Interviu Online cu Nicolae Viereanu, administrator special SC "Anca Irina" SA s-a terminat Tema a fost - „Ce n-au reuşit consilierii. Îl va face „Anca Irina" pe Tusac"?!!!!

IMG_2715_.jpgSinteză:

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a formulat o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, motivul fiind cedarea, prin contract de cesiune, a unei creanţe pe care Primăria Mangalia o deţinea asupra creditoarei S.C. Anca Irina S.A., în valoare de 395.259 lei, fără a avea acordul Consiliului Local, către Sorin-Gabriel Strutinsky.

Nicolae Viereanu, administrator special SC "Anca Irina" SA a vorbit la Interviu Online despre încercarea omului de afaceri, Sorin Strutinsky de a pune mâna pe patrimoniul societăţii.

Viereanu despre Primăria Mangalia: „Primăria a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă în 27 septembrie 2010. Între timp am depus şi eu cerere de intrare în insolvenţă şi am numit eu lichidatorul. Am încercat să vorbesc cu primarul despre problema creanţei, însă după cum bine ştiţi la primar nu se poate intra. Îl recomand lui Tusac să fie mai receptiv cu cei care l-au votat, să deschidă uşa de pe primărie şi să facă ceva şi pentru Mangalia".

Viereanu despre Sorin Strutinski: „Anul trecut s-a încercat o majorare de capital cu 670.000 mii lei dar acţionarul minoritar, MDRT nu a fost de acord. După ce am luat la cunoştinţă de faptul că Primăria intenţionează să-i cedeze creanţa lui Strutinski, în urmă cu doua luni, am încercat să discut cu primăria. Am discutat cu juristul şi directorul economic al Primăriei Mangalia. Mi-au spus că nu ştiu deşi se află semnăturile lor pe actul de cesiune. Am vrut să plătesc integral creată dar m-au trimis la domnul Strutinski. Nu l-am căutat pe Strutinski, nici nu-l cunosc. Am aflat de la lichidator că respectiva creanţă a fost cesionată unei persoane fizice. Legea spune că cesiunea devine legală atunci când este anunţat şi creditorul. Contractul de cesiune nu este autentificat notarial, cum cere legea. Eu am contestat contractul dar am renunţat la proces. Din păcate pentru Primăria Mangalia nu a introdus nicio clauză de reziliere a contractului de cesiune în cazul în care Strutinski nu plăteşte. Săptămâna trecută nu era achitată creanţă deşi au trecut 60 de zile, dar în ritmul acesta poate să mai tergiverseze încă 5 ani plata creanţei".

Intrebarile redactiei:

IMG_2727_.jpg1.Care este valoarea creantei SC Anca Irina SA catre Primaria Mangalia si din ce se compune, ce reprezinta?

N.V.:  Este in suma de 395.259 lei. Creante se compune din 362767 lei reprezentand impozit pe cladiri persoane juridice si majorari de intarziere, 26.387 lei impozit pe teren si majorari intarziere, 3545 le impozit pe mijloacele fixe de transport si majorari , 10 lei taxa restaurare monument , 20 lei taxe situatii de urgente si 2500 lei amenda. Suma aceasta s-a strans cam in 6-7 ani, cam din 2005 au inceput sa se acumuleze.

2.Ati incercat sa achitati datoria catre Primaria Mangalia? Daca da, cand s-a intamplat acest lucru?

N.V.: Anul trecut s-a incercat o majorare de capital cu 670000 mii lei dar actionarul minoritar, MDRT nu a fost de acord. Dupa ce am luat la cunostinta de faptul ca Primaria intentioneza sa-i cedeze creanta lui Strutinski, in urma cu doua luni, am incercat sa discut cu primaria. Bineinteles ca la primar nu se poate ajunge. Am discutat cu juristul si directorul economic al Primariei Mangalia. Mi-au spus ca nu stiu desi se afla semnaturile lor pe actul de cesiune. Am vrut sa platesc integral creata dar m-au trimis la domnul Strutinski.Nu l-am cautat pe Strutinski, nici nu -l cunosc.

