Preotii Arhiepiscopiei au ocupat sediul taranistilor (galerie foto)

popi_protoieria.jpgProtoieria Mangalia beneficiază la acest moment de două sedii

Protoieria Mangalia a primit, recent, un dar neaşteptat din partea primăriei din localitate. La câteva luni după ce sediul PNŢCD Mangalia era golit de mobilă şi documente de către angajaţii ADPP din localitate, iar uşa de la intrare era înlocuită, sediul cu pricina a trecut, peste noapte, în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului, Protoieria Mangalia. Asta în condiţiile în care, la ora actuală, PNŢCD se judecă pentru recăpătarea acestui sediu, pe care, spun ţărăniştii, l-au pierdut în mod injust, printr-un abuz al primarului oraşului, Mihai Claudiu Tusac.
Mândreţe de „firmă" se află în prezent atârnată la intrarea în vechiul sediu al PNŢCD Mangalia. „Arhiepiscopia Tomisului, Protoieria Mangalia" a înlocuit „PNŢCD" şi „ochiul" lui Maniu şi Coposu. Asta în situaţia în care sediul cu pricina se află încă în caz de litigiu, la instanţă, şi, potrivit legii, până la o hotărâre definitivă şi irevocabilă, nu poate fi închiriat.
arhi.jpgCum s-a realizat „minunea" şi pe ce căi mai mult sau mai puţin legale am întrebat părţile implicate. Şeful ţărăniştilor constănţeni, Tudorel Chesoi, a rămas surprins de dispariţia fostei firme a partidului şi de instalarea feţelor bisericeşti în sediul formaţiunii: „Cum, au dat jos firma? Acum aflu şi eu. Tot ce pot spune este că partidul i-a făcut plângere penală lui Tusac, pentru abuz în serviciu, şi acum aşteptăm reacţia justiţiei. Vom face şi un dosar pe civil, în instanţă, pentru repunere în posesie. Ba chiar pregătim un miting pentru stoparea acestui abuz, iar dacă nu vom primi autorizaţie, deşi este ilegal să ni se interzică o manifestare paşnică, ne vom apuca şi ne vom «plimba», în grup, toţi ţărăniştii prin faţa Primăriei Mangalia", afirmă Tudorel Chesoi.
Dosarul pentru abuz în serviciu se află deja pe masa poliţiştilor mangalioţi: „Cazul se află în atenţia noastră, iar ancheta este în plină derulare. PNŢCD l-a reclamat pe primarul Mihai Claudiu Tusac pentru abuz în serviciu, dar şi pentru pătrunderea în sediul unui partid. Rezultatele anchetei vor fi cunoscute în scurt timp", ne-a declarat şi şeful Poliţiei Municipiului Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru.
Părintele iconom stavrofor Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, afirmă că nu este problema Arhiepiscopiei Tomisului faptul că sediul se află în litigiu sau că ţărăniştii au fost daţi afară abuziv. „Sediul a fost închiriat de Protoieria Mangalia de la primărie. Altceva nu ne interesează, nu este treaba noastră", a mai spus Tănăsescu.
Aşa se face că Protoieria Mangalia - probabil şi din cauza „bogăţiei" zonei sau a rugăciunilor aprinse ale preoţilor din oraş - are în prezent două sedii. Unul în curtea Spitalului Municipal Mangalia, în care s-au investit, acum circa patru ani, aproximativ 600 de milioane de lei vechi, şi actualul sediu, care, deşi în litigiu, poate deservi cu uşurinţă nevoilor crescânde ale preoţimii mangaliote.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

c. neagoe

16 May, 2009 15:41

era de asteptat ca un fost informator al securitatii ,(inalt prea ........ teodosie ) si sluga sa tanasescu ,(PACAT CA SI TINERII SE VIND ASA USOR )sa judece in felul acesta ;adica nu conteaza decit interesul , ca probabil sa ingropam mai repede pntcd-ul de care inca le este frica ; o vorba din batrini spune ca de ce ti-e frica nu scapi !

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2305

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2934

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3155

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3423

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4370

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4926

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4516

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2247

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5279

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2238

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3965

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3656

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3025

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2926