Sentinţe definitive pentru trei poliţişti din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate ConstanţaSentinţă definitivă pentru cei trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României i-au condamnat pe cei trei la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Sentinţa Curţii Supreme este definitivă.
 
Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, conform cărora, „la datele de 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, inculpaţii, lucrători de poliţie judiciară în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor «etnobotanice», informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi a substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor“.
 

„Aceste acţiuni erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi lucrătorii din cadrul BCCO Constanţa participau la efectuarea respectivelor controale, inculpaţii au luat la cunoştinţă în mod direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu. Scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe «etnobotanice», potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător“, conform DNA.

 
Într-un alt dosar, Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au fost condamnaţi pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire. Teodorescu, Zaharia şi Petcu au fost achitaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar Dolană, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.
 
Deciziile au fost atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investigator sub acoperire, torturat în Mamaia? Poliţistul ar fi fost supus la chinuri groaznice. Dosarul, la Înalta Curte

04 May 2018 5726

Înalta Curte s-a pronunţat Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi. Cererea de revizuire, respinsă

06 Oct 2017 1649

Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi la câte un an de închisoare. Înalta Curte analizează cererea de revizuire

30 Sep 2017 3597

Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi la câte un an de închisoare. Cererea de revizuire, respinsă

22 Mar 2017 6937

Trei foşti poliţişti ai BCCO Constanţa cer revizuirea dosarului în care au fost condamnaţi

12 Mar 2016 1556

Exclusiv Trei poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Constanţa, condamnaţi definitiv

22 Feb 2016 4110

Investigator sub acoperire, torturat în Mamaia de patru angajaţi BCCO Constanţa? Dosarul merge la Curtea Supremă

12 Nov 2015 1661

Patru poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Constanţa, condamnaţi

06 Nov 2015 1947

Exclusiv Patru polițiști ai BCCO Constanța, CONDAMNAŢI în dosarul investigatorului sub acoperire ameninţat cu pistolul în Mamaia (MINUTĂ)

05 Nov 2015 4888

Şeful Parchetului Judecătoriei Constanţa şi luptătorul Alexandru Filip, audiaţi la Curtea Supremă (document)

23 May 2015 6966

Investigator sub acoperire, ameninţat cu pistolul în parcarea unui club din Mamaia. Dosarul, amânat pentru luna viitoare

24 Feb 2015 2828

NUP pentru Bodean şi libertate pentru Mazăre şi Morgenstern Cine-i judecă pe ofiţerii BCCO Constanţa (document)

09 Dec 2014 1903

Procurorii Anticorupţie merg la Curtea Supremă cu ofiţerii BCCO Constanţa

10 Jul 2014 1774

Câte un an de detenție pentru trei polițiști ai BCCO Constanța

05 Jul 2014 2511

Teodorescu, Zaharia, Petcu şi Dolană Hotărâre definitivă pentru ofiţerii BCCO Constanţa judecaţi pentru tortură (DOCUMENT)

18 Jun 2014 2475