3. Cand a intrat in insolventa SC Anca Irina SA si cine a solicitat dechiderea procedurii de insolventa?

N.V.: Primaria a solicitat deschiderea procedurii de invsolventa in 27 septembrie 2010. Intre timp am depus si eu cerere de intrare in insolventa si am numit eu lichidatorul. 

4. Ce bunuri mobile si fixe are in acest moment in patrimoniu SC Anca Irina SA?

N.V.: Hotel Anca, hotel Irina si restaurant Gambrinus si 15000 mp. Inventarul din ele nu se mai poate folosi. 

5. În baza sentinţei civile 5052 din 2010, municipiul Mangalia a deschis dosar pentru aplicarea procedurii de insolvenţă în baza Legii 82 pe 2006 pentru societatea dvs. Obţine această sentinţă prin care această creanţă trebuia executată. Numai că Primăria Mangalia nu execută această societate. De ce nu s-a intamplat acest lucru. Ati discutat pe acest subiect cu primarul Tusac?

N.V.: Nu se poate intra la primar, dupa cum bine stiti. 

6. Ati avut stiinta de faptul ca primarul Tusac, în baza unei adrese, v-a cesionat creanţa fără aprobarea Consiliului Local, către Sorin Strutinski? Cum va explicati ca s-a ajuns la aceasta cesiune? Motivul cesionarii? De ce s-a ales persoana fizica Strutinski? Au mai existat incercari de-a domnului Strutinski de a va contacta?

N.V.: Am aflat de la lichidator ca creanta a fost cesionata unei persoane fizice. Legea spune ca cesiunea devine legala atunci cand este anuntat si creditorul. Contractul de cesiune nu este autentificat notarial, cum cere legea. Eu am contestat contractul dar am renuntat la proces. Din pacate pentru Primaria Mangalia nu a introdus nicio clauza de reziliere a contractului de cesiune in cazul in care Strutinski nu plateste. Saptamana trecuta nu era achitata creanta desi au trecut 60 de zile, dar in ritmul acesta poate sa mai tergiverseze inca 5 ani.

7. Daca nu gresesc in conferinta de presa ati afirmat ca Strutinsky deţinea procură pentru licitaţie. In ce conditii a obtinut procura?

N.V.: La imputernicit SC Recon Six SRL in 2008. La licitatia din 2008, cand s-a scos la vanzare societatea avea imputernicire pentru a participa la licitatie din partea SC Recon Six, SRL.

8. La această dată, exista vreo dovada că această creanţă a fost recuperată?

N.V.: Nu. Pana acum nu a fost platita. 

9. De cand administrati SC Anca Irina SA si cand au inceput problemele?

N.V.: Administrez societatea din 1998 iar problemele sunt din 2007. Cand am venit eu erau deja dosare la judecatoria Giurgiu.  Noi am avut doi chiriasi care au fost evacuati in 1996. Chiriasi care au intentat si procese penale si civile pentru diferite sume. Acesti chiriasi erau sotii Corne care au cedat creanta lor in valoare de 1.700000 euro catre SC Recon Six SRL contra sumei de 1 milion de euro, plata care urma sa fie facuta esalonat. Sunt curios daca acesta suma a fost virata in cont de Sc Recon Six SRL, societate care are 0 angajati si 0 profit, un actionar italian si evident daca cineva poate face dovada platii.

10. Cum s-a ajuns la acumularea celorlalte creante pe care le are SC Anca Irina SA?

N.V.: Celelalte creante, sunt catre Administratia Financiara, in jur de 4 miliarde, 19 milioane la Romtelecom si Enel - 100 milioane lei. Sumele s-au acumulat, pentru ca societatea a fost tot timpul in executare. 

11. Care credeti ca sunt intentiile recuperatorilor creantelor?

N.V.: Intentiile sunt de a prelua societatea in contul creantelor. Noi avem proces cu SC Recon Six SRL de 80 de miliarde lei. Societatea valoareaza in acest moment cam 4 milioane de euro. Vreau sa subliniez ca aproape toate persoanel implicate in proces sunt trimite in judecata pentru marturie mincinoasa, fals, uz de fals, complicitate la inselaciune si insalaciune.

