Imobiliare

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare pentru „PUZ - delimitat de strada Industriei mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Ardealului, generat de imobilul situat în strada Industriei Mici nr. 1, actual Industriei nr. 1“.
 
Planul Urbanistic Zonal are la bază Avizul de oportunitate nr. 84847/13.10.2016 şi Certificatul de urbanism nr. 1908/02.06.2016, emise de Primăria Municipiului Constanţa. Zona studiată prin PUZ, conform avizului de oportunitate, are o suprafaţă de 17.365,75 mp şi este delimitată astfel: la nord - strada Industriei Mici, la sud - incinta Kaufland, la est - bulevardul 1 Decembrie 1918, iar la vest - strada Ardealului.
 
Amplasamentul care a generat studiul PUZ (parcela IE 213510) este proprietate privată a Dobrogea Grup SA şi se află pe bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Industriei Mici şi strada Ardealului. Amplasamentul are o suprafaţă de 8.455 mp şi este proprietate privată a Dobrogea Grup SA, conform Titlului de proprietate MO7 nr. 0208/27.12.1990. Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următorii vecini: la nord - strada Industriei Mici, actualmente Industriei, la sud - proprietăţi private, la est - bulevardul 1 Decembrie, la vest - strada Ardealului.
 
Prin acest PUZ se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG) în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă, cât şi cele propuse. Pentru zona mixtă propusă se vor menţine Procentul de Ocupare a Terenului, Coeficientul de Utilizare a Terenului şi înălţimea aprobate prin PUG. În partea de nord şi de est a zonei studiate se află zona rezidenţială - locuinţe colective, în partea de vest se află o zonă mixtă, formată din locuinţe individuale şi servicii/mici productive. În limitele zonei studiate, se află două zone de reglementare stabilite prin PUG: zona ZRL5, în care se află un bloc de locuinţe P+8, şi zona ZRA4, în care se află un spital P+4, construcţii pentru activităţi productive parter (parcela IE 245026), un post de transformare şi amplasamentul care a generat PUZ. Pe acesta din urmă (parcela IE 213510) s-a aflat Secţia 2 Panificaţie Dobrogea. Aceasta era formată din următoarele construcţii existente pe teren, aflate în curs de desfiinţare: corp C1 - secţia 2 panificaţie, P+1, corp C2 - cabină poartă, corp C3 - magazie, corp C4 - punct trafo, corp C5 - punct trafo. 

Reamenajarea peisagistică a spaţiului verde 

Prin PUZ se propune reamenajarea peisagistică a spaţiului verde existent de-a lungul bulevardului 1 Decembrie, aflat la limita de proprietate a amplasamentului care a generat Planul Urbanistic Zonal, în cadrul unui proiect unitar şi coerent, odată cu realizarea obiectivului pe amplasamentul în cauză. Spaţiul verde va fi de tip scuar urban, deschis publicului. Vor fi amenajate mobilier urban şi loc de joacă pentru copii. Conform solicitărilor din avizul de oportunitate, s-a propus amenajarea străzii Industriei Mici, tronsonul cuprins între bulevardul 1 Decembrie şi strada Ardealului, ca sens unic de circulaţie cu platformă carosabilă de patru metri şi alveole de parcare în unghi pe latura de nord, cu reamenajarea trotuarelor la o lăţime de 2,2 m, fără afectarea spaţiilor verzi existente. 

Cum va fi amenajat accesul la noua investiţie

Pentru amenajarea accesului la amplasament, fără afectarea traficului pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în vederea realizării unor funcţiuni comerciale, au fost propuse următoarele măsuri:
- crearea unei benzi suplimentare în locul spaţiilor de parcare existente, în dreptul proprietăţii iniţiatorului, delimitată prin marcaj linie dublă continuă şi bordură din materiale flexibile 20x20 cm faţă de banda a treia actuală;
- acces cu lăţimea de nouă metri prin întreruperea trotuarului şi racordarea la banda carosabilă de acces prin arcuri de cerc cu raza de şase metri;
- executarea racordării carosabilului străzii Industriei Mici, actualmente Industriei, la carosabilul bd. 1 Decembrie 1918, prin arc de cerc cu raza de şase metri, cu semnalizare rutieră pentru permiterea doar
a virajului de intrare dinspre bulevardul 1 Decembrie;
- semnalizarea rutieră prin marcaje şi indicatoare rutiere ale accesului creat spre spaţiul comercial.
 
Pentru clienţi se vor amenaja două accesuri cu lăţimea de nouă metri, unul la strada Ardealului şi celălalt la bulevardul 1 Decembrie 1918, iar pentru autovehiculele de aprovizionare (două/zi), un acces din strada Ardealului. Staţionarea autovehiculelor se admite numai în interiorul parcelei, deci în afara circulaţiilor publice. În total, au fost prevăzute circa 128 de locuri de parcare la sol.
 
