Imobiliare

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare pentru „PUZ - delimitat de strada Industriei mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Ardealului, generat de imobilul situat în strada Industriei Mici nr. 1, actual Industriei nr. 1“.
 
Planul Urbanistic Zonal are la bază Avizul de oportunitate nr. 84847/13.10.2016 şi Certificatul de urbanism nr. 1908/02.06.2016, emise de Primăria Municipiului Constanţa. Zona studiată prin PUZ, conform avizului de oportunitate, are o suprafaţă de 17.365,75 mp şi este delimitată astfel: la nord - strada Industriei Mici, la sud - incinta Kaufland, la est - bulevardul 1 Decembrie 1918, iar la vest - strada Ardealului.
 
Amplasamentul care a generat studiul PUZ (parcela IE 213510) este proprietate privată a Dobrogea Grup SA şi se află pe bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Industriei Mici şi strada Ardealului. Amplasamentul are o suprafaţă de 8.455 mp şi este proprietate privată a Dobrogea Grup SA, conform Titlului de proprietate MO7 nr. 0208/27.12.1990. Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următorii vecini: la nord - strada Industriei Mici, actualmente Industriei, la sud - proprietăţi private, la est - bulevardul 1 Decembrie, la vest - strada Ardealului.
 
Prin acest PUZ se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG) în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă, cât şi cele propuse. Pentru zona mixtă propusă se vor menţine Procentul de Ocupare a Terenului, Coeficientul de Utilizare a Terenului şi înălţimea aprobate prin PUG. În partea de nord şi de est a zonei studiate se află zona rezidenţială - locuinţe colective, în partea de vest se află o zonă mixtă, formată din locuinţe individuale şi servicii/mici productive. În limitele zonei studiate, se află două zone de reglementare stabilite prin PUG: zona ZRL5, în care se află un bloc de locuinţe P+8, şi zona ZRA4, în care se află un spital P+4, construcţii pentru activităţi productive parter (parcela IE 245026), un post de transformare şi amplasamentul care a generat PUZ. Pe acesta din urmă (parcela IE 213510) s-a aflat Secţia 2 Panificaţie Dobrogea. Aceasta era formată din următoarele construcţii existente pe teren, aflate în curs de desfiinţare: corp C1 - secţia 2 panificaţie, P+1, corp C2 - cabină poartă, corp C3 - magazie, corp C4 - punct trafo, corp C5 - punct trafo. 

Reamenajarea peisagistică a spaţiului verde 

Prin PUZ se propune reamenajarea peisagistică a spaţiului verde existent de-a lungul bulevardului 1 Decembrie, aflat la limita de proprietate a amplasamentului care a generat Planul Urbanistic Zonal, în cadrul unui proiect unitar şi coerent, odată cu realizarea obiectivului pe amplasamentul în cauză. Spaţiul verde va fi de tip scuar urban, deschis publicului. Vor fi amenajate mobilier urban şi loc de joacă pentru copii. Conform solicitărilor din avizul de oportunitate, s-a propus amenajarea străzii Industriei Mici, tronsonul cuprins între bulevardul 1 Decembrie şi strada Ardealului, ca sens unic de circulaţie cu platformă carosabilă de patru metri şi alveole de parcare în unghi pe latura de nord, cu reamenajarea trotuarelor la o lăţime de 2,2 m, fără afectarea spaţiilor verzi existente. 

Cum va fi amenajat accesul la noua investiţie

Pentru amenajarea accesului la amplasament, fără afectarea traficului pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în vederea realizării unor funcţiuni comerciale, au fost propuse următoarele măsuri:
- crearea unei benzi suplimentare în locul spaţiilor de parcare existente, în dreptul proprietăţii iniţiatorului, delimitată prin marcaj linie dublă continuă şi bordură din materiale flexibile 20x20 cm faţă de banda a treia actuală;
- acces cu lăţimea de nouă metri prin întreruperea trotuarului şi racordarea la banda carosabilă de acces prin arcuri de cerc cu raza de şase metri;
- executarea racordării carosabilului străzii Industriei Mici, actualmente Industriei, la carosabilul bd. 1 Decembrie 1918, prin arc de cerc cu raza de şase metri, cu semnalizare rutieră pentru permiterea doar
a virajului de intrare dinspre bulevardul 1 Decembrie;
- semnalizarea rutieră prin marcaje şi indicatoare rutiere ale accesului creat spre spaţiul comercial.
 
Pentru clienţi se vor amenaja două accesuri cu lăţimea de nouă metri, unul la strada Ardealului şi celălalt la bulevardul 1 Decembrie 1918, iar pentru autovehiculele de aprovizionare (două/zi), un acces din strada Ardealului. Staţionarea autovehiculelor se admite numai în interiorul parcelei, deci în afara circulaţiilor publice. În total, au fost prevăzute circa 128 de locuri de parcare la sol.
 
