Eveniment

„Nu trebuie să îl victimizăm” Fiul lui Radu Mazăre a explicat cum a fost reţinut, în Madagascar, tatăl lui. Ce cărţi i-a dus la arest

Aseară, Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a dezvăluit în exclusivitate pentru Observator Antena 1 dar şi pentru România Tv, detalii în privinţa arestării tatălui său şi a evoluţiei cazului.
 
El a spus că merge să-şi viziteze tatăl în arest, îi duce de mâncare şi spune că tatăl său doarme pe o saltea din burete şi foloseşte o baie comună, însă nu doreşte să se victimizeze în privinţa condiţiilor din arest.

"Eu sunt aici în Antananarivo, îl vizitez pe tata în fiecare zi, îi duc de mâncare. Sigur, acum nu trebuie să-l victimizăm pentru că nici el nu vrea treaba asta, doarme pe o saltea de burete, se duce la o baie comună cu restul, dar este ok şi moral şi fizic. Într-adevăr, este uimit şi îmi zice de multe ori treaba asta, că este uimit de bunătatea şi căldura sufletească a oamenilor pe care nu a mai întâlnit-o în România de mult timp. Îmi dă exemple, de la simplu muncitor, până la poliţist. Cu toţii dau o dovadă extraordinară de bunătate şi căldură sufletească.
Sentinţa în cazul dosarului retrocedărilor l-a lăsat fără cuvinte, pentru că nu înţelege cum expertiza judiciară dată de Instanţa de Fond, în care el este găsit nevinovat este complet ignorată de către Apelul de la Înalta Curte este acuzat în baza raportului de constatare al DNA-ului. Sigur că acum aşteptăm şi ne dorim să intrăm pe norma procedurală internaţională, la fel ca în cazul lui Udrea sau în cazul lui Ghiţă", a declarat pentru Observator Răducu Mazăre.


Băiatul fostului primar a spus şi cum a fost reţinut Radu Mazăre. "Era pe aeroport sa plece şi a venit un anume comisar şi i-a spus să meargă cu el, fără să îi arate o hârtie. La dus la secţie în Antananarivo. El pleca, în Diego Suarez, în nord, unde are terenul şi unde a stat până acum.

„Mi-a cerut cărţi şi i-am dus ce citeam eu. O revista Lumea care apare lunar, luată de mine, Patimile lui Hristos. Cred că îi sunt de ajuns", a conchis Răducu Mazăre la România TV.

“Cei din Madagascar nu au o lege pentru azilanţi, dar a depus la ONU şi este înregistrat acolo. Nu ne-am aşteptat să se întâmple ce s-a întâmplat. Aceasta cerere la ONU ii ofera protecţie şi statut de azilant, însă lucrurile nefiind bătute în cuie aici, nu au interpretat în sensul pozitiv şi l-au retinut”, a mai spus fiul lui Mazăre la România Tv.

 
Radu Mazăre a fost arestat, miercurea trecută, în Madagascar. "Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile", a anunţat Poliţia Română.
 
Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în Madagascar. Curtea de Apel București a analizat dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar, după aceea, instanța va informa Ministerul Justiției, care o să trimită către Madagascar cererea de extrădare. Ulterior, autoritățile de acolo se vor pronunța cu privire la acestă cerere.
 
Fostul primar al Constanţei este urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plajele în Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezvăluiri despre Radu Mazăre. Ce au declarat fiul și mama fostului edil despre situația acestuia

22 May 2019 617

LIVE TEXT Aeronava Tarom ROT384E care îl aduce pe Radu Mazăre a intrat în România (hartă). ANM a emis cod portocaliu de vreme rea

20 May 2019 1326

Răducu Mazăre, declarații din Madagascar - „Nu ne așteptam la ce s-a întâmplat”

13 May 2019 3371

Răducu Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre, a scăpat de controlul judiciar

03 Jul 2018 1278

Răducu Mazăre a ajuns la Spitalul Județean Constanța. În ce stare este acum fiul fostului primar al municipiului Constanța

01 Jul 2018 9263

Răducu Mazăre, preluat de ambulanță de pe o terasă din Mamaia

30 Jun 2018 18358

Răducu Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre, sub control judiciar

31 May 2018 1785

Accident spectaculos în județul Ilfov. O șoferiță, la un pas să cadă cu mașina în lac. Tânăra ar fi fosta iubită a lui Răducu Mazăre

12 Apr 2018 1408

Plantaţie de cireşi în localitatea Nicolae Bălcescu. Legăturile investitorului cu Valentin Preda, fost secretar de stat şi fost consilier al lui Mazăre

02 Feb 2018 3225

Valentin Răducu Preda rămâne sub control judiciar

29 Jan 2018 1398

Valentin Preda ar fi plecat în Madagascar cu Radu Mazăre. Azi, în atenţia magistraţilor Curţii Supreme

26 Jan 2018 1789

S-a decis! Curtea Constituţională va fi sesizată în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

22 Dec 2017 1996

Valentin Răducu Preda rămâne sub control judiciar!

26 Jul 2017 1601

Valentin Preda, fostul consilier al lui Mazăre, şi Dan Emil Manolachi, fost angajat DNA, condamnaţi

22 May 2017 8606

Valentin Răducu Preda, menţinut sub control judiciar de judecătoarea Daniela Panioglu (rechizitoriu)

04 Mar 2017 1828