LIVE TEXT USR Constanța, în sediu nou. Ce proiecte noi au parlamentarii (GALERIE FOTO)

Filiala Judeţeană USR Constanța organizează o conferință de presă, astăzi, 24 februarie, la care participă Stelian Ion (deputat USR Constanța), Remus Negoi (senator USR Constanța), Cristina Rizea (deputat USR Constanţa) şi Dumitru Caragheorghe  (preşedinte USR de Constanța).

Se discută despre situaţia construcţiilor din zona Corbu şi pădurea Comorova, iniţiativa decontării fertilizării în vitro, iniţiativa formularului PLF şi iniţiativa legislativă privind însemnele din filmele realizate în perioada comunistă.

De asemenea, se pune în discuție și actuală din USR, atât la nivel central, cât şi local. 

Cu prilejul acestei conferinţe, sunt inaugurate noile cabinete parlamentare USR Constanța ale deputaţilor Remus Negoi şi Stelian Ion. 

Noul sediu este pe Bd. Mamaia nr. 13, etaj 2.


Dumitru Caragheorghe a inceput primul sa vorbească în conferința de presa.
 

"Am debutat ziua cu situația din Ucraina. Noi, USR Constanța, vom face tot ce trebuie pentru ca autoritățile să facă tot ce trebuie în situația refugiaților. Dacă conflictul va escalada ne vom confruntă cu valuri de refugiați. Autoritățile europene trebuie să ia sancțiuni ferme și dure. 



Revenind la conferința noastră, este prima conferință din noul sediul de pe Mamaia nr. 13", a spus Caragheorghe. 


El a mai spus că dorește conferințe de presă lunare.
 

 "Pentru astăzi, parlamentarii noștri vin cu subiecte recente. Vorbim de probleme legate de protecția mediului, formularul PLF, decontările fertilizării in vitro. Există și o initiativă legată de cenzura din perioada comunistă", a mai spus liderul USR Constanța.



Stelian Ion a luat cuvântul. 

 "Am să condamn ferm agresiunea Rusiei față de Ucraina. Este un capitol negru din istoria pe care o trăim. Aproape că am depășit pandemia, iată că dăm peste un rău cel puțin la fel de mare. Cred că este foarte important să ne exprimam și să condamnăm ferm când se produce o nedreptate. Dacă nu spunem lucrurile pe nume, riscăm escaladarea", a spus Stelian Ion.

 

"În Parlament am vorbit cu colegii și am avut deja aceasta solicitare de a se reuni și adopta o rezoluție de condamnare a acestei agresiuni inacceptabile. În cursul acestei zile vom avea o sedință a Biroului Național pentru a evalua lucrurile și a condamna.

Trebuie să fim solidari", a mai spus Stelian Ion. 
 

 

"Zona noastră, Constanța, este obiectiv geostrategic. Este important cum stăm și cum acționăm"

 

"Este foarte posibil să avem de-a face cu un val de refugiați și lucrurile trebuie să se desfășoare fără blocaje și fără neajunsuri.
 

"Cu toții ne gândim la consecințe și la ce se va întâmpla în continuare. Autoritățile trebuie să aducă la cunoștință care este situația, care sunt riscurile și să fim la adăpost de toate pericolele"



Stelian Ion a vorbit și despre situaţia construcţiilor din zona Corbu şi pădurea Comorova.

 

"Ați văzut desigur demersurile legate de speța de la Corbu, construcție într-o zonă protejată. Acolo lucrurile sunt complicate. Sursa neregulilor este veche, din 2004. am formulat o serie de solicitări, în Comisia de Mediu a Senatului, la diverse instituții. Salut decizia prefectului de a ataca în instanță. Vom analiza foarte atent pentru că am primit o serie de documente de la modul dobândirii a terenului. Odata cu acțiunea prefectului se vor stopa lucrările."

 

 "Tot în județul Constanța, pădurea Comorova - acolo avem un proiect cu filiala Mangalia."

 

"Legat de documentul PLF, chestiunile care nu au fost amintite și prevăzute în OUG le vom avea ca amendamente la lege. Amenzile primite necorect să fie restituite."



Ia cuvantul Cristina Rizea.

 "Ceea ce se întâmplă la Corbu nu este în regulă. Urmarim cu mare atenție modul în care a fost dobândită autorizația de construire."

 

"Am luat legătura cu Greenpeace ca să găsim cele mai bune soluții să reparam răul deja facut."

 "Am solicitat de la ABADL acel studiu geologic și geomorfologic de delimitare a falezelor să vedem actele respective care au stat la baza documentațiilor."

 


"ABADL a refuzat eliberarea documentului și am atacat în instanță unde am câștigat."

 "Legat de fertilizarea in vitro, sperăm să vedem cât mai repede lege pentru că suntem una din puținele țări unde nu se face nimic. 1 din 5 cupluri la nivel global sunt afectate"

"Proiectul care vizează accesul animalelor pe plaja este în drum spre promulgare. Oamenii și în acest moment își plimbă cățeii fără ham."


Remus Negoi a luat cuvântul.


"Sper să trecem la modul lin la ceea ce ne propusesem să discutăm. Câteva cuvinte despre ce ne-am propus săa facem în speța Corbu."

" Aș face doar cateva completări. Este foarte important să punem cea mai mare presiune pe acest subiect. Salut atacarea în contencios administrativ toate avizele emise pentru Plaja Corbu. Trebuie și alți parlamentari să se implice!"

 

O alta inițiativa legislativă am depus-o în 15 decemrie 2021 și face referirea la ștampilă, însemn care trebuie să existe pe filme. Un semn C. - cenzura și o frază la începutul filmului că acele producții au fost produse într-o perioadă în care nu se permitea liberea exprimare. Aceste producții să fie marcate doar dacă operatorii sau cine le distribuie doresc să fie marcate. 

 

"Pare o complicitate continuă a autorităților cu privire la această situație", a spus Stelian Ion. 



Stelian Ion a mai spus că guvernul ARBDD trebuie să coboare cu picioarele pe pământ și să vadă situația exact cum e acolo.

Acolo se suprapun doua areale de protecție.


"Acolo sunt dune de nisip care trebuiesc protejate, așa cum este și la Agigea. Avem și floră și faună", a adăugat Caragheorghe. 



Stelian Ion a spus că nu este în măsură să decidă ei dacă este sau nu oportună instituirea stării de urgență la nivel național, ci este o decizie care trebuie luată la nivel de CSAT. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 523

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 749

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 507

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 712

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 544

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 540

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 503

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 727

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 658

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 582

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 466

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 787

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 553