12. Cine este celalalt cesionar al creantelor SC Anca Irina SA?

N.V.:Administratia Financiara a judetului Constanta.

13. Putem considera ca in acest moment, Sorin Strutinsky, împreună cu una dintre societatile din sfera sa de influenţă, deţin controlul asupra SC Anca Irina SA?

N.V.: Nu, chiar daca poseda acea creanta si are imputernicire pentru cealalta, dosarul de la Valenii de Munte va face lumina in acest caz. Creanta de 80 de miliarde de lei este suspendata in acest moment iar cealalta mai mult ca sigur va fi achitata.

14. Care va fi viitorul societatii?

N.V.: Vom incerca iesirea din insolventa si ne vom continua activitatea cu sprijinul actionarilor. Hotelurile au fost administrate si de fostul deputat Raj Tunaru care a incercat si el sa-si infiga coltii in societate. Probabil se vor face investitii dupa ce vom iesi din insolventa pentru a creste clasificarea hotelurilor care in prezent au doua stele si alea cazute. Pot sa apreciez ca presedintele SIF Transilvania, actionar majoritar mi-a dat mana libere sa actionez in toate procesele pentru a reprezenta interesele societatii. 

15. Din mesajele cititorilor am vazut ca sunt persoane care va indeamna ca candidati la Primarie. Ce le raspundeti acestora? Ati trecut peste esecul din 2008?

N.V.:  Am fost dezamagit de cele intamplate in 2008. O sa analizez viitorul politic, acum cochetez cu PER si astept oferte de la partidele mari.

16. Ati fost unul dintre liderii Partidului Poporului de la Mangalia. In ce context ati parasit formatiunea?

N.V.: Eram presedinte la Mangalia. Am fost la primul Congres la Bucuresti, unde Dan Diaconescu pe care-l mai demult, dansul dandu-mi o mana de ajutor la OTV si in ziarul Oglinda cu dosarele privind Sc Anca Irina Sa la inceputul anilor 2000. Dan Diaconescu m-a avertizat ca sunt oameni din Mangalia care vor functiile de conducere pentru ca au mai multi bani si spatii la dispozitie. Sefii locali cu avizul presedintelui, d-na Man i-au preferat pe altii in locul meu.

17. Intentionati o alta inregimentare politica? In ce partid?

N.V.: PER sau Miscarea Populara.

18. Aveti un mesaj pe primarul Tusac? Dar pentru Sorin Strutinski?

N.V.: Pentru Tusac: sa fie mai receptiv cu cei care l-au votat, sa deschida usa de pe primarie si sa faca ceva si pentru Mangalia.
Pentru Struntinski: nu-l cunosc dar ii recomand sa schimbe avocatul pe care l-a angajat in dosar si care l-a pacalit ca are de incasat suma de 80 de miliarde de lei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:53

@Make: eu cred ca primaii ar trebui sa aiba mandate de cel mult doi ani. le ajunge sa demonstreze daca au de facut ceva iar la vot sa fie adusi cei care stiu sa citeasca, nu sa fie adusi cu microbuze si sa li se arate unde sa puna degetul. Eu la alegeri am avut 100-200 de voturi dar au fost curate. Daca as fi avut un partid puternic era alta situatia.

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:50

@Iorgus: dupa ce a facut pana acum si eu cred acelasi lucru ca banii conteaza.

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:50

@Anonim: nu ma pronunt.

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:48

@X: stiu ca s-au infiltrat si au societati in care nu figureaza. mai nou , doamna Tusac este actionar la groapa de gunoi cu 30% desi nu are profit. Conflicte de interese sunt peste tot in activitatea sotilor Tusac. Problema este ca Tusac se considera patronul Mangaliei, nu primar.

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:46

@Cetatean al orasului MANGALIA: o sa ma gandesc.

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:45

@SEFA: Daca a furat, sa plateasca!

invitat ziua de constanta

29 Sep, 2011 09:44

@Mangaliot: o sa analizez oferta propusa de acest mangaliot adevarat.