Prin prezentul Plan Urbanistic Zonal se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG), în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă (funcţiuni de sănătate, comerciale, echipare tehnico-edilitară), cât şi cele propuse pe amplasamentele libere/în curs de eliberare (funcţiuni comerciale). Reglementările urbanistice stabilite prin prezentul PUZ se vor aplica în limitele zonei studiate, pentru amplasamentul ce a generat PUZ, situat pe strada Industriei Mici - în prezent, Industriei - nr. 1, identificat cu număr cadastral 213510 şi cu suprafaţa de 8.455 mp, pentru parcela cu număr cadastral IE 245026, situată la sud de amplasament, şi pentru parcela situată la vest de amplasament, pe care se află punctul de transformare. Pentru parcela cu funcţiuni de sănătate, pe care se află spitalul, se menţin condiţiile stabilite prin autorizaţia de construire. Pentru subzona ZRL5, aflată în limita zonei studiate, în partea de nord, se menţin reglementările urbanistice aprobate prin PUG.

Magazin retail cu regim de înălţime P+1

Pe parcela IE 21350 (amplasamentul care a generat PUZ), în suprafaţă de 8.455 mp, va fi construit un magazin retail cu regim de înălţime P+1, cu amenajări aferente funcţiunii de bază, şi anume platforme parcaje la sol, alei incintă, spaţii verzi, amenajare peisageră, obiecte publicitare, copertine-parasolare, împrejmuire parţială, echipare tehnico-edilitară. Spaţiul verde va fi tip scuar urban, deschis publicului. Vor fi amenajate mobilier urban şi loc de joacă pentru copii.
 
Reamintim că pe 11 noiembrie a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Lucrările au avansat, iar buldozerele pun la pământ în fiecare zi câte un zid din fosta fabrică de pâine de la ICIL. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta memoriul depus de Dobrogea Grup SA la APM Constanţa.

Citeşte şi: 

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)
 
Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răspunsul primit de tulceanul Tănase Bela, asociat unic în Cambela Prod, de la APM Constanţa, pentru un bloc de pe bulevardul Mamaia

16 Jul 2018 444

Digul de Nord va intra în reparaţii. CN APM Constanţa anunţă ce lucrări vor fi executate şi ce sumă va scoate din conturi (documente)

16 Jul 2018 520

Constănţenii pot depune sugestii şi observaţii Autorizaţie de mediu pentru Centrul logistic Dedeman Techirghiol, solicitată de la APM Constanţa

14 Jul 2018 962

Atribuire prin negociere directă Cine va asigura paza la Porţile de acces nr. 7, nr. 14 şi nr. 10 Bis din Portul Constanţa (document)

13 Jul 2018 354

Maşinile din curtea CN APM Constanţa, asigurate de firma Asirom Vienna Insurance (document)

13 Jul 2018 338

Investitorul a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizat magazinul Lidl ridicat pe locul fostului teren de sport de la Tuzla

13 Jul 2018 985

Acţionarii CN APM Constanţa SA, convocaţi în şedinţă. Două puncte pe ordinea de zi

12 Jul 2018 356

Contractele pentru realizarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari, semnate de CN APM Constanţa. Care sunt societăţile câştigătoare

12 Jul 2018 989

Dan Tivilichi promite că de Ziua Marinei se va circula prin Poarta 1

11 Jul 2018 709

Imagini de la eveniment Directorul general al CN APM Constanţa, despre stadiul proiectelor de investiţii

11 Jul 2018 522

Investiţii la Hârşova Danube Cruises România SRL va reamenaja punctul de acostare a navelor fluviale de pasageri

11 Jul 2018 501

O nouă clădire în Mamaia Nord! Un tânăr investitor sirian, de doar 21 de ani, proprietar (document)

11 Jul 2018 3283

Fostul consul sirian la Constanţa, Zeido Zeido, investeşte în imobiliare! Iată în ce zonă va ridica o clădire (document)

10 Jul 2018 2138

Directorul general CN APM SA Constanța, despre stadiul proiectelor de investiții

09 Jul 2018 378

Imobil de trei etaje, în zona Campusului Universitar din Constanţa. Investitorii au solicitat acord de mediu

09 Jul 2018 421

Cătălin Ionel Guriţă mai bifează o investiţie imobiliară. Ce a solicitat de la APM Constanţa

06 Jul 2018 352

Dezbatere publică la Constanţa Foraj de explorare gaze naturale - sonda Mădălina 1, executat de Black Sea Oil & Gas SRL

06 Jul 2018 723

Building Construction Mea SRL, contract cu CN APM Constanţa (document)

