Justitie

Cale extraordinară de atac Cristian Borcea, inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, nemulțumit de pedeapsă (document)


Condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Cristian Borcea, fostul finanţator al clubului Dinamo, este nemulţumit de pedeapsă!


În acest sens, Cristian Borcea, proaspăt eliberat condiţionat, a formulat o contestaţie în anulare, acţiunea reprezentând în fapt o cale extraordinară de atac prin intermediul căreia se urmăreşte, în cazul nostru, anularea deciziei pronunţate, rejudecarea ori completarea judecăţii în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.


Primul termen a fost stabilit pentru data de 5 decembrie.


De menţionat că şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, s-a declarat nemulţumit de pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv nouă ani de închisoare. Drept urmare, Radu Mazăre a formulat o contestaţie în anulare. Alături de Radu Mazăre, acestui demers i s-au alăturat şi alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv: Paraschiva Barbu, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Marius Puşcaşi, condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani şi Dima Alin Horaţiu, condamnat la şase ani de închisoare.

Pe data de 8 noiembrie, Înalta Curte a respins, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de Mazăre, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen . În continuare, magistraţii au admis, în principiu, contestaţiile în anulare formulate de Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş împotriva aceleaşi decizii penale. Înalta Curte a fixat termen de judecată a cererilor la data de 6 decembrie.


Citeşte şi:

Cristian Borcea, condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, află azi dacă părăseşte închisoarea

Nemulţumiri: Radu Mazăre, prima reacţie oficială după cei nouă ani de închisoare primiţi în Dosarul Retrocedărilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistrații Tribunalului Ilfov au aprobat eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea

06 Nov 2019 498

Cristian Borcea, condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, află azi dacă părăsește închisoarea

06 Nov 2019 2979

Terenurile ce aparţineau lui Jules Movilă Cristian Borcea, Camboianu, Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA, executaţi silit în cazul retrocedărilor suprapuse din Constanţa

03 Oct 2019 1787

Fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea nu scapă de închisoare. Ce au decis magistrații. Decizia este definitivă

30 May 2019 486

La un pas de libertate. Ce veste a primit Cristian Borcea de la comisia de eliberări de la spitalul penitenciar Rahova

03 Apr 2019 682

Ce pedeapsă are de executat Cristian Borcea după ce instanța a contopit pedeapsa din Dosarul Retrocedărilor și cel al Transferurilor

18 Mar 2019 674

Unul dintre condamnații în dosarul retrocedărilor ar fi plecat la Monte Carlo. Despre cine este vorba

08 Feb 2019 1356

UPDATE. Condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor, Cristian Borcea s-a predat în această dimineață la Poliție. Se întoarce în spatele gratiilor

08 Feb 2019 1981

UPDATE. Condamnări în Dosarul Retrocedărilor de la Constanţa

08 Feb 2019 7023

Cristian Borcea audiat azi în Dosar al Retrocedărilor din Constanța

16 Nov 2018 732

Cristian Borcea a achitat cauţiunea de două milioane de lei stabilită ca să poată rămâne în libertate

09 Nov 2018 442

Cristian Borcea, la DIICOT pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală

02 Nov 2018 806

UPDATE. Percheziţii DIICOT la Constanţa. Cine sunt cei vizaţi de anchetă (document)

02 Nov 2018 2274

Dezvăluiri Cristi Borcea. Ce a îndurat în închisoare „Din momentul în care intri acolo este o altă lume, nu poveşti nemuritoare”

03 Jul 2018 9022

Cristian Borcea a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat la ieșirea din penitenciar

02 Jul 2018 1382