Prin prezentul Plan Urbanistic Zonal se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG), în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă (funcţiuni de sănătate, comerciale, echipare tehnico-edilitară), cât şi cele propuse pe amplasamentele libere/în curs de eliberare (funcţiuni comerciale). Reglementările urbanistice stabilite prin prezentul PUZ se vor aplica în limitele zonei studiate, pentru amplasamentul ce a generat PUZ, situat pe strada Industriei Mici - în prezent, Industriei - nr. 1, identificat cu număr cadastral 213510 şi cu suprafaţa de 8.455 mp, pentru parcela cu număr cadastral IE 245026, situată la sud de amplasament, şi pentru parcela situată la vest de amplasament, pe care se află punctul de transformare. Pentru parcela cu funcţiuni de sănătate, pe care se află spitalul, se menţin condiţiile stabilite prin autorizaţia de construire. Pentru subzona ZRL5, aflată în limita zonei studiate, în partea de nord, se menţin reglementările urbanistice aprobate prin PUG.

Magazin retail cu regim de înălţime P+1

Pe parcela IE 21350 (amplasamentul care a generat PUZ), în suprafaţă de 8.455 mp, va fi construit un magazin retail cu regim de înălţime P+1, cu amenajări aferente funcţiunii de bază, şi anume platforme parcaje la sol, alei incintă, spaţii verzi, amenajare peisageră, obiecte publicitare, copertine-parasolare, împrejmuire parţială, echipare tehnico-edilitară. Spaţiul verde va fi tip scuar urban, deschis publicului. Vor fi amenajate mobilier urban şi loc de joacă pentru copii.
 
Reamintim că pe 11 noiembrie a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Lucrările au avansat, iar buldozerele pun la pământ în fiecare zi câte un zid din fosta fabrică de pâine de la ICIL. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta memoriul depus de Dobrogea Grup SA la APM Constanţa.

Citeşte şi: 

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)
 
Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţie de peste 19 milioane de lei la CN APM SA Constanţa. Compania achiziţionează energie (document)

20 Feb 2018 183

Cramă nouă la Peştera. Investitorul este fiul unui fost director al Direcţiei pentru Agricultură Constanţa (document)

20 Feb 2018 1849

O nouă achiziţie la CN APM Constanţa. Echipament de iluminat stradal, în valoare de circa 300.000 de lei (document)

19 Feb 2018 286

Iridex Group Salubrizare SRL a semnat cu CN APM Constanţa. Contract de peste trei milioane de lei (document)

19 Feb 2018 392

Investitorul Anahida Dogaru a primit răspuns de la APM Constanța Vrea să supraetajeze un hotel de opt etaje de pe bulevardul Mamaia

17 Feb 2018 279

Imobilul ridicat de Absolut Inkasso în zona Campusului Universitar creşte pe verticală. Documentaţia prezentată la APM Constanţa

16 Feb 2018 217

Clinica MedLife SA din clădirea Romtelecom de pe bulevardul Tomis se modifică. Ce lucrări vor fi executate

16 Feb 2018 1764

Oraşul Ovidiu va avea hipodrom. Cine este investitorul şi ce a solicitat de la APM Constanţa

14 Feb 2018 246

Clădire de şapte etaje, pe strada Nicolae Milescu Spătaru. Costică Nicolae Bucur, demersuri la APM Constanţa (document)

14 Feb 2018 298

Magazin Lidl la Tuzla, pe locul fostului teren de sport. Lucrările au fost deja demarate (galerie foto)

14 Feb 2018 3237

Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

13 Feb 2018 238

Cât va cheltui CN APM SA Constanţa pentru întreţinerea drumurilor din incinta portuară (document)

12 Feb 2018 482

Cine mai vrea să construiască în Mamaia Nord? Un nou proiect a fost depus la APM Constanţa

10 Feb 2018 284

Investiţiile imobiliare în Mamaia Nord, la foc continuu. Hotel de patru etaje, ridicat de Alex Sim Sweet SRL

10 Feb 2018 325

Gheorghe Hagi, demersuri la APM Constanţa pentru hotelul Iaki. Despre ce este vorba

09 Feb 2018 3125

În exclusivitate Lucrările la noul magazin Lidl din zona ICIL Constanţa, demarate săptămâna viitoare (galerie foto+video)

09 Feb 2018 3612

Depozitul de şlam, desfiinţat de CN ACN Constanţa

06 Feb 2018 409

Cine este Celzin Latif, noul șef al Agenției pentru Protecţia Mediului Constanţa (documente)

03 Feb 2018 2982

Burunţiea & Co SRL şi Balkan Development Turism SRL continuă execuţia imobilului de patru etaje din Mamaia Nord

03 Feb 2018 402

Tudorel Nădrag nu mai este șeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa. Cine îi va lua locul

02 Feb 2018 1902

Solicitarea acordului de mediu de către un constănţean pentru un bloc de trei etaje, respinsă de APM Constanţa. Iată explicaţiile agenţiei!