05 Jul 2018 490

Drumurile din incinta Portului Constanța vor fi reparate. Ce sumă va plăti CN APM SA firmei câștigătoare (document)

03 Jul 2018 547

Primăria Saligny a solicitat acord de mediu pentru înlocuirea conductei de apă potabilă în Făclia (document)

02 Jul 2018 439

CN APM Constanţa a încheiat un contract de modernizare a infrastructurii Portului Constanţa (document)

21 Jun 2018 476

ABC Val SRL va demara lucrări în Portul Constanţa (document)

21 Jun 2018 588

Masă rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“, organizat de CN APM Constanţa

20 Jun 2018 610

Licitaţie la CN APM SA Parcelele de teren amplasate în Porturile Constanţa, Tomis, Midia, Mangalia şi Basarabi vor fi evaluate

15 Jun 2018 814

Imobil de cinci etaje, în Satul de Vacanță din Constanța. Ce a solicitat Libri Maris SA de la Agenția de Mediu

14 Jun 2018 667

Nava „Anghel Saligny“, reclasificată. CN APM Constanţa SA anunţă licitaţie (document)

14 Jun 2018 800

Terminal pentru recepţionarea, depozitarea şi expedierea containerelor pe cale auto şi feroviară. Cui aparţine investiţia

13 Jun 2018 1159

Mai multe imobile cu un etaj, ridicate de patronul magazinului de mobilă Ruana în Lumina (document)

13 Jun 2018 731

Investiţie cu bani europeni La Poarta Albă va fi înfiinţată o seră de trandafiri pentru dulceaţă şi sirop

12 Jun 2018 760

Licitaţie la CN APM Cine se va ocupa de întreţinerea spaţiilor verzi şi a parcurilor din Portul Constanţa

09 Jun 2018 368

Proiect de reconfigurare a magazinului Auchan de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa. Cât va investi Immochan Imobiliare

08 Jun 2018 1678

Premieră Ziua Portului Constanța, la Parlamentul European. Memorandum, între porturile Constanța și Anaklia (galerie foto)

07 Jun 2018 486

A solicitat acord de mediu Costică Zelca, de la Stop SRL, vrea să supraetajeze un imobil. De la P+1e la P+5-8e

07 Jun 2018 2431

Circulaţia pe timpul lucrărilor, restricţionată! Date din proiectul de reabilitare a podului de la Mangalia, care face legătura între litoralul românesc şi cel bulgăresc

07 Jun 2018 1699

CN APM, discuţii despre relansarea turismului de croazieră la scară mare în Portul Constanţa

05 Jun 2018 532

Reluarea activităţii, în linie dreaptă Spitalul Judeţean Constanţa a solicitat acord de mediu pentru amenajarea secţiei de radioterapie (galerie foto)

05 Jun 2018 933

Imobil de cinci etaje, la 102 metri de apele Mării Negre! Neo Mamaia SRL a solicitat aviz de mediu de la APM Constanţa (document)

01 Jun 2018 2019

Constanta South Container Terminal va reabilita un drum rutier din Portul Constanţa. Despre ce este vorba

31 May 2018 566

Sume uriaşe pentru dragaj CN APM SA va adânci porturile maritime Constanţa şi Mangalia (document)

30 May 2018 965

Decizii luate de acţionarii CN APM Constanţa Au fost numiţi noi membri în CA şi s-a stabilit remuneraţia acestora

28 May 2018 1501

Va fi reconfigurat magazinul Auchan de pe şoseaua Mangaliei. Ce lucrări vor fi executate!

25 May 2018 1218

Shippingul românesc în doliu. Fostul director financiar al APM Constanța s-a stins din viață

24 May 2018 3817

Pensiune turistică la Gura Dobrogei. Investitorul Neo Vision System SRL așteaptă acordul APM Constanța

24 May 2018 497

GFT Intertrade Logistic SRL continuă demersurile pentru un bloc de opt etaje în Palazu Mare

24 May 2018 778

Acționarii CN APM Constanța, convocați în ședință. Ce vor decide

24 May 2018 846

Legătura Dunăre – Portul Constanța, dezbătută în cadrul unui simpozion la Galați

23 May 2018 1061

Clădire de şapte etaje pe strada Fundătura 1 Mai, chiar lângă Şcoala de Scafandri din Constanţa

22 May 2018 576

Ministrul Transporturilor şi CN APM Constanţa au semnat un contract de finanțare pentru un important proiectul de investiții. Despre ce este vorba

21 May 2018 1138

Imobil de șapte etaje, pe şoseaua Mangaliei. Proiectul, inițiat de Evergreen Recycling, la mâna Primăriei Constanța (galerie foto+document)

19 May 2018 585

Opt imobile cu un etaj fiecare. O firmă din Ploieşti investeşte în imobiliare la Costineşti

18 May 2018 548