Apropiatul lui Mazăre, nemulţumit de sentinţă Morgenstern a luat 12 ani. I s-a interzis şi dreptul de a se afla în România (rechizitorii)

Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, condamnat la închisoare, este nemulţumit de pedeapsa aplicată de Tribunalul Bucureşti.
 
Drept urmare, Morgenstern a atacat decizia prin intermediul căreia a fost osândit la 12 ani de detenţie, el fiind găsit vinovat de evaziune fiscală.
 
Tot Tribunalul Bucureşti i-a aplicat afaceristului israelian pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a se afla pe teritoriul României şi a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei principale.
 
Contestaţia lui Avraham Morgenstern va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, unde va fi luată o decizie definitivă.
 
Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român şi i-a obligat în solidar inculpaţi (Avraham Morgenstern şi SC Shapir Structures SRL) la plata sumei de 53.836.994,87 de lei, reprezentând presupusul prejudiciu adus bugetului de stat şi nerecuperat, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, calculate de la data săvârşirii faptelor şi până la data plăţii efective.
 
Avraham Morgenstern a fost deferit Justiţiei la începutul lunii februarie 2015. În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
„În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, potrivit DNA.
 
Amintim că, iniţial, dosarul a fost judecat de Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, recent condamnată într-o altă cauză, pentru luare de mită.
 

Într-un alt dosar - denumit generic „dosarul Campusului Henri Coandă“ -, Avraham Morgenstern a fost trimis în judecată alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, dar şi de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre.
 
În cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat şi obţinut arestarea în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, el fiind cercetat pentru complicitate la dare de mită, după ce l-ar fi ajutat pe Avraham Morgenstern să îi dea lui Radu Mazăre suma de 175.000 de euro în scopul facilitării câştigării unei licitaţii pentru construirea Campusului Social Henri Coandă.

 
Citeşte şi:
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înalta Curte, decizie definitivă! S-a cerut revizuirea dosarului campusului social Henri Coandă, din Constanța

28 Jan 2023 2858

Dosarul campusului social Radu Mazăre, scăpat de proces. Fratele său, Alexandru, trei ani de detenție. Avem motivarea judecătorilor (DOCUMENT)

28 May 2022 2840

UPDATE. Ultima oră! Curtea Supremă, decizie definitivă în cazul fraților Radu și Alexandru Mazăre! (MINUTA, GALERIE FOTO și VIDEO)

10 May 2022 2753

Cinci judecători, așteptați să se pronunțe azi în dosarul campusului social Henri Coandă, din Constanța

10 May 2022 1609

Doi magistrați de la Curtea Supremă, la pensie! Ce dosare au judecat de la Constanța (GALERIE FOTO)

07 May 2022 2347

Pronunțare în Dosarul campusului social Henri Coandă, din Constanța

18 Apr 2022 2142

Ce i-a comunicat Curtea Supremă lui Radu Mazăre, legat de verdictul în Dosarul campusului social

22 Feb 2022 2453

Oficial. Ministerul Justiției, despre cunoscutele extrădări legate de Constanța!

10 Jan 2022 1746

Apropiat al lui Radu Mazăre! Avraham Morgenstern ar putea răspunde pentru situația Shapir Structures SRL

05 Apr 2021 2794

Radu Mazăre ar putea fi pus în libertate mâine! Cine va lua decizia finală

13 Jan 2021 4512

Falimentul Shapir Structures SRL, administrată de Avraham Morgenstern, amânat pentru martie 2021

01 Dec 2020 2936

Ce a declarat ministrul Justiției despre Sorin Strutinsky, Avraham Morgernstern și alte persoane condamnate

10 Jul 2020 2086

Primarul, procurorul și „starea de urgență“ Șase ani de la prima reținere a lui Mazăre. Șocul ridicării sale cu mascații. Ce s-a întâmplat de atunci (video)

08 Apr 2020 6287

Shapir Structures SRL a intrat în faliment. Procesul, amânat. Legături cu fosta conducere a Primăriei Constanța

27 Mar 2020 2609

Începe judecata lui Elan Schwartzenberg!

18 Oct 2019 2594