Avocat contra polițist, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța

  • În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
  • Polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub acuzația că l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță.
Magistrații Judecătoriei Constanța vor deschide astăzi dosarul în care polițistul Tiberiu Popovici, din cadrul Postului de Poliție Mamaia, este acuzat că l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, din cadrul Baroului Constanța.
În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
Ședința este programată să se desfășoare începând cu ora 12.00, cazul fiind în atenția Completului P4, al Secției penale a Judecătoriei Constanța.
Polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Conform actului de acuzare, în urmă cu un an, pe data de 29 august 2019, polițistul, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în calitate de membru al Baroului.
Reamintim că, printr-un comunicat dat publicităţii pe data de 6 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arăta că la vremea respectivă s-a luat faţă de poliţist măsura preventivă a controlului judiciar.

 „S-a luat în calcul situaţia stării de fapt, antecedentele disciplinare ale poliţistului au demonstrat înclinaţia poliţistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanţa, în raportul de evidenţă psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală, a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au mai informat oficialii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Așa cum am precizat, dosarul va fi deschis azi de judecătorii Secției penale, după ce, la termenul anterior, s-a formulat o cerere de amânare a procesului.

Citește și:

Doliu în Baroul Constanța, după moartea avocatului Valentin Marin. Peste câteva zile ar fi trebuit să-și serbeze ziua de naștere
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Șase percheziții în Agigea și Mangalia. Doi tineri arestați. Alți patru sub control judiciar

05 Jun 2021 1108

Avocat reținut! Ar fi profitat de naivitatea unei fete, de 16 ani. Oficial de la Parchet

04 Jun 2021 899

Oficial! Principalul suspect în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă, menținut în arest

02 Jun 2021 1370

De ce nu a aprobat instanța cererea de furnizare a dovezilor în legătură cu vaccinul anti-Covid! Proces inițiat de un avocat apropiat Arhiepiscopiei Tomisului

27 May 2021 1059

Avocat din Baroul Constanța, dat în judecată de fostul client. Unde este acum dosarul

19 May 2021 587

Divorțul. Ce acte sunt necesare dacă vrei să te separi la starea civilă, notar sau instanță?

19 May 2021 2932

Cum a părăsit țara apropiatul foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Italia, la nouă luni după condamnarea definitivă

12 May 2021 2568

Doctorița Loredana Chircu, înmormântată la 13 zile după deces. Procurorii lucrează în dosare - moarte suspectă și profanare de cadavre

10 May 2021 2822

Fost șef al Vămii Constanța, la judecată cu statul pentru banii de avocat. Când s-ar putea lua decizia finală

10 May 2021 1088

Reclamant alături de Arhiepiscopia Tomisului Un avocat a cerut lămuriri cu privire la eficacitatea vaccinului anti-Covid și la implicarea armatei. Răspunsul primit

10 May 2021 1949

Editorial Ce ușor este să fim generoși „din tastatură“ și să decidem cum să-și împartă alții avutul!

08 May 2021 3281

De Iftar O avocată din Constanța a asigurat masa pentru 100 de copii din Madagascar (foto+video)

07 May 2021 5538

Noi detalii din dosarul morții doctoriței Loredana Chircu, de la spitalul Heka, - „Nu știm unde este cadavrul“

05 May 2021 8916

Avocați contra Primăria Constanța! Cine a câștigat procesul

27 Apr 2021 1268

Dosar furat din Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanța. Avocat condamnat în primă instanță. Ce a decis Înalta Curte

26 Apr 2021 951