Eveniment

Dosarele penale ale sotilor Baditeanu raman la Constanta

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins, ieri, cererea prin care Sultana si Ion Baditeanu au solicitat stramutarea dosarelor penale in care sunt implicati, astfel ca acestea vor ramane in continuare pe rolul instantelor constantene. Ieri, la Tribunal ar fi trebuit sa continue cercetarile judecatoresti in cel de-al treilea dosar care-i are ca inculpati pe Ion si Sultana Baditeanu, insa judecatorii au fost nevoiti sa acorde un nou termen pentru data de 15 decembrie, termen pana la care inculpatii sa-si pregateasca apararea. In acest dosar, sotii Baditeanu au fost trimisi in judecata sub acuzatia de inselaciune in forma calificata, uz de fals si fals in declaratii. Potrivit anchetatorilor, sotii Baditeanu au infiintat mai multe societati comerciale care au avut ca obiect de activitate prestari servicii in domeniul agricol cu intentia de a beneficia de facilitatile oferite de banci, respectiv credite si dobanzi reduse. Asa cum reiese din actul de inculpare, in perioada 1998-1999, cei doi au imprumutat sume de bani prin inducerea in eroare a reprezentantilor bancii. Ei au prezentat cu buna stiinta acte false si au cauzat Bancii Romane de Dezvoltare, sucursala Tulcea un prejudiciu de 7,5 miliarde de lei si Bancii Internationale a Religiilor 2,5 miliarde de lei. In urma cercetarilor efectuate de catre anchetatori s-a stabilit ca majoritatea contractelor de credit au fost incheiate prin incalcarea cu buna stiinta a dispozitiilor legale referitoare la garantiile ipotecare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, se întoarce la DNA

17 Jan 2019 2109

Constanţa Tânăr, reţinut după ce a indus în eroare organele judiciare. Bărbatul a înscenat o tâlhărie

08 Jan 2019 814

Loteria Română, acuzată că și-a păcălit clienții. Reacția instituției

04 Jan 2019 685

Tudorel Toader "Simple precizări! Nu a fost şi nu este nicio eroare referitoare la ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură a lui Lazăr"

31 Oct 2018 352

DNA Constanţa, reacţie oficială în cazul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

04 Oct 2018 1228

Dosarul penal în care Teodosie este cercetat de DNA Constanța pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare a fost retrimis la parchet

27 Sep 2018 3474

Mamă și fiu suspectați de înșelăciune cercetați de polițiștii IPJ Constanța. Incredibil ce au stabilit anchetatorii

04 Sep 2018 593

Poliţişti de la Rutieră, reclamaţi la DNA Constanţa „Victima“ este un primar din Prahova. A fost condamnat

08 Aug 2018 5337

PÎCCJ a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de procurorul Lucian Onea

25 Jul 2018 356

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu vor fi cercetați sub control judiciar

25 Jul 2018 397