„Colegii" Said Baaklini şi Eugen Bogatu Ce paşi a făcut Judecătoria Sectorului 1 în dosarul şefilor de la UCM Reşiţa

UCM_Resita-said_baaklini.jpgEugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, a părăsit arestul pe data de 18 februarie, odată cu Said Baaklini

Magistraţii din capitală au acordat un nou termen de judecată în dosarul penal în care Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, este judecat pentru infracţiuni de corupţie. Alături de fostul director portuar mai sunt judecaţi Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, dar şi controversatul om de afaceri sirian Said Baaklini. Următorul termen al acestui proces penal a fost stabilit de judecători pentru data de 22 octombrie.

Până la acest moment procesual, dosarul a fost deschis de 19 ori, asta în condiţiile în care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 la data de 15 februarie 2011. În şedinţa din data de 18 februarie 2011, judecătorii au înlocuit măsura arestării preventive luată faţă de Said Baaklini, Adrian Chebuţiu, Adrian Coriolan Preda şi Eugen Bogatu cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Tot atunci, magistraţii i-au impus lui Baaklini să nu se apropie de colegii inculpaţi Chebuţiu, Preda şi Bogatu şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect. La finele şedinţei din data de 30 iunie 2011, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea formulată de Said Baaklini privind depunerea la dosarul cauzei de către organul de urmărire penală a tuturor actelor ce au stat la baza interceptării convorbirilor telefonice purtate de acesta în perioada 27 iunie 2010 - 26 noiembrie 2010 ca nefiind utilă soluţionării cauzei. Tot atunci s-a admis cererea formulată de inculpaţi şi s-a decis să li se încuviinţeze acestora să copieze suportului electronic care conţine înregistrările convorbirilor telefonice interceptate în cauză. La data de 17 octombrie 2011, judecătorii au luat act de retragerea cererii de încuviinţare a ridicării temporare a interdicţiei de a părăsi ţara formulată de Baaklini, respingând cererile de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara formulate de Preda şi Chebuţiu ca neîntemeiate.

UCM_Resita_-_Eugen_Bogatu.jpg

Baaklini şi şefa Departamentului pentru Controlul Exporturilor

La data de 27 ianuarie 2012, magistraţii au permis şefilor UCM Reşiţa SA (Preda şi Chebuţiu) să comunice cu martora Sorina Pop. De asemenea, la vremea respectivă Eugen Bogatu a primit încuviinţare să comunice cu martorul Remus Daniel Gîrleanu. La data de 23 februarie 2012, magistraţii din capitală i-au respins cererea lui Baaklini de a se apropia de martorii Sorina Pop, Călin Radu Ancuţa, şef al Departamentului pentru Controlul Exporturilor, Remus Daniel Gîrleanu, Ioan Alexandru Mateiciuc şi Petre Chelaru. Pe 2 martie, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea de încuviinţare de părăsire temporară a ţării formulată de Preda. Pe 30 martie, Said Baalkini se poate apropia de Ştefania Dumitru, Florica Buescu şi Marcel Gigi Moga, iar pe 21 mai cererea de încuviinţare a părăsirii temporare a ţării formulată de Bogatu este respinsă. Acelaşi verdict a fost dat şi în cazul solicitărilor de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara formulate de inculpaţii Preda Coriolan şi Chebuţiu. Pe 11 iunie, cererea lui Chebuţiu de încuviinţare a părăsirii temporare a ţării este respinsă. În data de 25 iunie, magistraţii nu i-au permis lui Baaklini să se apropie de martorii Laurenţiu Ceapraz şi Sorin Burhală. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 22 octombrie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma Kaad Print SRL din județul Constanța își schimbă sediul social

18 Apr 2024 338

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1024

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 453

Afaceri Constanța Firma Eco Public închiriază și igienizează toaletele ecologice din orașul Eforie. Care este valoarea totală a contractului (DOCUMENTE)

07 Apr 2024 566

Alegeri locale 2024 Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța, intră în lupta pentru primărie

02 Apr 2024 1468

Întâlnire specială la Medgidia. La vară, se va marca și performanța din 1988, când IMU - CSS a ieșit vicecampioană națională! (GALERIE FOTO)

31 Mar 2024 2271

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 761

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 527

MAEPublicarea rezultatelor procesului de selecție pentru Programul de burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu“, ediția 2023 - 2024

13 Mar 2024 431

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 martie 2024

05 Mar 2024 667

Declarații de avere Constanța Mircea-Eugen Cambur, șef serviciu la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 724

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 646

New Shine Bubble și-a mutat sediul la Constanța. Iată cine este noul administrator

20 Feb 2024 512

Notarul Eugen George Anastase, asociat unic în Almar House SRL, modifică un imobil de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanța

18 Feb 2024 2569

Județul Constanța Fostul internațional Costin Lazăr, antrenor la Gloria Băneasa. L-a înlocuit pe banca tehnică pe Eugen Trică

16 Feb 2024 1629