Tatal, acuzat de sinuciderea fiului

Tatal tanarului din Harsova, care s-a impuscat in urma cu patru zile, este cercetat penal pentru ucidere din culpa. Barbatul este acuzat ca nu a tinut arma in cutia metalica, asa cum cerea legea. Si prin aceasta a facut posibila moartea fiului sau.

Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta a primit, ieri, rezultatele necropsiei in cazul lui Catalin Aliman, tanarul in varsta de 27 de ani, care, in urma cu patru zile, s-a impuscat cu arma tatalui sau. Raportul medico-legal arata ca moartea a fost violenta si a survenit in urma insuficientei cardio-circulatorii acute, survenita ca urmare a plagii impuscate in zona toracica. Surpriza in dosar o constituie faptul ca tatal barbatului care s-a sinucis, Costica Aliman, este acuzat de comiterea infractiunii de ucidere din culpa. Anchetatorii au stabilit ca acesta nu-si asigurase arma potrivit cerintelor prevazute de lege, respectiv intr-o cutie metalica, fixata in podea, incuiata, a carei cheie sa fie accesibila numai proprietarului. Tatal victimei isi tinea insa pusca de vanatoare la vedere, in dormitor, intre pat si sifonier. In aceste conditii, fiului sau nu i-a fost deloc greu sa puna mana pe ea si sa se impuste. Pentru ca, prin neglijenta sa, a facut posibila moartea victimei, pe numele tatalui s-a intocmit dosar penal si barbatul risca sa primeasca intre 3 si 10 ani de inchisoare. Culmea este ca, in urma cu cateva saptamani, Costica Aliman fusese verificat de politisti, in cadrul operatiunii demarate la nivelul intregului judet, insa oamenii legii nu gasisera niciun fel de nereguli, pentru ca, la momentul respectiv, arma era tinuta in cutie.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța Întrerupere programată a furnizării apei calde. Consumatorii vizați

28 Apr 2024 373

Firme Constanța Crescendo LCL SRL se divide. Verton SRL, societate nou înființată, va prelua două active din stațiunea Mamaia. Iată cum arată capitalul social

26 Apr 2024 307

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 1013

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 471

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 340

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 757

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 552

Termoficare Constanța Revine apa caldă în municipiu!

19 Apr 2024 978

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 497

Cod Galben hidrologic pentru râuri din Dobrogea. Anunțul hidrologilor

18 Apr 2024 409

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1994

IPJ SibiuInstabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii în cursul acestor zile

16 Apr 2024 248

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Avem în vedere atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro

16 Apr 2024 287

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 511

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 515