Justitie

Cereri de transfer respinse Procurorilor constănțeni nu li s-au aprobat cererile pentru capitală


Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a soluționat cererile de transfer formulate de magistrații din întreaga țară. Printre procurorii constănțeni ce solicitaseră să fie mutați la alte unități de parchet din țară se numără magistrații Elena Cosmina Timiș și Corneliu Cristian Bordeianu, ambii din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța.

În ce o privește pe Elena Cosmina Timiș, aceasta solicitase să i se aprobe transferul pentru Parchetul Tribunalului București ori Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. La rândul său, Corneliu Cristian Bordeianu solicitase transferul tot la Parchetul Tribunalului București. Ambele solicitări ale procurorilor constănțeni au fost respinse de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Pe de altă parte, fostul procuror DIICOT Constanța Cornelia Dumitrescu se va transfera de la Parchetul Judecătoriei Constanța, unde este încadrată în prezent, la Parchetul Curții de Apel Constanța, după ce Secția pentru procurori i-a admis cererea de transfer. De altfel, magistratul este oricum delegat la Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, începând cu data de 1 decembrie 2019. Transferul efectiv va avea loc începând cu data de 1 iunie.
Totodată, și procurorul Anca Ramona Micu a primit aprobare din partea CSM pentru transfer. Încadrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, dar delegată din luna februarie la Parchetul Tribunalului Constanța, Anca Ramona Micu a obținut transferul efectiv la această din urmă unitate de parchet, începând cu data de 1 iunie.

Nu în ultimul rând, solicitarea magistratului Elena Neculaică, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, de a fi transferată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a fost respinsă. În mod similar, și solicitarea de transfer a magistratului Georgiana Sitiavu, din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanța, pentru Parchetul Tribunalului Constanța a fost respinsă de către CSM.

Citește și:

Transferuri în instanțe și parchete:
Magistrați care vor să plece din Constanța sau să vină aici

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat din Giurgiu, testat pozitiv COVID-19, prins de jandarmi la grătar, în Sinaia

02 Aug 2020 722

Constănțean încătușat pentru comerț cu produse psihoactive (galerie foto)

31 Jul 2020 375

Statistică DIICOT ianuarie - iunie 2020. 3.667 de dosare cu trafic de droguri

28 Jul 2020 386

Decrete semnate de președintele României Klaus Iohannis. Sunt vizați doi procurori

28 Jul 2020 348

Când începe procesul pe tema sfintei împărtășanii. Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, adversara Arhiepiscopiei Tomisului

28 Jul 2020 527

Consiliul UE a numit azi procurorii din cadrul Parchetului European care va fi condus de Codruţa Kovesi. Cine va reprezenta România

27 Jul 2020 511

Ce a decis CSM pentru șefii din cadrul DNA

22 Jul 2020 416

DNA a publicat evidența funcțiilor de conducere și de execuție vacante de procurori din cadrul direcției

15 Jul 2020 354

De azi O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

15 Jul 2020 763

Luptători de la zece structuri MAI fac descinderi în această dimineață. În total, sunt aproape 50 de percheziții (galerie foto)

13 Jul 2020 807

Doi procurori vor să iasă la pensie. Unul este șef serviciu în Parchetul General

11 Jul 2020 1180

DNA. Patru persoane reținute de procurorii Anticorupție. Acuzații oficiale

11 Jul 2020 908

CSM a decis Procurorul Mircea Cezar Ciuciulete rămâne şeful Serviciului resurse umane, perfecţionare profesională şi documentare din DNA

08 Jul 2020 406

Monica Mariana Drumea ar putea rămâne șefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova

06 Jul 2020 349

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

06 Jul 2020 1007