DIICOT Cercetări într-un dosar de trafic de droguri. Au fost percheziții inclusiv la Constanța

  • Au fost percheziții inclusiv la Constanța, în speța menționată

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc și mare risc și deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

În urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut faptul că suspecţii au procurat în mod ilegal, de la o farmacie de pe raza municipiului București, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, ce necesită în mod legal prescripție medicală specială.

Astfel, în perioada 2019-2020 suspecţii au comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din Romania, la prețuri semnificativ mai mari decât prețurile maximale de vânzare cu amănuntul, stabilite prin dispozițiile legale.

În cauză s-a constatat faptul că lider al grupării infracţionale este o suspectă care a condus această activitate prin membrii de familie, în fapt cei doi fii ai acesteia și cele două nurori.

Ca și mod de operare, s-a stabilit faptul că suspecţii au deţinut mai multe pagini pe o rețea de socializare, fiecare pagină având denumirea unui medicament, pentru a fi facilitată găsirea acestuia.

Printre medicamentele comercializate de către suspecţi au fost identificate și droguri de mare risc, respectiv Codeină, un drog susceptibil de a crea senzații halucionogene, dar și multe efecte negative asupra organismului.

Tot în latura modului de operare se înscrie și modalitatea de livrare a medicamentelor, printr-o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucureşti, societate ce deţine un contract de livrare încheiat cu o firmă de curierat care livrează medicamentele destinatarilor din Romania.

Pentru probarea întregii activități infracționale, la data de 23.10.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Targu Mureș-SCCO Harghita au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu, ocazie cu care au fost găsite, ca fiind deținute ilegal, diferite cantități de medicamente conținând substanțe stupefiante sau psihotrope, mai multe plicuri cu substanțe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri și o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.


Totodată a fost ridicată, în vederea indisponibilizării, suma de 5780 de lei, despre care există indicii că provine din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conținut stupefiant precum și diferite înscrisuri utile cauzei.

Una dintre percheziții a fost efectuată la o farmacie de pe raza municipiului București, fiind ridicate totodată în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acesteia, înscrisuri și date informatice privind gestiunea acestor medicamente, urmând a se stabili modalitatea prin care acestea au fost scoase din circuitul legal.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul structurilor de criminalitate organizată din județele Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu și a municipiului București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOTInculpați, reținuți pentru trafic de droguri de risc și mare risc

27 Nov 2020 363

Percheziții în județele Gorj si Vâlcea, într-un dosar de fraudă informatică

27 Nov 2020 369

DIICOT Suceava Percheziții vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în contrabandă

26 Nov 2020 432

Operațiunea „Omaha“ Zeci de constănțeni menținuți în arest preventiv. Decizia este definitivă

26 Nov 2020 1028

DIICOT Droguri expediate din Spania prin colet. Trei suspecți, reținuți

24 Nov 2020 462

Percheziții în Neamț. Șase persoane, audiate într-un dosar de camătă, șantaj și alte infracțiuni

23 Nov 2020 438

Curtea de Apel va decide libertatea a zeci de constănțeni arestați după operațiunea „Omaha“

22 Nov 2020 8992

Patru inculpați, cercetați pentru operaţiuni cu substanțe psihoactive

20 Nov 2020 481

DIICOT Reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și alte infracțiuni. Victimele, exploatate în țări din Europa

20 Nov 2020 528

Un constănțean, arestat la domiciliu, la finele operațiunii „Omaha“! Alte 44 de persoane au ajuns în arest preventiv

20 Nov 2020 976

Două persoane, reținute pentru trafic de minori. Ce alte acuzații li se aduc

18 Nov 2020 495

Percheziții în județele Brașov, Ilfov și în București, într-un dosar privind infracțiuni informatice

18 Nov 2020 452

Cei 44 de constănțeni, arestați la cererea DIICOT, cer să fie cercetați în libertate

18 Nov 2020 755

Lista persoanelor cercetate de DIICOT Constanța în dosarul celor 69 de percheziții

15 Nov 2020 9278

DIICOT Cinci suspecți, reținuți pentru contrabandă. Ce alte acuzații li se mai aduc

14 Nov 2020 1165