UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la sediul ANPC din București. Vizat, directorul general

Percheziții DNA. Foto: facebook/DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).
 
Potrivit DNA, în cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.
 

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“ - au precizat procurorii DNA.

Conform unor surse descinderile au loc la sediul ANPC. 

UPDATE: 

Din primele informații există suspiciuni asupra unor fapte de corupție și luare de mită în cazul directorului general al ANPC, Paul Anghel, dar și a unei șefe de serviciu din cadrul aceleiași instituții.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a precizat astăzi că nu a primit niciodată o plângere împotriva lui Paul Anghel. 

UPDATE: Oficial de la ANPC

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, la sediul central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției nu face niciun fel de comentariu referitor la această situație.

Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituției se defășoară sub semnul repectării prevederilor legale, integrității și toleranței zero față de corupție.


În acest context, întregul personal al ANPC este la dispoziția DNA și oricăror alte instituții ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalității și stabilire deplină a adevărului.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții DNA explică de ce l-a trimis în judecată pe Constantin Dina, fost director al DSP Constanța, șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății (RECHIZITORIU)

03 Feb 2023 1063

Percheziții ale procurorilor DNA în municipiul București și județul Ilfov, Au loc descinderi și la Primăria Sectorului 3

01 Feb 2023 549

UPDATE Percheziții DNA în București și Călărași! Sunt verificate contracte de a unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale

30 Jan 2023 767

Descinderi DNA în București! Sunt vizate achiziții publice pentru Poliția Locală

19 Jan 2023 794

Descinderi DNA la granițele României! Acțiune în coordonare cu Republica Moldova

17 Jan 2023 813

DNA face percheziții la Primăria Iași! Reacția primarului Mihai Chirică

12 Dec 2022 732

DNA „lansează bomba“! Peste 160 de percheziții în șapte județe și în București

23 Nov 2022 930

Deputat în vizorul DNA! S-a solicitat aprobare de la Camera Deputaților pentru percheziția informatică

16 Nov 2022 738

UPDATE Percheziții la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu!

30 Sep 2022 1681

Surse Percheziții DNA la Primăria Otopeni. Sunt verificate, cheltuielile de peste 35 de milioane

13 Sep 2022 819

DNA, percheziții la instituții publice din Caras Severin

07 Jul 2022 726

Percheziții ale procurorilor DNA la Brașov. Vizată și o instituție publică

18 May 2022 835

Botoșani Ce vizează percheziţiile efectuate de procurorii DNA la sediul DSVSA

13 May 2022 1171

DNA Percheziții în București și Giurgiu, într-un dosar ce vizează infracțiuni comise la achiziţii publice de materiale sanitare

28 Apr 2022 887

DNA Percheziții la sediul Primăriei din Timişoara. Este vorba despre falimentarea companiei locale de termoficare

08 Apr 2022 850