Constanța Fost ministru al Justiției, urmărit penal pentru vătămare corporală din culpă (GALERIE FOTO+VIDEO)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă curtea de Apel Constanța au început urmărirea penală pe numele fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, pentru vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier ce a avut loc în luna octombrie 2022 în apropiere de Mangalia. 

„La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se efectuează urmărirea penală față de Monica Luiza Macovei în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmare a actului medico-legal emis în cauză, în care s-a constatat că victima a suferit leziuni care necesită 120 de zile de îngrijiri medicale și consecința de punere în primejdie a vieții acestuia“ - a precizat Gill Julien Grigore, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.  


Reamintim că, fostul ministru al Justiției, Monica Macovei a ajuns în această dimineață la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. 


Conform IPJ Constanța, sâmbătă 8 octombrie, în jurul orei 13.05, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.

 „Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


La câteva ore de la accident, Monica Macovei a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care povestește cum s-a petrecut evenimentul rutier.

 „Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui“ - se arată în mesajul transmis de Monica Macovei. 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța (VIDEO)

26 Jan 2023 957

Accident la Mangalia Judecătorii au respins cererea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

25 Nov 2022 1335

Fostul ministru al Justiției, acțiune în instană după accidentul de la Mangalia

22 Nov 2022 1142

Noutăți despre accidentul din Mangalia, în care a fost rănit un motociclist. Fost ministru al Justiției, vizat de anchetă

11 Oct 2022 1016

În ce stare este motociclistul rănit în accidentul de la Mangalia. Monica Macovei, implicată în accident (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Oct 2022 2361

Prima reacție a fostului ministru, Monica Macovei, după accidentul în care a fost implicată la Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Oct 2022 1735

Fost ministru al Justiției, implicat în accidentul rutier de la Mangalia. Victima, un motociclist (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Oct 2022 1476

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei cere demisia judecătorilor Curții Constituționale

15 Jun 2021 2637

După Gabriel Liiceanu, Monica Macovei demisionează și ea. Ce se întâmplă cu GDS

02 Oct 2019 1673

Lucrările medicului-artist Monica Stoian Grasa, faţă în faţă cu publicul hunedorean „Geometria Inocenţei“ vorbeşte despre simbolurile unei alte dimensiuni

28 Sep 2019 3546

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 2 mai 2019

03 May 2019 1786

Decizie surprinzătoare în politica din România. Un fost ministru a demisionat din partidul pe care l-a fondat

14 Nov 2018 1511

Stela Popescu, vecină cu Sergiu Nicolaescu la 2 Mai

23 Nov 2017 4639

Monica Macovei - Pericolul a rămas cât timp ordonanța de abrogare-OUG 14 nu este adoptată prin lege de Parlament

09 Feb 2017 2253

Monica Macovei – „Cum ar trebui să arate noua OUG a Guvernului Grindeanu”

05 Feb 2017 2352