile din parcuri!

Delicatețea de a nu ne supăra aproapele ne face uneori să tăcem pe principiul ce nu ne deranjează foarte tare nu există. Mănușile nu-și au rostul însă în exemplele din viața noastră de zi cu zi. Da, astăzi vreau să reproșez ceva aproapelui meu. Ceva ce mă revoltă, ceva ce mă doare și mă intrigă. Lipsa de educație, faptul că suntem neciopliți, că nu știm să păstrăm, că ne batem joc de banii noștri. Altfel, care ar putea fi explicația comportamentului nostru? Ne place să ascundem partea urâtă a acestei vieți ale noastre, urlând cât ne țin plămânii, de obicei pe rețelele de socializare, dar vine vremea când, încet, încet, va trebui să ne spunem adevărul. Orașul acesta arată așa cum arată și din cauza noastră. Abia aștept să mă contraziceți, deși sunt convinsă că și voi aveți în jurul nostru persoane care trăiesc departe de orice regulă a bunului-simț. A vorbi mereu numai despre cât de neprofesionistă sau rea intenționată este administrația locală este o greșeală. 
 
Fără voia noastră, nici orașul nu se schimbă într-unul smart, mai curat, mai uscat. Două zile. Atât au rezistat intacte noile bănci din Parcul Casei de Cultură. Au fost vandalizate, evident, de persoane rău intenționate, de oameni nesimțiți, cărora nu le pasă.
 
Imediat, haterii de meserie au început să discute despre calitatea îndoielnică a materialului din care este confecționat mobilierul urban. Nu sunt specialist în rezistența materialelor, însă, din ce am înțeles, combinația folosită de beton cu mozaic este de bună calitate.
Cui să explici asta? Haterilor? Neciopliților? Nesimțiților?
 
Trec zilnic prin acest parc și cu excepția lucrătorilor de la salubrizare sau a elevilor de la unitățile de învățământ din zonă, în campaniile de curățenie, n-am văzut pe nimeni să adune vreun ambalaj sau un cotor de măr de pe aleile parcului. În schimb, am văzut multă mitocănie. Astfel mi se explică logic cum o bancă de beton, având o greutate de peste 650 de kilograme, a reușit să fie sfărâmată. Doar un sistem de monitorizare video și o politică de amenzi prin care Poliția Locală să taie în carne vie ne mai poate civiliza. „Placa cu educația” a scăpat de sub control. Din păcate!
 
Sigur, unii se vor întreba unde era primarul în tot acest timp? Asta i-a mai rămas de făcut, să păzească și băncile din parcuri!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi piese de mobilier urban în orașul Constanța

12 Jul 2019 744

Zeci de noi bănci montate în municipiul Constanța. În ce zone sunt amplasate (galerie foto)

07 Jun 2019 536

Bănci vandalizate sau instabile? Cine sunt agenţii economici care au livrat mobilier urban Primăriei Constanţa. Date din contractul atribuit (galerie foto + document)

28 Feb 2019 1263

Constanţa Bănci noi din Parcul Tăbăcărie, vandalizate de persoane necunoscute

26 Feb 2019 1992

Veşti proaste pentru românii cu credite la bănci. Indicele ROBOR crește din nou

21 Jan 2019 474

Ministerul Finanţelor Publice a respins toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat pe 48 de luni

24 Dec 2018 475

Bănci noi pentru intersecţia reabilitată din zona Victoria din Constanța

26 Nov 2018 395

Bănci noi pentru Parcul Casei de Cultură din Constanţa

06 Nov 2018 829

Cât costă investiţia pentru băncile, coşurile şi dispozitivele canine care se montează în municipiul Constanţa

05 Oct 2018 1039

Primăria Constanța montează coșuri de gunoi și băncuțe noi în oraș. Unde a început deja operațiunea (galerie foto)

03 Oct 2018 693

Editorial Şcoala românească, între schimbare şi manuale pline de greşeli. Toate pe bani publici

01 Sep 2018 1006

SRI. Atacuri cibernetice asupra băncilor din România

18 Aug 2018 908

Se poate şi aşa! O bancă trebuie să-i dea bani unui constănţean. Cât ar putea să încaseze cetăţeanul

09 Aug 2018 3961

Rechizite şi ghiozdane pentru elevii constănţeni! Primăria a achiziţionat peste 31 de mii de ghiozdane echipate (galerie foto)

08 Aug 2018 2440

UPDATEAlertă cu bombă în Giurgiu!

15 May 2018 723