SUA Secretarul american al apărăriii prezintă scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer

  • Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat scuze public joi că a ţinut secret că suferă de cancer şi spitalizarea sa, lipsa sa de transparenţă generând o imensă controversă în SUA, potrivit AFP şi EFE.
     
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat scuze public joi că a ţinut secret că suferă de cancer şi spitalizarea sa, lipsa sa de transparenţă generând o imensă controversă în SUA, potrivit AFP şi EFE.

„Vreau să fiu foarte clar: nu am gestionat această (situaţie) în mod corespunzător (...) Ar fi trebuit să îl informez pe preşedinte despre diagnosticul meu de cancer (...). Îmi asum întreaga responsabilitate şi prezint scuze colegilor şi americanilor”, a declarat el în cadrul primei conferinţe de presă după spitalizarea sa în secret pentru tratarea cancerului de prostată.


Austin a declarat că recentul său diagnostic de cancer l-a zguduit, dar că ar fi trebuit să-i informeze pe preşedintele Joe Biden şi publicul despre aceasta.

„Nu m-am descurcat bine”, a spus secretarul american al apărării, făcându-şi o "mea culpa" în public cu privire la modul în care a gestionat situaţia.


Lloyd Austin a spus că nu a cerut nimănui din echipa sa să ascundă de Casa Albă sau de public spitalizarea sa în ianuarie.

Austin a suferit o prostatectomie pe 22 decembrie pentru tratarea cancerului şi a fost externat ulterior, dar în seara zilei de 1 ianuarie s-a întors la centrul medical cu o infecţie urinară rezultată în urma operaţiei şi a fost internat la secţia de terapie intensivă.

Spitalizarea sa a generat o enormă controversă, întrucât nici Austin şi nici echipa sa nu l-au informat pe Biden despre cele întâmplate până la 4 ianuarie, la trei zile după internare, iar Pentagonul a dat o declaraţie presei abia a doua zi, pe 5 ianuarie.

„Vreau să fie clar că nu a existat niciun vid de autoritate”, a spus Austin, care a precizat că încă simte dureri la un picior şi a spus că recuperarea sa „va dura ceva timp”. „Nu voi fi pregătit pentru Jocurile Olimpice, dar mă voi face bine”, a glumit el.


Aceasta a determinat atât Pentagonul, cât şi Casa Albă să îşi revizuiască protocoalele de informare pentru a îmbunătăţi transparenţa şi pentru a asigura o mai bună cunoaştere a situaţiei în cazul oricărui transfer momentan de putere.

„În viitor, în cazul în care subsecretarul va trebui să-şi asume temporar funcţiile biroului meu, acesta şi mai multe birouri de la Casa Albă vor fi notificate imediat, inclusiv sala de criză ('Situation Room') şi principalii funcţionari, iar motivul transferului de atribuţii va fi specificat în scris”, a spus el.

Austin a promis să fie „cât mai transparent posibil”. „Primul meu instinct a fost să păstrez totul în privat. Nu cred că este o noutate faptul că sunt un tip destul de retras. Dar am învăţat din această experienţă. Acest tip de muncă înseamnă să pierzi o parte din intimitatea la care majoritatea dintre noi se aşteaptă”, a afirmat el.



Citește și:
Israel-Hamas: Populaţia din Gaza „moare de foame”, denunţă un înalt responsabil al OMS

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul fostului primar Cătălin Cherecheș menționat într-un raport al Departamentului de Stat al SUA! (DOCUMENT)

25 Apr 2024 569

#citeșteDobrogea Generalul Emanoil Boteanu, un prim comandant al Marinei Române

23 Apr 2024 1071

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 624

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1034

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 847

MAEÎntrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA

17 Apr 2024 287

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 269

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 485

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 546

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 770

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1471

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 706

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 432

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 849

Eclipsă totală de soare! De unde poate fi văzută! Anunțul NASA

08 Apr 2024 1099