Asociația Elevilor din Constanța solicită IȘJ să o demită pe directoarea Liceului Teoretic Ovidius, după colectarea ilegală de fonduri



Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită, printr-o scrisoare deschisă, stoparea „de urgență” a oricărei formă de fond al școlii sau clasei, pentru toate unitățile de învățământ din județul Constanța. 

Totodată, reprezentanții AEC menționează că „vor fi depuse plângeri penale pe numele tuturor directorilor responsabili” dacă fenomenul nu va fi oprit. 
 

„În urma investigării fenomenului colectării de fonduri ilegale de la elevi și părinți, AEC a primit de la elevii din Liceul Teoretic Ovidius o chitanță cu ștampila unității de învățământ, ce atestă primirea de la un elev al liceului suma de 200 de lei pentru cheltuieli reprezentând «contravaloare copii xerox».

Colectarea acestor sume este complet ilegală, iar implicarea conducerii liceului este evidentă. Printr-un calcul matematic simplu, presupunând că aceeași sumă de 200 de lei este cerută de la fiecare clasă, banii strânși ilegal de conducere ar ajunge la sume de până la 5.600 de lei”, precizează AEC. 


Asociația Elevilor din Constanța amintește că, în urma identificării dovezilor ce atestau solicitări de bani pentru fondul clasei al Liceului Teoretic Callatis, directoarea unității de învățământ a fost demisă, reprezentații AEC depunând și plângere penală pentru luare de mită.
 

„Doamna director Cristina Anghel este director al unității de învățământ (n.r. - Liceul Teoretic Ovidius Constanța) de aproximativ 20 de ani, timp în care nu a depus niciun efort în vederea stopării unor astfel de colectări ilegale de fonduri.

Mai mult, în urma discuțiilor din spațiul public cu privire la fenomen, aceasta a avut tupeul să închidă xeroxul liceului și să forțeze elevii să învețe în condiții precare, în loc să folosească banii pe care îi primește de la stat pentru școală, bani plătiți, în fapt, tot de părinți, prin taxe și impozite.

Mai multe cadre didactice au transmis elevilor în decursul săptămânii că nu mai sunt bani de xerox și că ar trebui să vorbească cu părinții, nu cu direcțiunea care nu face altceva decât să se incrimineze, să recunoască că strângea bani în mod ilegal de la elevi, și să dea dovadă de teribilism”, potrivit AEC.


AEC solicită Inspectoratului Școlar Județean să o demită pe directoarea Liceului Teoretic Ovidius „pentru încălcarea contractului de management și să scape elevii din Constanța de toți directorii ce participă la acest fenomen ilegal”. 

Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai, preciza, vineri, 11 februarie, că „echipa de inspectori și contabilul șef al ISJ Constanța au constatat o serie de disfuncționalități de ordin financiar-contabile în ceea ce privește colectarea de fonduri” în cadrul Liceului Teoretic Ovidius.

El a adăugat că verificările sunt în derulare, urmând a se stabili dacă se respectă cadrul legal privind realizarea veniturilor proprii de către această școală. 

Sursa foto: AEC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Premiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

24 Apr 2024 701

Liceului Teoretic OvidiusPremiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives

24 Apr 2024 261

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 462

Constanța Liceul „Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

05 Apr 2024 998

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 778

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 534

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3328

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 713

Cristina Anghel, directorul Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, a primit Ordinul Palmele Academice ale Republicii Franceze, în grad de Cavaler

07 Nov 2023 1604

Marina Cap-Bun, nume important pentru învățământul din Dobrogea, la ceas aniversar

16 Oct 2023 1265

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

26 Jul 2023 1539

Constanța Elevii clasei a V-a de la Liceul Ovidius au vizitat stația de sortare a Polaris M Holding

29 May 2023 2082

Comunicat de presă - Liceul OVIDIUS

28 Feb 2023 634

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2021. „Poveste de succes“ de Ionuț-Eduard Iordache

08 Feb 2023 1363

Universitatea Ovidius, în doliu "Conf. univ. dr. Ileana Jitaru va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților"

27 Jan 2023 7963