Iorgus

28 Sep, 2011 20:36

Cel intereseaza pe tusac sint BANII si nimic altceva.Care consiliu??cel format din “cocosati”??

Anonim

28 Sep, 2011 20:36

tusac are afaceri cu multi grei din pdl si iorgus se face ca nu stie. tusac isi va termina mandatul la mangalia fara probleme.chiar saptamana asta a primit fonduri in valoare de 100 miliarde lei de la doamna udrea pentru diverse investitii in oras.oare credeti ca prefectul are curaj sa emita ceva in acest sens, atata timp cat stie cine papa acesti bani? CL Mangalia

Make

28 Sep, 2011 20:35

Asteptam cu nerabdare momentul la care vom scapa de Tusac. Felicitari domnului Prefect si asteptam ordinul de incetare a mandatului!

Tusac

28 Sep, 2011 20:35

Acum vedem cine e cu cine si unde fug toti mancand pamantu.Sa vad singe pe parbriz !!! Pentru cat a furat din avutul Mangaliei (din ce in ce mai mult), ar cam fi timpul sa-i vina si “nota de plata”…

X

28 Sep, 2011 20:34

Tusac a vrut sa fie si mai smecher; Desi casatorit si cu copii, nevasta-sa si-a pastrat numele dinaintea casatoriei. Precis a intentionat sa nu apara in actele firmelor si fundatiei pe care le patroneaza, numele de Tusac. Pe cine crede ea ca pacaleste ??? Indiferent de nume, tot conflict de interese e !

Cetatean al orasului MANGALIA

28 Sep, 2011 20:34

Bravo prefectului Palaz ca a luat atitudine. Stiu ca Viereanu se lupta pt. societate de ani de zile. Tusac pentru abuzurile sale trebuie sa dea socoteala. Ca un sfat pentru Viereanu :”Lasa hotelurile si candideaza la primaria Mangalia”… sunt multi oameni care te-ar vota.

SEFA

28 Sep, 2011 20:34

Daca avem in sfarsit un Prefect, pe Domnul PALAZ, care vrea sa aplice legea sa-l sprijinim ! Tusac sa plateasca pentru abuz ! Toti HOTII ar trebui sa plateasca dar hai sa-l dam exemplu pe Tusac, cel pus pe inavutire la fel ca toti reprezentantii gintei din care se trage si care ne-au reprezentat de la revolutie incoace.

mangaliot

28 Sep, 2011 20:33

Tusac are zilele numarate. Prefectul Palaz a facut ce trebuia. Viereanule lasa hotelurile si candideaza la primaria Mangalia

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1261

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1032

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2063

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 2007

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1633

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1806

VIDEO Vrei să devii polițist? Acum ai ocazia! Precizări importante legate de tatuaje. Interviu online cu agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

01 Nov 2023 2468

Interviu online cu handbalistul Ayar Murtaza, de la CSM Constanța „Tata m-a îndrumat pe acest drum, e o pasiune în familie“

04 Oct 2023 2752

Interviu online cu Marius Nazîru, de la CSM Constanța „Rugby-ul te învață să te ridici, de câte ori cazi, chiar dacă uneori e mai greu“

10 Aug 2023 2300

Interviu online cu Cezar Unitu, de la CSM Constanța „Baschetul îmi ocupă majoritatea timpului și mă face mai fericit pe zi ce treceׅ“

27 Jul 2023 2547

Interviu online cu performerul Carol Popa, de la CSM Constanța „Pe o scară de la 1 la 10, ca dificultate fizică, aș clasa triatlonul pe 9“

06 Jul 2023 2584

Interviu echipa DajarMagazin.ro „Ne propunem să aducem senzația de cină la restaurant în propria casă”

05 Jul 2023 1529

Interviu online cu baschetbalista Amira Bou-Chedid, de la CSM Constanța „Pentru atingerea înaltei performanțe, munca este partea esențială“

15 Jun 2023 3257

Editorial Așa se nasc campionii!

22 May 2023 1819

Interviu online cu voleibalista Alexia Ruci, de la CSM Constanța „Îmi doresc să devin o sportivă renumită“

18 May 2023 3304