02 Feb 2018 893

Finii fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, investesc într-un bloc de şase etaje. Unde va fi situat acesta

31 Jan 2018 2878

CN APM SA, obligată de CNSC să reevalueze oferta depusă de Ave Tebia SRL în cadrul licitaţiei privind modernizarea infrastructurii Portului Constanţa

30 Jan 2018 730

JT Grup Oil SRL, controlată de Jean-Paul Tucan, ridică un bloc de şase etaje în Mamaia Nord

27 Jan 2018 483

Imobilul de opt etaje ridicat de Riviera Holiday SRL în zona Popas III Mamaia va fi supraetajat (document)

27 Jan 2018 1163

Nicolae Duşu de la DDN Global SRL continuă investiţia pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Două blocuri de nouă şi şase etaje

26 Jan 2018 1031

Investiţii la Oil Terminal. Compania va moderniza rezervorul de la Secţia Platformă Sud

25 Jan 2018 632

Cociu Paşata vrea să supraetajeze un bloc de opt etaje din Mamaia

24 Jan 2018 393

Liber la executarea lucrărilor Un pod de la Cernavodă intră în reabilitare. Proiectul, realizat de o firmă din Bucureşti (document)

24 Jan 2018 1306

Centru de sprijinire a afacerilor, ridicat de Marcostar Construct Stil SA pe bulevardul Aurel Vlaicu. Ce a solicitat investitorul

22 Jan 2018 754

Comunicat de presă Ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Proiectul, depus la APM Constanţa (document)

22 Jan 2018 685

Milionarul Virgil Călina are răspuns de la APM Constanţa pentru blocul de opt etaje din Mamaia Nord

19 Jan 2018 1076

UAT Cogealac solicită acord de mediu pentru o şosea ocolitoare

17 Jan 2018 1012

Esteitinvest SRL cere acord de mediu pentru modificarea unui imobil ridicat în Eforie Sud

15 Jan 2018 274

CN APM Constanţa a semnat două contracte în cadrul proiectului PROTECT. Despre ce este vorba

12 Jan 2018 467

Un spaţiu comercial din Eforie Nord va fi supraetajat. Cine este investitorul şi ce a solicitat de la APM Constanţa

11 Jan 2018 374

Preotul paroh al Bisericii „Bunavestire“ din Năvodari vrea să supraetajeze blocul pe care îl ridică (document)

11 Jan 2018 2364

Dumitru Cuşu, o nouă solicitare de la APM Constanţa. Este vizat localul The View, ridicat pe locul restaurantului Vraja Mării SRL

11 Jan 2018 5549

Cambela Prod SRL vrea să supraetajeze imobilul ridicat pe bulevardul Mamaia. Ce condiţii i-au fost impuse de APM Constanţa

10 Jan 2018 1951

Dezbatere publică pentru proiectul de relocare a depozitelor de nisip din Marea Neagră, iniţiat de olandezii de la Boskalis. Când va avea loc şi unde

08 Jan 2018 1759

Conductă de transport şi cinci sonde de producţie Black Sea Oil & Gas a solicitat acord de mediu pentru proiectul privind dezvoltarea gazelor naturale în perimetrul Midia

08 Jan 2018 1088

Ordinea.ro Un fost strungar de 64 de ani, uns director executiv la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa

06 Jan 2018 2737

Fost primar , Tudorel Nădrag este noul şef al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa. Iată ce planuri are!

03 Jan 2018 1331

Licitaţie la CN APM SA Constanţa pentru achiziţia serviciilor de evaluare a bunurilor. Compania va plăti peste 116.000 de lei (document)

03 Jan 2018 715

Supraetajările, în vogă la Constanţa Un bloc ridicat de Cladect Construct SRL pe strada Constantin Bobescu creşte pe verticală

03 Jan 2018 1529

Firme Constanța, rezultate financiare CN APM Constanța, profit de trei ori mai mic comparativ cu anul de referință anterior (document)

25 Dec 2017 775

CN APM Constanţa a reluat licitaţia privind furnizarea sistemului de alarmare în situaţii de protecţie civilă pe teritoriul Portului Constanţa

22 Dec 2017 345

Proiectul de modernizare a accesului în Portul Constanţa prin Poarta 1 va suferi modificări. Care sunt acestea

22 Dec 2017 1566

Dezinsecția, dezinfecția și deratizarea Porturilor Constanța, Midia și Mangalia golesc conturile CN APM cu 200.000 de lei (document)

19 Dec 2017 425

CN APM Constanţa caută traducători. Care este valoarea contractului

16 Dec 2017 472