Accidentul mortal dintre Topraisar și Mereni, în bilanțul misiunilor IGSU. Trei tineri și-au pierdut viața

  • Salvatorii au desfășurat 1.418 misiuni, la nivelul întregii țări.
 
1.082 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (259 cazuri), urmată de județele Mureș (63 cazuri), Timiș (48 cazuri) și Sibiu ( 42 cazuri).
 
Echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier mortal, în județul Constanța, produs pe DJ 391, între localitățile Topraisar și Mereni, între două autoturisme.
 
În urma impactului puternic, au rezultat patru victime, trei dintre acestea au fost încarcerate. Din păcate, trei persoane au decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.
 
Comunicatul oficial IGSU:
 

„Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.418 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
La nivel național, 1.082 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (259 cazuri), urmată de județele Mureș (63 cazuri), Timiș (48 cazuri) și Sibiu ( 42 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 59 incendii, precum și în alte 284 de intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (3 persoane în județul CT și 1 persoană în județul IS).
 


Un accident grav a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Constanța, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe DJ 391, între localitățile Topraisar și Mereni, între 2 autoturisme. În urma evenimentului în care au fost implicate 2 autoturisme au rezultat 4 victime, 3 dintre acestea au fost încarcerate. Din nefericire, 3 persoane au decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.
 
O altă intervenție care a necesitat efort susținut din partea salvatorilor, a avut loc în județul Iași, unde pompierii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs între 3 autoturisme, pe raza localității Mogoșești. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat 6 victime. În pofida tuturor eforturilor depuse de pompieri, 1 persoană a decedat, iar celelalte au fost transportate la spital.

 
O misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Galați, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament, situat la etajul 9, al unui imobil, în municipiul Galați. La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau în interiorul unui apartament, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Pompierii au evacuat 40 de persoane și alte 30 de persoane s-au autoevacuat. Pe timpul operațiunilor de intervenției a fost identificată o persoană decedată.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov, Covasna și Harghita; 2 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Ialomița și Satu-Mare.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.“

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAI Angajații IGSU au aplicat sute de amenzi pentru obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

22 Jan 2022 508

10 milioane de teste vor fi livrate în unităţile din ţară până la începutul săptămânii viitoare. Contestația privind achizițiile, respinsă

21 Jan 2022 535

IGSU. Sute de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore. 59 au fost în județul Constanța

20 Jan 2022 376

IGSU, despre intervenția unui echipaj de prim-ajutor din Sibiu "Acea misiune pe care nu o întâlnești în fiecare zi"

18 Jan 2022 728

Incendiu în localitatea Comana, județul Constanța. Intervin pompierii

17 Jan 2022 404

Fum dens într-un apartament din Medgidia, județul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor

14 Jan 2022 578

Incendiu în zona de nord a Stațiunii Mamaia. Au intervenit pompierii ISU Dobrogea

13 Jan 2022 1221

Un incendiu a izbucnit la Eforie Sud. Intervin pompierii

08 Jan 2022 789

Alertă la Medgidia! Un incendiu a izbucnit într-o locuință. Pompierii, chemați în ajutor

05 Jan 2022 607

Bilanțul pompierilor IGSU din week-end-ul de Revelion și Anul Nou. Mii de oameni au avut nevoie de ajutor

03 Jan 2022 501

Sinaia Doi adulți și un copil au ajuns la spital, după ce prelata care acoperea terasa unui restaurant a cedat sub greutatea zăpezii

02 Jan 2022 846

Incendiu la Năvodari în prima zi din 2022. Pompierii, chemați în ajutor

01 Jan 2022 1009

Alertă la pompieri! Un incendiu a izbucnit în localitatea Hârșova, județul Constanța

30 Dec 2021 645

Alertă la Constanța. Pericol de explozie într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc de locuințe

29 Dec 2021 1320

Incendiu în Ajunul Crăciunului în localitatea Sinoe, județul Constanța. Intervin pompierii

24 Dec 2021 793